AKHIRNYA DARAH KU BERJAYA DI SEDUT

28.3.11 Suria Lekatlekit 26 Comments

Setelah hampir 2 bulan juga Sang Lekit mengumpul kekuatan.. Pagi tadi setelah di set kan kembali appointment untuk pregnancy check up diri ni dengan penuh suspen membawa diri ke klinik. Tak putus - putus aku doa supaya di beri kekuatan agar aku tak lari balik lagi macam last month. Dan akhirnya berjaya juga darah Sang Lekit di sedut.

Tu pun sempat ada adengan tarik tangan juga dengan nurse masa nak ambil darah. Tapi di kumpul kan juga kekuatan sebab memang dah tak boleh lari. Nak - nak lagi masa tu ada sorang pakcik tengah ambil darah dalam 1 bilik yang sama. Al - maklum klinik kerajaan.. Pakcik tu pun siap tutup muka tak nak tengok jarum katanya dia fobia. Makin takut la Sang Lekit tengok aksi dia.

Tapi sebenarnya bukan la sebab sakit sangat cuma ketakutan jer jadi penghalang. Tak sangka lepas ambil nombor kena tunggu check tekanan darah.. lepas tu kena tunggu lagi nak ambil darah.. lepas tu tunggu lagi nak ambil result.. lepas tu tunggu lagi nak check up.. lepas tu tunggu lagi nak scan. Lekit sampai klinik pukul 8.20 selesai semua dekat pukul 12 tengahari. Merungut juga sang hubby.. Katanya lepas ni maybe pergi private la sebab lama sangat kena tunggu.

Apapun dah berjaya bawak balik buku merah yang amat penting tu.. & doktor juga dah buat scan & bagi due date. Dah nampak pun kepala & badan baby... Rasa macam tak percaya itu baby Sang Lekit. Mengikut kiraan sendiri lekit ingat kandungan Lekit baru nak masuk 3 bulan rupanya lepas scan dah 4 bulan. Patut la baby dah nampak kepala & badan.

Wah.. Ni la anak sang lekit yang bakal lahir 9.9.2011 nanti mengikut apa yang doktor cakap la.

Tapi ada sedikit berita duka & menakutkan.. doktor cakap kemungkinan lekit akan bersalin melalui operation sebabnya ketinggian kurang dari 150cm. Kemungkinan sahaja.. Moga Tuhan permudahkan & tak perlu operation. Nak buat camna sayang.. Mummy memang kurang inci. Kalau nak tambah inci memang dah tak boleh kan. Next month punya appointment pula. Kalau skip lagi confirm lagi panjang kena bebel dengan nurse. Tadi pun dah berceramah nurse tua tu tapi terpaksa la Sang Lekit pusing cerita sikit untuk membela diri walau kategori menipu jugak. Takkan nak bagitau Lekit lari balik haritu sebab takut nak ambil darah, kan? So, create la story kononnya dapat emergency call terpaksa balik kampung then baru je balik kesini. Tak tahu boleh buat check up kat tempat lain. So, kurang la sikit patah kata bebelan nurse tu.

Apapun tahniah kepada diri sendiri kerana berjaya juga mengatasi fobia pada jarum hari ni walau masa nak pergi klinik tetap di sakat sang hubby.


Untuk bershopping cenderahati cantik & murah & menjana pendapatan di blog sila clik banner di atas
 

26 comments:

  1. wah..congcrates lalimm!!
    nanti baby kita umo sama..
    psstt..makan vitamin ape??
    cuba try iberet..
    aritu saya masa awal2 preggy baby kecik sangat2..
    saya pergi private tao!!
    takut nyer pasal kat gomen..
    takut kena tahan wad..
    Alhamdulillah..lagi 3weeks dpt ler
    baby baru ni..
    dah ok dah..
    berat,tinggi sume okay...
    try laaa..
    iberet..
    bagus utk mommy preggy!!




    hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    ReplyDelete
  2. lepas nie jangan takut2 lagi yer bila kena cucuk jarum...sebab nanti kat spital pun kena ambik darah lagi...kena inject lagi....anggaplah macam kena gigit semut aje...

    ReplyDelete
  3. kecik jek rupanya lekit nie ek..kekekekek

    ReplyDelete
  4. wah sya ingat awak single lagi.. x sangka da kahwin. . heehehe pape un tahniah la. .

    ReplyDelete
  5. jaga kesihatan..eh ada org kata tgk komputer lama² x elok utk org pregnant..x taula sy betul ke tak..

    anyway keciknya sang lekit nih ekk..tgk kat gambo mcm x kecik sgt..

    ReplyDelete
  6. wahhh!!! bestnya...dah nak jadi momma...

    anak sulung=keterujaan melampau :)

    ReplyDelete
  7. ramai yg tak tau bahawasanya saya memang katik.. kekekekeke

    ReplyDelete
  8. Waaahh.. Dah 4 bulan ker ? Congrats sis !!!!

    Tinggi kurang 150cm kena operate ? Hmmm ... Tak penah dengar la plak .. Kengkawan kita ada gak yang tak cukup inci, tapi ok je bersalin normal ... Hmmm ... konpius sekejap ... Hehehee ...

    Takpela .. Apapun, doakan awak slamat melahirkan ...

    P/S : Kalo bby kuar 11/9, leh la sambut besday ngan kite ... Hehehe

    ReplyDelete
  9. congrates...wah..bestnye ade baby dlm perot....selalu2 la ckp ngn baby ye.. :)

    ReplyDelete
  10. congrats ye..jaga kesihatan elok2...:)

    ReplyDelete
  11. sweetnyeeeee congrats cik lekit! jage kesihatan ok.. n careful selalu! ;D

    ReplyDelete
  12. adoyaiiii..ni pun nak cite ke?

    ReplyDelete
  13. cik Anon.. ye memang ini pun nak cerita sebab tu ada entri pasal ni.. kekekekeke. Cik/En Anon.. tiada sebarang paksaan untuk sesapa membaca.

    ReplyDelete
  14. tahniah abby....seronok baca n tgk picc..mesti abby pon gumbira kan..

    alahai cik anon..jeles sungguh kamu..

    ReplyDelete
  15. eheheheh.. punya marah cik anon, :)

    ReplyDelete
  16. wah..tahniah..xlama lg dpt ankbuah baru ahaks..tumpang jadi makcik lar ni..ouch..men tipu sunat eh ngan nurse tu ahaks..

    ReplyDelete
  17. itu baru kena cucuk jarum ambil darah..nanti bila buat pap smear...lagilah terasa seramnya...huhuhu..

    anyway tahniah yer!!1

    ReplyDelete
  18. jaga kandungan baik2 ye...kakD doakan semoga selamat semuanya...

    ReplyDelete
  19. kalau kayrul malas la bebenor nak g klinik gomen nie...penat nak tunggu...kalau g private cepat cikit

    ReplyDelete
  20. tahniah lekit sebab dh melekat...hihihi...semoga selamat sume nyer nanti

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!