TAJUK ENTRI ANDA GIMIK ATAU MENIPU?

23.12.10 Suria Lekatlekit 9 Comments

Hasil BW ni memberi bermacam macam idea untuk update blog.. Memang aku suka BW bukan pasal PV or traffic jer.. sebelum aku sampai tahap yang boleh bernafas camni pun aku memang dah suka baca blog. Masa kat opis dulu.. macam2 la aku baca dari akhbar online, blog & apa jer yang sempat aku baca depan pc bila takde keja aku akan baca & terus baca.(walau hakikat sebenar aku malas baca buku).

Isu tajuk entri ni hasil pemantauan aku sendiri... Takde idea jangan la tulis Tajuk entri yang hot macam Aku sedang bogel sekarang (tu contoh jer..) then bila kita clik nak baca entri dia selamba badak dia tulis "Sebenarnya aku tengah bosan & takde idea. Jangan marah yer..!!" Hangin tak kengkawan?? Hangis kuskus.. hangin monsun.. hangin satu badan.. hangin macam2 mula la datang. Naik kembung perut dah sebab banyak hangin. Itu bukan gimik tapi menipu. di tulis dalam caplock supaya terang sikit.. 'ITU BUKAN GIMIK TAPI MENIPU'. jelas kan tulisan & maksudnya.

Kalau Gimik contohnya macam ni.. 'CAHAYA MATA PERTAMA SITI NURHALIZA 2010' kita pun akan clik la.. dalam fikiran kita mesti ingat confirm DATO CT dah mengandung. Dia kan belum ada anak.. So mesti ramai peminat yang nak tahu betul ke CT dah mengandung bagai. Then bila kita clik & baca rupanya cerita pasal single terbaru beliau bertajuk CAHAYA MATA. (Ini sekadar contoh jer tau!) Itu baru di namakan GIMIK. Kita cuba guna trick dengan mensensasikan tajuk tapi tajuk itu tidak jauh bersimpang dari isi kandungan. Kalau entri macam ni aku just senyum sambil berkata.. "Cis! Ingat Ct Mengandung." dengan perasaan yang lucu bukan hangin.

So, pada mereka2 yang takde idea totally memang 0 idea.. pergi la jenjalan kat blog.. cari la bahan bacaan apa2 kalau nak sangat update blog tu. Insyaallah dari pembacaan kita akan jumpa something yang kita boleh share di blog untuk di manafaatkan bersama. Tak perlu menipu semata - mata nak maintainkan traffic di blog. Sekali orang terkena.. 2 kali maybe orang masih terkena tapi kalau selalu lama2 orang bosan & dah dapat detect trick menipu korang langsung orang tak jenguk blog tu. Nasib malang lagi dorangblock terus id korang.

Sekarang berkongsi pandangan peribadi.. kalau ada yang terasa terlebih dahulu aku minta maaf. Tidak point mana2 blog atau blogger yer. Sekadar ingat mengingati sesama sendiri

9 comments:

  1. great sharing kak....akak mmg slalu menjadi rujukan DeQdEq...tima kasih....

    ReplyDelete
  2. betul2!
    setuju dgn enty nieyh
    esp pasal ct tue!
    memg berkaitan!

    ReplyDelete
  3. salam

    selalu jugak terkena tertipu macam ni..huhu..

    nasib badan la :)

    ReplyDelete
  4. nk try buat la skali camni
    nnt komen ye samaada gimik ke menipu,hehe

    betul tu, kdg2 rimas gak bila tajuk jauh tersasar dari isi entri
    tambah2 yg guna tajuk catchy dan lucah
    ni mmg takleh blah

    ReplyDelete
  5. erm..betul bagus info nie. kadang-kadang bila otak tepu dan kosong kena usaha sikit cari idea baru, membaca jambatan ilmu

    ReplyDelete
  6. rasa tak sampai hati nak buat entri gimik camtu kecuali ia memang betul2!

    ReplyDelete
  7. yah ni pun idea nih..nice sharing..

    sebenarnya bee terjah dari blog deqdeq nih, salam kenai2

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *