BERCERAI SETIAP 15 MINIT

4.3.11 Suria Lekatlekit 2 Comments

Amat mengejutkan apabila kadar penceraian di kalangan pasangan suami isteri di negara ini berlaku dalam tempoh setiap 15 minit. Ada peningkatan kes penceraian di negara ini setiap tahun, malah statistik pada 2009 menunjukkan setiap perkahwinan yang didaftarkan setiap hari pasti akan ada perceraian yang berlaku.

Wah.. meh kita kira setiap 15 minit dari sekarang agaknya berapa pasangan yang akan bercerai hari ni?? Aduhai.. Minta di jauhkan la semua tu yer. Selagi ada jalan penyelesaian yang baik untuk mengelakkan penceraian berlaku, cuba la usahakan. Bukan best sangat pun jadi duda or janda ni.

Tak di nafikan perkahwinan zaman sekarang terlalu rapuh ikatannya.. Nak - nak lagi faktor persekitaran, pergaulan. Pasal Facebook tu pun boleh jadi punca penceraian. Hope takde lagi pasal blog yang jadi punca penceraian yer.. So, berhati - hati la duhai blogger kalaupun nak tulis luahan perasaan yang bersifat peribadi apatah lagi yang berkaitan dalam hubungan suami isteri. Tak di galakkan sangat untuk korang bercerita di blog kalaupun mempunyai masalah rumahtangga. Bukan apa... Takut mengundang kesan buruk. Cari la medan yang sesuai untuk meluahkan perasaan tu.

Apapun yang kita buat kalau takde batasan yang baik pun akan mengundang padah. So, berpada - pada.

Rujukan (Harian Metro) : Satu pasangan bercerai setiap 15 minit

2 comments:

  1. Ramai nyer...kalau kahwin coz nak bercerai baik membujang jer...

    ReplyDelete
  2. rapuhnya iman, bercerai bukan jalan penyelesaian tetapi andai tiada pilihan...

    kesian anak2 agaknya setelah berkahwin baru adakah emak atau bapak tiri akan menerima mereka sepertimana anak sendiri...tepuk dada tanyalah hati...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!