Mudah Dot Com Jual Komponen Kereta Curi

30.3.11 Suria Lekatlekit 2 Comments

Geng Mudah Dot Com Pantai Timur' yang menggunakan laman web untuk menjual komponen kereta curi dengan keuntungan mencecah RM60,000, berjaya ditumpaskan polis menerusi dua serbuan minggu lalu.Gambar komponen-komponen kereta itu akan dimasukkan ke dalam laman web untuk disebarkan kepada pelanggan. Selain itu mereka turut menjualnya kepada pelangggan di kawasan Pantai Timur dan untuk kegunaan sendiri.

Baca betul - betul tau bukan mudah.my tapi mudah Dot Com ok! Mudah.my cuma website yang membuka ruang pada orang ramai untuk mengiklankan barangan mereka secara online. Tapi Mudah Dot Com ni hanya menjual komponen kereta jer.. So, sesapa yang pernah berurusan dengan mudah dot com ni lepas ni jangan lagi beli komponen kereta walau murah sekalipun. Jangan menyokong jenayah. Anda mampu mengubahnya. Tapi Geng Dorang pun dah kena tangkap, ada lagi ke tali barut dorang yang terlepas meneruskan perniagaan haram ni?? Entah la.. Tak dapat di pastikan. Kalau ada sekalipun harap mereka yang terbaca berita ni berhenti membeli barang dari website mudah dot com yer.

Apapun semua aktiviti pembelian secara online ni memang berisiko. Sang Lekit tak cakap semua yang meniaga secara online tu menipu yer tapi segelintir tu yang buat tercemar. My hubby pun ada buat online bussiness. Dia banyak advertise kat mudah.my. Kebanyakkan customer or regullar customer my hubby dari sabah la sebab kat sana susah nak dapat spare part motor. My hubby jual barang baru. Dia ada supplier. Kebanyakkan budak2 scooter la yang beli barang dari dia. So kalau korang nak beli spare part scooter or apa - apa motor (Sang Lekit pun tak berapa pasti spare part motor apa lagi yang dia jual) selalu dengar alarm motor.. ntah la tak paham spare part motor ni. Gua bukan minah motor beb! kekekekekkee

Op's ter promote pula part time my hubby. Tapi apa salahnya.. mana lah tau mat - mat or minah - minah motor/scoot ni nak cari spare part motor tapi takde contact boleh la contact my hubby yer.

Rujukan : harian metro


Untuk bershopping cenderahati cantik & murah & menjana pendapatan di blog sila clik banner di atas
 

2 comments:

  1. ade jugak jual barang curi erk..

    ReplyDelete
  2. Ooo... dot com yee .. Ingat mudah.my tadi .. Terkojut eden .. Yelah .. Slalu gi mudah.my kalau nak cari apa2 .. Hehe ..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com