MAYBE FENOMENA CIKGU SHIDA SEMAKIN BERAKHIR

4.3.11 Suria Lekatlekit 12 Comments

Pada Fans cikgu shida jangan melenting yer.. Sang Lekit sekali lagi mengopek isu pasal cikgu shida ni. Memang dari awal Sang Lekit ikuti perkembangan dia. Sang Lekit berminat kepada statement2 & perkembangan beliau jer.. Nak tengok sejauh mana kebongkakan cikgu shida ni bertahan. Sebab apa Sang Lekit cakap dia bongkak... Sebab dari awal Sang Lekit ikuti cikgu shida ni.. Usahkan teguran cara kasar.. Cara baik pun di balas macam sampah. Hukum hakam ke hapa ke di buat main - main. Sebab dia berlagak sangat kan, Dari situ Sang Lekit berminat nak tahu sejauh mana dia boleh berjaya dengan video miming yang bagi Lekit hiburan yang takde moral langsung apatah lagi untuk tujuan pendidikan seperti yang dia cakap tu.

Selalunya setiap post kat FB dia akan dapat comment & Like yang banyak dalam masa sekejab jer.. Tapi kali ni, mendengar luahan Sang Shida... erkk.. dah tukar jadi sang lak ker?? yang baru menyedari bahawa dirinya tidak la sepopular mana (tak seperti statement beliau dalam rancangan kat TV9 aritu yang mengakui beliau sedar beliau dah popular berpandukan sambutan di FB). Sekarang ni FB juga membuktikan bahawa fenomena cikgu shida dah semakin berakhir.

Secara logiknya.. setakat mana dia boleh berjaya dengan video miming yang semakin hari semakin.. aduhai, nak cakap pun macam kasar tapi realiti.. semakin menunjukkan kebodohan, kejanggalan & kegilaan beliau tu. Menjatuhkan martabat seorang guru. Sampai bila orang akan rasa terhibur dengan video2 miming yang tak membawa keuntungan tu?? Sampai masa orang jemu juga.. Asyik dok miming dengan make up & aksi2 bodoh yang kononnya kelakar tu... Sudah la cikgu shida yer. Kembali la kepada asal.

Sebab tu la bila kita di puncak ingat.. kita pernah di bawah, Jangan takbur, riak & bongkak sangat. Bila di kenali.. Paling penting kata2 kena jaga. Fikir dulu sebelum keluarkan kenyataan. jangan ikut sedap mulut bercakap or jari menaip jer.. sampai masa kata2 tu akan makan tuan balik. Jangan permainkan hukum Tuhan.. even kita bukan la sempurna sebagai muslim/muslimah pun, tak semestinya kita harus mempersendakan agama kita dengan kata2 yang tak guna akal. Hope benda ni jadi pengajaran pada saya juga semua.

Ada hikmah di sebalik kejadian.. Di pinjamkan sekejab pada beliau populariti tu untuk menguji sejauh mana beliau memanafaatkan pemberian Tuhan tu.

 Bosan ke frust?? Alasan orang yang cuba nak berselindung di sebalik kegagalannya

12 comments:

  1. hahaha. . tu la time famous berlgak. . hahaha

    ReplyDelete
  2. wah...dia nak carik hobi baru..agak2 ape ye..hehehe..

    ReplyDelete
  3. walaweyhhh~ dh pop-up window utk komen?? sejk bila tukar ni?? * nmpk sgt dh lama xjenguk ke sini.. tehehehehehee~ ^_^ *

    popular.. antara sbb org lupa diri.. moga2 kita dijauhkn drp sifat bongkak, riyak, dan takbur~ uhuk2~ T_T

    p/s: pe kabar, lekit?? ^_^

    ReplyDelete
  4. pegi je la semak keja rumah murid2 tu cikgu shida oi...gile-glem tol

    ReplyDelete
  5. hehehehhe..senyummmm..x perlu kata apa2.. :P

    ReplyDelete
  6. aku pon cikgu gak...tp tak pernah rasa nak buat bahan bantu ngajar yang camni...entahla ek...

    ReplyDelete
  7. hahaha..
    bgus btul lekit ikuti perkembangan dia ek..
    SCC sekali tu jek tgk..
    pastu dah malas dah nk ngadap dia..

    syabas lekit ! =D

    ReplyDelete
  8. Ohh pleaselah dia ni..
    hahah saya fikir cik lekit dah tak amek tahu pasal beliau ni,kena sindrom apa agaknya dia ni..jangan pasni dia buat blog..n buat vlog plak dahhhhh

    ReplyDelete
  9. cik cda..oh cik cda...

    hahaha.. no komeng!

    abby..jemput singgah blog baru cma..cma polo cni juga..

    http://cmashiema.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. anak aku memang fanatik giler dengan video cikgu shida nie dlu..sekarang dia layan hantu kak limah jer hari2...

    ReplyDelete
  11. rajin akak ikut perkembgn minah sorg nih..adeh..wat malu org parit je..dh la mak sy pn asal parit..isk isk..xmo blk parit boleh?!! =P

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!