CIKGU TINJU KEPALA MURID PEREMPUAN

29.3.11 Suria Lekatlekit 9 Comments

Takat rotan kat tangan tu boleh la di terima kan.. Yelah, merotan untuk tujuan mendidik bagi Lekit tak salah. Tapi pukul dengan alasan mendidik sehingga mendatangkan cedera atau trauma agak melampau la. Alkisahnya..

Seorang murid perempuan tahun lima trauma untuk kesekolah selepas di tumbuk Lima kali di kepala, kemudian di tarik pula telinga anak dara tu sampai hampir jatuh dari kerusi kerana menjawab salah soalan latihan yang di beri oleh guru lelaki yang mengajar matapelajaran matematik. Main kepala ni memang agak melampau.. kalau mendatangkan kecederaan kat otak macam mana? Lagipun tindakkan cikgu tu tak relevan langsung. Mungkin cikgu ni banyak tengok wrestling kot.. Nasib baik tak di smack down murid. Kalau tak ada yang patah riuk bagai, kan?

Ni la muka anak dara kena tinju dengan cikgu.
Jangan la anggap murid2 ni macam guni pasir suka - suka nak tinju walau dorang buat salah. Kalau nak menghukum pun guna la kepala otak bukan kepala lutut. Dalam mendidik ni.. jangan guna kekerasan sangat, tapi terlalu berlembut pun tak boleh. Tapi dalam apa juga tindakkan biarlah berpada - pada.

Rujukan : Kosmo


Untuk bershopping cenderahati cantik & murah & menjana pendapatan di blog sila clik banner di atas
 

9 comments:

  1. tegas!!! dan hilang akal tu lain ye...agaknya cikgu tu tengah melepaskan geramnya kot, ishkkk...kok ye pun ada masalah jgn le anak2 murid jadi mangsa.

    ReplyDelete
  2. Ingat kepala murid tu panching bag..

    ReplyDelete
  3. kalau gua dulu bertumbuk dgn cikgu..hee

    takda la..tipu jer

    ReplyDelete
  4. ape masalah cikgu ni sampai budak ni kena mcm tu...kdg2 cikgu ni pilih kasih jugak..xsemua..tp kalau dh bergelar guru tu pndai2 la control kemarahan...rosak imej guru..

    ReplyDelete
  5. normal bila student clap jawab... mcm ckgu tu tak penah jd student... mlampau btol la ckgu2 skang ni...

    ReplyDelete
  6. cikgu tue gila!
    karang aku juga tmbuk cikgu tue!

    ReplyDelete
  7. uwah2..melampau kalau main tinju2 ni..budak tu salah jawap je pun..sian..

    ReplyDelete
  8. jom kita tinju cikgu tue balik...hehehehhe

    ReplyDelete
  9. ada cikgu-cikgu muda ni bukan sahaja ganas dengan pelajarnya, malah dengan cikgu senior pun dah tak hormat. dilanggar semacam je. kononnya dia yang betul. ini kononnya zaman mereka dan guru lama adalah masa lampau. mereka bukan dengar nasihat orang tua. inilah akibatnya teknologi dan kemodenan menjadi tuhan mepada mereka

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!