SEGMEN CERPEN KREATIF : PENCARIAN

9.12.10 Suria Lekatlekit 18 Comments


 Okey lagi segmen dari En. BA kita.. Tajuk sila scroll keatas atau cuma jeling kat tajuk entry.. Sebagai yang suka mengarang, aku memang suka sanga nak join segmen2 camni. Tak menang pun tak pe asalkan mencuba. Rezeki Tuhan yang bagi.. Kalau ada.. Alhamdulillah..  Okey sesapa yang berminat nak join boleh clik SEGMEN CERPEN KREATIF untuk meninjau syarat2 yang telah di tetapkan.


Ditanah gersang lagi kontang.. Ku teruskan perjalanan. Biar rintik rintik peluh bagai bah.. Namun tetap kugagah merentas dataran kontang dan terik ini. Pencarian hanya satu. Matlamat juga satu.. Hanya sebuah suasana indah, damai dan segar untuk ku tumpang berteduh di bumi, meneruskan sisa sisa hidup seorang insani. Tak ingin aku pergi dalam terbakar terik mentari.. Usaha tidak kenal putus asa, akhirnya...


Indahnya ciptaan Mu, Tuhan. Tak terjangkau dek akal fikiran. Dari dataran kontang kaki ku menapak.. Kini di danau indah ku bertapak. Pepohon menghijau.. Riak rancak aliran sungai berkocak.Disini.. Ya.. disini kan ku bina sebuah kehidupan dalam kedamaian.

18 comments:

  1. cerpen ni pun bagus jugak... Gud Luck jugak taw..

    ReplyDelete
  2. gud luck yer lekat lekit... tok sokong!! bahasa yang indah....

    Lu apa cer der..???

    ReplyDelete
  3. fizzo.. thanks

    eila.. join jgn x join

    lydia miza.. Biasa jer..

    akubersamacahaya.. Yeke?? kembang ni bila di puji

    Tok Esah.. tak join skali ke tok Esah

    ReplyDelete
  4. wah...nice story..iqbal pun dah join..jemput usha... =)

    ReplyDelete
  5. cayalah cik lekik...mmg kreatif betulla...gul luck yer..

    ReplyDelete
  6. nice...agak menarik..btw gud luck la... :D

    ReplyDelete
  7. kreatif..dan bermkna..
    all the best ea..:)

    ReplyDelete
  8. Thanks 4 da all positive comment.. Negative comment stakat ni blom ada yer.. (Kembang kuncup lubang idung kena puji)

    ReplyDelete
  9. perjalanan manusia ternyata terlalu singkat..ye..kita jangan sia-siakan hidup yang singkat ini..isilah dengan sifat kita sebagai hamba Allah..
    :)
    all the best.

    ReplyDelete
  10. Salam ziarah. Cerpen yg ringkas tapi penuh makna.. tahniah!

    ReplyDelete
  11. menarik,tertarik..G luck ye

    ada masa jengah cerpen saya plak

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *