KHIANAT+ DENGKI = KAU YANG RUGI

19.2.10 Suria Lekatlekit 0 Comments

CNY holiday dah pun berakhir.. Walaupun raya cina tapi semuanya cuti & holiday sempena CNY.. well kita kan 1 Malaysia, rite???

Tu dia 1 M'sia konsepnya
 
Apa cerita holiday korang?? Paling banyak cerita balik kampung la kan?? Sama la ngan aku.. aku manafaat kan cuti dengan.. hohoho.. balik kampung.. hohoho..balik kampung.. hati girang. Tapi aku balik 2 kampung.. erkk!! napa terkejut lak?? No.. No.. bukan kampung hubby tp insyaallah bakal hubby (Moga Tuhan mempermudahkan yer..)

Nak tumpang ker??
 
Takde pic lak masa bercuti. Ntah napa macam tak ingat lak nak bergambar. Kalau tak aku memang kuat memodelkan diri. Apapun rakaman paling berharga ada kenangan. Biar la dia dok dalam hati.. Insyaallah kekal di ingati.

Ada sihat ka lu punya hati?
 
Uolls.. aku nak kongsikan serba serbuk apa yang sedang bersawang kat kepala otak aku. Kenapa Uolls bila kita merancangkan sesuatu yang baik.. perjalanan menuju ke destinasi tu melalui pelbagai dugaan? Macam2 perkara menyelit, mencelah.. menyibuk. Pun begitu aku tetap berpendapat.. Sesuatu yang paling berharga adalah sesuatu yang sukar di miliki.

Tu la menyelit lagi kan dah tersepit
 
Sepanjang tahun ni walau baru awal tahun.. dah macam2 jadi. Sepanjang minggu ni pun sama. Manusia pendengki.. khianat.. sentiasa memerhati mencari ruang untuk musnahkan apa yang sedang aku rancangkan. Pada segayung manusia itu, percubaan yang amat bagus kerana percubaan berani mati sampai sanggup amik risiko tinggi semata2 tak senang tengok orang lain senang. Op's apa kes lak ni kan??

Mulut longkang sapa nak cium pastu dengki lak
 
Apapun segayung manusia itu.. tahniah sebab mencuba walau gagal. Dan terima kasih sebab buat camtu. Bukan apa at least dia belajar sesuatu yang dia tak tahu sebelum ni. Percubaan berani mati tu akan bagi pengajaran yang paling berharga iatu.. setiap perbuatan ada balasan & negara ni ada undang2.

Dari ko dok khianat orang tak tentu pasal baik ko hafal rukun negara beb!
 
Apa yang telah berlaku & mangkuk itu buat biarlah tak di catat kat sini.. Masing2 ada life (macam katanya la) so jaga la spender sendiri jangan nak sibuk2 tanya underwear orang apa brand padahal ko punya underwear cap itik gantung jer.(*sekadar kiasan pada orang yang bz body. Takde kena mengena ngan kes underwear sapa2 k)

Uiks.. ko kata underwear ko cap paris hilton awat sama je ngan aku cap parit
 
Pada mangkuk itu.. Udah2 la mendengki tak tentu pasal yer. Takde angin, takde ribut & takde tsunami tiba2 je ko buat camtu. Apa motif  tak pasti yang pasti PHD (Perasaan Hasad Dengki). Dari angin sepoi2 bahasa thai, tiba2 angin kencang berbahasa Nigeria datang. (matila banyak sangat kiasan korang pun tak tau apa kes).

Lagi baik ko pi sambung belajaq amik PHD yang ada konvo dari ko dok PHD yang tak tentu hala
 
Takpelah korang tak tau apa berlaku sebab dalam penceritaan aku aku lebih berkonsepkan kiasan. Ber blog ni kalau terlalu celupar pun bahaya. Cukup korang tau kisah entry kali ni bertemakan khianat, dengki & percubaan seseorang untuk memporak perandakan hubungan orang lain.

Well.. Orang salah masuk penjara
 
Apapun aku harap what past is past.. amik yang jernih, yang keruh biar indah water settle kan. Pada mereka yang terlibat aku maafkan & aku pun minta maaf andai mata korang sakit mata lihat kebahagian aku sampai mencetuskan kontroversi yang paling hotfm camni. Selamat Tahun Baru Cina, Maaf Zahir Batin. Nite!

 
 Abang indah water U'r turn sebab I dah nak..


 
Tido

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

GADUH

10.2.10 Suria Lekatlekit 0 Comments

Kembali bersiaran kita yer Uolls.. Pe korang buat malam nan indah ni?? Layan chatbox la tu.. tak pun layan FB.

Op's chat dalam selimut ka?? ..........tet.......

Let's ke segmen mengumpat sambil belajar.. Murid - murid amik tempat masing2 yer.. (kekdah konsep cikgu2 lak ni?!!)

Matilakau ajak murid2 tahfiz mengumpat. Mampus kena rotan ngan ustaz depa kang

Pompuan + Gosip + Berpuak + Gaduh.. Sinonim kan?? Bukan aku cakap aku ni jantan or pondan or kunsa. Aku pun pompuan tapi alkisahnya pompuan2 kat opis aku ni.. (bukan dari admin dept yer). Akak2 sales advisor punya kisah la ni. Dulu masa mula aku keja.. tak ramai wanita2 kat sini. Sales advisor pompuan cuma sorang jer akak ..tut.. (nama tak di luluskan disini yer). Termasuk aku ngan sorang lagi akak kt admin dept.. cuma ada 3 org je jelitawan.. tapi akibat bos aku yang tetiba jer rasa takde pemandangan indah kat showroom tu, maka dia open la jawatan kosong untuk female sales advisor. Maka berduyun2 la.. adik2, akak2, makcik2 ni datang apply... disitulah bermula semua kisah untuk segmen kita mengumpat sambil belajar.

Calon2 temuduga yang kena reject dengan alasan kekeliruan jantina.. *sekadar hiasan

Dari awal sales2 advisor tu join.. macam2 masalah aku tengok. Ya.. betul! Gaduh.. ada je benda dorang nak gaduhkan. Tapi jenis set2 mengata belakang ni takde la sampai tarik2 rambut or guling2 atas lantai. Tapi memang merimaskan sebab telinga aku ni tumpang la terdengar umpatan2 dorang. Yang best kat ofis dah macam kaunter mengumpat. Segala mak nenek dorang cerita. Yang best tu.. tak kira pendakwaraya or yang di dakwa masing2 datang kat ofis buat port mengumpat.

*Berani ko rampas Si Tua kutuk kaya tu dari aku yer..
*Ahh.. dia yang datang kat aku sebab betis aku takde bulu yang curly cam ko!

Op's jangan silap.. aku tak campur or jarang2 skali nak menyampuk hal gaduh makcik2 tu.. Sebab dorang menjadikan ofic tempat mengumpat, so secara tak langsung aku dengar la setiap gosip bila dorang mulakan sesi bergosip.

Kalau dah depan idung depa dok mengumpat.. taknak dengar pun confirm terdengar gak kan??

Kadang2 aku pelik.. Yelah mula2 aku tengok rapat kemain. Macam kalau boleh laki pun dorang nak kongsi. Kalau berkumpul tu kemain gurau senda sampai bos dok tercegat kat belakang pun tak sedar. Bila sebab hal kecik jer.. Bagai nak rak mengata sesama sendiri. Si tepung talam 2 wajah time tu la main peranan sebagai insan mulia kononnya.

Masa baik sampai nak comolot tapi bila gaduh masing2 bawak mulut.. so, how??

Bukan la nak menjatuhkan kaum sendiri tapi itulah hakikat.. Bekerja dikalangan ramai staff perempuan ni takde lain isu gaduh mesti timbul berbanding dengan staff lelaki walau dorang pun tak terkecuali penyumbang pada masalah tapi bukan la isu macam pompuan. At Least takde la rimas sangat aku asyik dengar gosip jer.. Bukan la aku tak bergosip tapi takde la dalam kumpulan camtu. Ada la orang yang aku rasa bleh jadi partner gosip aku & pastikan isu yang berbangkit tak berjangkit ke telinga orang yang tak sepatutnya sampai jadi huru hara.

semestinya gosip partner aku yang paling rapat

Macam kat blog ni.. Banyak isu mengumpat kat sini tapi aku pastikan tiada nama sesapa yang aku tulis. Just berkongsi cerita & pandangan jer.. Takpe kan Uolls. So, pada akak2 tu udah2 le tu yer. Khoje la kome bebaik.. Hal remeh temeh tu kome campak je dalam mangkuk tandas pastu pam.. bior indah water jer settle kan. Gaduh2 pun tak kemana.. pi mai pi mai.. masing2 dok tengok muka masing2 gak nanti.

Ops.. jumpa ko lagi.. sik baik ko ensem

Okies la Uolls.. dah kontot jari aku dok menaip umpatan ni.. Dosa dah tentu, Untungnya tak tau lagi. Yang nak membongkang sila la terbongkang yer.. Nite Uolls.. Have a nice dream.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

JEJAK KAWAN DI FB

7.2.10 Suria Lekatlekit 0 Comments

Demam!! Besa la awal2 tahun mesti demam.. dah kewajipan aku yang bernama "AKU".. Tahun lepas pun sama. Bulan march aku demam.. Tapi tahun lepas demam chikungunya.. Alhamdulillah tahun ni demam biasa jer..

Tu dia.. demam berpakej! Selsema + demam

Stop.. Apa lak cita sal demam kan??? Nak kompang satu m'sia ke demam walhal demam lite2 ajork.. Tak yah susah nak sedekahkan aku Al-Fatihah or bacakan Yassin. Blom nak mati lagi la.

Den Domam jo.. Takyah korang buat majlis bacaan yasin bagai. Doa den mati ker??

Back to cerita ceriti.. Baru2 ni aku dapat add beberapa kawan lama masa skolah kat FB. Tak sangka FB ni memang berkesan untuk jejak kasih yer.. Zaman IT serba laju ni apapun bleh cari. Majoriti semua dah kawen.. dah jadi mak bapak budak. Aku?? Alahai.. dok pelok bantal lagi. Apapun jodoh tu Tuhan yang tentukan. Lambat dengan cepat yer.. So, terus la membuat perancangan yer... I'm single but not available at this moment. Ada perancangan kearah tu tapi tunggu jer.. Insyaallah.

Tu dia sapa punya bajet kawen pun tak tau la ni..

Awat kawan2 cheq semua cakap muka cheq dah lain sangat ni?? Depa hampir tak kenai cheq lak.. angin kl ka mengubah muka comot cheq ni?? Maybe la kot.. Almaklum la kalau nak banding zaman skolah ngan zaman balusia ni (Baby Lanjut Usia), memang la lain. Apapun kawan2 cheq kebanyakkan cheq tengok buleh kenai lagi la.. Tak dak la ketara sangat berubah. Cuma yang ramping dulu, dah chubby skit. Almaklum la.. Dah bergelar mak bapak.. ye tak??

Cikgu Munirah pinjam sat gambaq family hang jd model blog aku noh..

Mungkin Aku blom lagi menapak ke pelamin.. so, nampak la muda skit berbanding dorang kot. Muda ker?? Dah kedut sana sini lagi nak buat fakta ala2 tak sedar diri, kan??

Amik tanda2 awal tak sedaq diri

Apapun.. den sangat suko dapat contact dengan kawan2 lama. Balik kedah sok kita buat reunion tau!! Huhuhu.. Apapun aku doakan kat hangpa semua moga panjang umoq, murah rezeki & bahagia dengan pasangan masing2 sampai akhir hayat. Hangpa pun jangan lupa doakan aku ikut jejak hangpa gak ke menara pelamin gitiew..

Selamat Penganrtin baru yer En Faizul.. sebab hang je paling latest aku jumpa kt FB yang baru kawen

Sambung rehat sat noh..

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MY WEEKEND STORY

1.2.10 Suria Lekatlekit 0 Comments

Hi all... How's u'r weekend?? Bagi yang bekerja kat area wilayah.. arini cuti la ekk.. Tapi den takde la cuti sebab company den cuti ikut cuti Umum jer. Lagipun den tak keja kat wilayah. Pada mereka2 yang cuti.. Selamat menyambut hari wilayah. Pi pakat kutip sorang satu sampah bersihkan Negeri korang pi!!! Dok membongkang kat umah je watper!!

 
Budak kecik pun tau buang sampah dlm Tong sampah walau Tong tu lagi tinggi dari dia tapi ko??

Let's to cerita ceriti weekend I.. Makcik2 sila amik tempat yer.. dok mencangkung pun biar sebaris tau!

 
Gigih Uolls mencangkung demi nak dengar cerita ceriti.. Syabas beti syabas!!

Sabtu malam.. We Uolls (berdua macam slalu la) gi melangut teater free kat taman budaya. Gelangang Tok Wali tajuknya.. Cerita ni kategori boleh nganga jer.. Nak kata best sangat tu takde la. Lagipun sampai lewat dapat seat hujung kampung. Suara pelakon pun dengar tenggelam timbul.. Tak pakai mic ke hapa tak pasti lak.. Yang pasti panggung teater Taman Budaya tu banyak nyamuk Uolls.. Mula2 ingat alergik makan seafood sebab sebelum pegi taman budaya tu kitorang makan seafood dulu. Alih2 dari samar lampu nampak la makhluk halus bebas berterbangan.. Tanya orang sebelah.. Sah! nyamuk yang menyebabkan kegatalan aku.

 
Tu dia.. drakula kecik

Awat la jadi lagu tu ekk?? Longkang tersumbat ka?? Apapun semoga Taman Budaya alert la sal nyamuk ni ekk.. Bukan apa sekarang musim denggi kan.. Kang abis semua masuk spital lak pas tengok teater.
Lagipun keselesaan penonton pun kena jaga walau teater tu free, kan???

Dei!! Kasi free tengok pun mau komplen ka?? Ayoyo.. karawale

Dah.. dah.. cerita sal drama pentas tu.. Meh kita cerita sal picnic lak. Petang ahad.. let's picnic Uolls.. Kalau tak silap Waterfall Sg pisang kat Gombak sana nu... Memang dah lama berhajat nak picnic sambil BBQ ni tapi belum berkesempatan sebelum ni.. Tanpa plan yang gembar gembur bagai.. plan lite2 ajork maka menjadi la picnic & BBQ kitorang kali ni. (Tetap pose berdua gak walau apapun aktiviti).

Dah macam pelarian lak aku tengok

Simple tapi happening.. sebab perangai kitorang kadang2 ala2 beruk mak yeh.. kategori pop yeh yeh kan?? Menu BBQ kitorang cuma Udang, Ayam, Ikan, Kerang & Sosej.. Kitorang la chef, kitorang la juri & kitorang la jugak la tukang makan. Kita tak mandi mandi pun kat waterfall tu.. Just BBQ & main2 air jer. Maybe next time la kot kitorang bersiram ala2 puteri bunian tepi air terjun kan..

pose puteri bunia main air

Tu la cerita ceriti weekend aku Uolls.. Korang apa cerita beb?? Dok melangut kat chatbox frenzy je ker?? Skali2 tu bawak2 la melangut langit lak kan... Tak lari chatbox frenzy kalau skali skali korang termiss... kekekekeke.. (Bos Dakmuo jangan marah ekk)

Pemegang saham tertinggi frenzy.. Dah macam raja kapor!

Okieslah Uolls... Kalau ada sumur di ladang, boleh kita menumpang mandi, kalau ada umur yang panjang, tahun ni sempat la sambut besday lagi.. (Pantun lak yer..) Bubye Uolls...

 
Jom mandi kat sumur...

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com