9 ANAK DI TELAN IBU HIDUP - HIDUP

3.3.11 Suria Lekatlekit 10 Comments

Cuak juga bagi sesapa yang menyaksikan kejadian ni depan mata. Mana tidaknya.. 9 anak yang masih bernyawa di telan Si Ibu hidup - hidup. Panik! Alkisahnya..

Tengah menyapu.. kat halaman sangkar anak - anak tikus aku tu (hamster) then terpandang something pelik di buat Si Lanun. Macam sesuatu je dia sorokkan. Aku pun check la dalam sangkar. Rupanya Lanun bersalin lagi kembar 9 pulak kali ni. Aduhai.. Sibuk la pindahkan dia ke case lain. Nasib baik memang ada 1 case yang  free. So, seperti biasa sumbat la si Lanun bersama 9 anak dia yang baru lahir tu. Merah2 lagi tu.

Apa lagi macam pengalaman sebelum ni Si Lanun kalau bertukar case je meroyan la jadinya. Di panjat sana sini.. sambil kendong anak dia. Aku biarkan jer. Kejab lagi dia ok la tu.. Lepas menyapu aku usya balik sangkar Si Lanun.. Tinggal 3 je anak dia. Panik jugak. Lanun makan anak ker?? Aku usya anak yang di kendong dalam mulut. Rupanya bukan dia kendong dia sedang berusaha menelan anak dia. Aku tengok dua2 belah pipi dia kembong semacam. Sah yang 6 lagi dah dalam mulut. Aku tengok lepas sekor.. sekor dia telan... aduhai. Apa nak buat pun tak tau. Redha je la kalau anak2 tu nyawa tak panjang.

Lepas tu aku biarkan la.. Nak buat camna.. Dah 9 ekor dia telan. Aku biar jab dalam 15 - 20 minit aku pergi usya balik. Alhamdulillah.. dia dah luahkan balik anak - anak dia tu. Selamat semua. Rupanya bukan dia nak telan.. dia just nak bawak anak - anak dia pindah. So, dia sumbat la dalam mulut tempat yang biasanya hamster simpan makanan.

Dah tenang sikit di lanun tu tido sambil menyusu anak - anak dia. Bertambah lagi la rakyat hamster aku kat umah. Baru je besar 7 ekor kerdil tu.. Dah tambah 9 ekor lagi. Kalau panjang nyawa semuanya dah 21 ekor. Nak kena tambah lagi case besar untuk satu lagi penempatan untuk 9 ekor. Sekarang kecik lagi boleh la sumbat case kecik.

10 comments:

  1. ish..buat akak berminat nak bela pula..comel..

    dulu, akak dah bela..tp memang dia makan anak..tu yg akak takut sampai sekarang..tak sampai hati tengok kejadian tu lagi..

    ReplyDelete
  2. hari tuu cik siti ada gi tgk ngan en.boyfie hamster...konon nya nak beli la...suka memang la suka...tapi cik siti ni geli nak pegang hamster...hhuhu...

    ReplyDelete
  3. Pheww ! suspen jugak tadi ingatkan nak makan anak2 dia tuu :)

    rupanya just nak alihkan anak2 dia je . teehee

    ReplyDelete
  4. uiyyoooooo.. menakutkan la tajuk dia...mcm mane ke rope hamster menyusu anak haaa? tak pernah tengok la...

    ReplyDelete
  5. cik lekit ade hamster?? oh tidakkkk saye takot =,= kat umah, kazen bela rabbit. die suke men lepas cemtu je. oh my -_-"

    ReplyDelete
  6. dia macam ikan ek..
    bawak anak dalam mulut..

    Entry terbaru padlie: Matahari 3 Mac 2011

    ReplyDelete
  7. cma suke hamster..tp x bole bela..huhu...
    die kemam kejap anak die upenye..sib bek x mkn...
    tahniah abby..dpt 'cucu lagi"
    meriah...~~

    ReplyDelete
  8. suspen betul..ingatkan dah kena telan dah...banyak nyer hamster...baling sini satu...hehehhe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!