HAPPY PUASA UOLLS

25.8.09 Suria Lekatlekit 0 Comments

Pejam celik dah 4 ramadhan, 25 Aug kan??? Aku dah biasa berpuasa kat rantau orang ni so, bukan masalah besar la. Alhamdulillah.. puasa lagi sampai saat ni.. Tak baik tau tuduh - tuduh i curi makan kat umah time ofis hours. Tau la umah i dekat dengan ofis... ekekekeke...

Hari2 aku jogging je Uolls pegi balik ofis tak bermakna tengahari aku balik lunch tau

Sepanjang puasa ni sahur & berbuka aku di temani my 'S'. Takde la sorang2 kan?? Cuma 1st day jer kitorang bersahur kat luar tapi berbuka kat umah walau tetap made in bazar ramadhan. hari kedua lak kitorang berazam masak katanya.. Well.. aku la tu kena bersenteng baju kat dapur. Tapi takpe aku lebih selesa aku masak dari S masak. Abis kuning dapur aku di buatnya. Tu pun dia beriya sangat nak goreng udang berbuka semalam. Time tu memang rushing sangat. Sampai umah dah 6.30. Barang2 masak semua dah beli. Gigih nak masak walau hari keja ni. Mula2 aku tak kasi dia buat tapi memandang masa semakin kontot terpaksa la aku bagi dia lesen memasak. Ala2 lesen terbang gitiew.. Dah aku X kan dia dari dapur aku Uolls..

Atas kegigihan 'S' yang nak masak aku hadiahkan dia set dapur yang cukup antik dan klasik. Bleh 'S' ??

Hari ni takde plan nak masak dah.. Takut jadi macam semalam lak. Petang kang menapak jer pegi bazar.. Tapi nampak gayanya hari ni sorang kot berbuka... it's ok! Sorang & simple! Apa je aku boleh makan sebab aku je yang nak makan.

Well.. i kan low profile ala2 Tuan Guru Nik Aziz gitiew..

So, pada Uolls semua di kesempatan ni i nak wish Happy Ramadhan. Jangan puasa yang yok tau!

Op's Kantoi! Jangan ponteng puasa yer adik2

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

AL FATIHAH..... BUAT USTAZ ASRI RABBANI

13.8.09 Suria Lekatlekit 0 Comments

In Memory..

COPY FROM AZWAN ALI BLOG

AL FATIHAH.....USTAZ ASRI RABBANI......PERGI TEMUI ILLAHI....

AL FATIHAH.......

SATU LGI KEHILANGAN PALING BERNILAI BUAT SEMUA ANAK ANAK SENI....

USTAZ ASRI RABBANI.....TELAH PUN MENINGGAL DUNIA.....KHABAR YANG MENGEJUTKAN SEMUA....KHASNYA BUAT AZWAN ALI !!!

ALLAHYARHAM DAN ANGGOTA ANGGOTA RABBANI....TERLALU BANYAK BERJASA .....MENGANGKAT MARTABAT MUZIK DAN MESEJ ISLAM DENGAN BEGITU HEBAT DAN TERLALU DEKAT DENGAN BERBILLION BILLION UMAT ISLAM SELURUH DUNIA....

LAGU LAGU RABBANI.....SEGAR MEWANGI HINGGA KINI......DAN TERNGIANG NGIANG VOKAL ARWAH YANG MENUSUK KALBU.....DAN LAUNGAN AZAN NYA YANG CUKUP MENGINSAFKAN.......

DAN SATU YANG MENYENTUH JIWA AZWAN ALI.....ARWAH DAN RABBANI BANYAK TERLIBAT DALAM PROGRAM KONTROVERSI....'CIT CAT AZWAN'......SEPANJANG IANYA DITERBITKAN.....DAN TERAKHIR KALI.....DI ....'MESRA SOKMO CIT CAT 7 TERENGGANU...' SEKITAR MAC 2007.........

MOGA ALLAH SWT......HIMPUN KAN ROH ALLAHYARHAM DI KALANGAN HAMBA HAMBA NYA YANG SOLLEH...............AMINNNNN.................

AL FATIHAH..........

TheLekatLekitGurl ;

Satu berita yang mengejutkan.. Tapi semua tu dah ketetapan Tuhan. Sampai masa semua akan kembali kepadaNya. Apapun semoga beliau di tempatkan di tempat orang2 yang beriman..

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

My new album

10.8.09 Suria Lekatlekit 0 Comments

Wah.. cam artis lak kan?? Album gambar je Uolls.. jangan la mengelabah.Sabtu aritu gi melepak umah kakjun (kawan baik aku & ex-manager aku). Hari ni dia telah pun balik ke kampung halamannya k.k.

Aku pasti rindu kamu ba.. take care kakjun

So, mengenangkan kakjun dah nak balik sabah, sabtu aritu aku & 'S' merempit la dengan scooter 'S' pi kajang sana nu jumpa kakjun. Kali pertama merempit dengan scooter. Slalu 'S' tak pernah ajak aku kuar menunggang keldai putih dia tu. Asyik2 kuda hitam dia jer pegi merewang.

Ni la dikatakan tak sedar diri kat umah orang.. tapi umah kakjun je sebab kitorang memang rapat

Best gak ekk bonceng scooter jauh2. Nak2 lagi 'S' tak penah abis idea lawaknya.. Demi nak ajak aku merempit dengan scooter putihnya tu sanggup gi beli helmet arc.. Aku bab2 motor.. helmet bukan tahu sangat. Merasa la rasmi helmet baru itiew.

itu la rupa helmet yang di gembar gemburkan.. hitam itu menawan kan??

Aku sayang 'S' sebab 'S' banyak bersusah walau dengan kawan2 aku sekalipun. Dia sangat caring bukan dengan aku je tapi dengan kawan2 aku gak. Thanks 'S'.

Terima pengiktirafan dari ku 'S'.. the best cowboy in my heart gitiew

Maaf tadi aku terlepas cakap sesuatu yang menyakitkan hati kau 'S'. I'm so stress & i dont mean to hurt u, dear.

ni la cara kitorang bermaafan sesama sendiri.. korang ado??

Berbalik cerita scooter putih itu.. perjalanan pegi takde la masalah tapi perjalanan balik ada la sedikit masalah. Tetiba scooter itu demam di tengah jalan. i believe 'S' is my hero sebab dia tak pernah mengelabah bila berdepan dengan masalah.

amik kau kiss tanda terima kasih

Alah.. kereta pun dia repair sendiri apa la sangat scooter nan comel itiew kan? Sangat berdikari 'S' sebab tu aku boleh rapat dengan dia. Godek skit2 pun 'S' dah tau rosaknya. alah benda kecik.. plug jer problem. Kata 'S' la. Risau juga sebab scooter tu masih peringkat eksperimen. Sebelum agak lama dia koma dan berehat bersama kitkat di rumah 'S'.

'S' ko tau ke nak petik gitar tu ikut kord?? matilaku pecah rahsia.. kekekeke

Apapun kita selamat pegi & balik.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

ON AIR

5.8.09 Suria Lekatlekit 0 Comments

I'm back! I'm back! Kembali menggegarkan taik telinga korang... kekekekeke
Pekebendanya tu cik kiah Ooi?? Ceritanya semalam setelah sekian lama aku menyepikan diri dari membebel kat online radio frenzy.fm semalam kemunculan semula dj Abby The lekat lekit gurl secara eklusif lagi. Yelah tu...

Feeling Fafau jab leh ker??

Kemeriahnya masih terasa gitiew.. konon! takde la sangat sebab semalam request tak di buka. biasa la warm up dulu.rating listener pun aku tak check. Apapun thanks pada our boss yang still menjulang juling lekat lekit gurl yang seadonye ni..

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

LIKE A CELEBRITY UOLLS...

3.8.09 Suria Lekatlekit 0 Comments

Nak habaq ni.. mak ayah cheq mai jenguk cheq sabtu aritu. La.. wei, best siot! Besa la cheq mai dari utara kedah sana kan.. tak dak apa cheq nak ceqita kat hangpa pasai mak bapak cheq mai tu. Depa saja2 ja singgah jenguk cheq padahal depa nak pi melaka.

Amboi mak.. sampai2 piat tinga cheq noh

Berbalik pada tujuan sebenar.. Uolls... dekat skit.Skit lagi... biar muka melekat kat skrin... pstt... nak cerita ni.Cerita sal manusia busy body! Suka korang ekk kalau bab bergosip.

Ha.. dekat skit.. cheq nak habaq ni..

Awas sales girl, cashier, supervisor pasaraya 99 mart! busy ekk korang sal aku! Pehal ko nak sibuk2 aku nak wat apa pun dengan "S"??? Ada aku busy hal korang??? Eh.. eh.. sibuk bercerita sal nampak aku dengan "S". Aku dah rasa macam selebriti sejak keja kat sini.Hal aku dengan "S" sentiasa jadi perhatian. Walau kita takde la expose sangat or manja2 depan orang lain tapi still jadi perhatian.

Perasan celebrity couple lak Uolls..

Yang aku pelik apa je aku buat, mana aku pegi orang nak cerita.Aku takde lak sibuk hal sapa2.Kalaupun aku dengan "S" rapat tapi takde lagi la kitorang nak gedik2 depan orang kat sini.Just like a gud friend..

We just a gud friend.. right darling?? Mana ada hug2 kiss2 pun.. kekeke

Sini aku memang nak cakap gak walau korang (penyibuk2 bermulut hanjing dan puaka) tak baca blog aku. Tak payah sibuk hal personal aku.Takde untung pun.Ko bagitau wartawan pun takde sapa kepingin nak tulis cerita aku dengan "S". Apa korang nampak tu just tengok jangan nak memelongkangkan mulut canang sana sini boleh tak??? Yang korang nampak tu apa??? Takde apa2 kan... SO, SHUT UP U'R MOUTH OK!

Better ko senyap sebelum aku lak bersuara k..

Aku pun tak paham napa la orang berminat nak cakap sal aku dengan "S".. ada apa dengan kami?? Kalaupun couple.. ramai lagi orang lain couple sal tak bz personal dorang?? Udah - udah la tu.. tak bosan ke dok amik tahu hal kitorang ni? Suka hati kepala lutut kitorang la nak gi mana or buat apapun.

Awas yer korang.. lagi sekali aku dengar siap! (Ala2 PM berucap kat perhimpunan UMNO gitu)

Lepas ni rasanya aku kena kuar pakai topeng or purdah Uolls.. untuk buat aku gagal di kesan oleh paparazi & mamarazi damai ni. Boleh gitu???

Amik kau! Jalan2 pakai purdah.. Ko ada kenal aku kalau camtu?? Takkan?? selamat

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com