NAK BELI BUMI SEDIAKAN RM14,844 trilion

1.3.11 Suria Lekatlekit 13 Comments

Sesapa yang rasa terkaya kat dunia ni nak beli bumi sila sediakan RM14,844 trilion yer... Macam mana Lekit tau ni harga planet bumi. Deal dengan sapa ni nak beli bumi?? Alkisahnya...

Seorang saintis telah mencipta formula untuk menilai harga planet Bumi dan dia menetapkan Bumi berharga 3,000 trilion (RM14,844 trilion). Beliau membuat pengiraan itu berdasarkan faktor usia Bumi, saiz, suhu jisim dan beberapa statistik penting yang lain.Dia mendapati Bumi adalah planet termahal berbanding planet-planet lain di cakerawala. Menurutnya, terdapat sekitar 1,235 planet di alam semesta dengan Marikh bernilai sekitar £10,000 (RM49,500), Zuhrah pula cuma 1 penny (RM0.04).


Manalah tau tabung Nuffnang korang mencecah RM 14,844 trilion boleh la beli bumi. kekekekekekekeke. Apapun kita hanya menumpang di bumi Tuhan ni.. So, tak payah la berangan kita mampu memiliki even kita ada duit sebanyak tu pun. Dah menumpang tu buat la cara menumpang. Kan???

Rujukan (kosmo) : Bumi berharga RM14,844 trilion

13 comments:

  1. haha so aku boleh la beli planet zuhrah . planet pon ada harga rupanye -.-

    ReplyDelete
  2. tu la kalo dah pandai sangat..kalo nak beli, kira nak lawan kuasa Tuhan la tu..tak pe, dah nak dekat bumi diambil balik oleh pemiliknya

    ReplyDelete
  3. nak beli planet pluto boleh?
    berapa harga lelong?
    nak honeymoon kat sana.. :P


    jom join blogroll Junaidiey:
    http://www.junaidiey.com/link-exchange-bersama-junaidiey-com/

    ReplyDelete
  4. hehehe... xtermampu...pinjam dok menumpang ni pun dah cukup..he3..

    abbr psl tu kan.doc ckp thp yg dikira serus bila keputihan tu jadi berbau n bertukar warna n gatal2..tp cam abby preggy xpe..mungkin 2-3 bln pas bersalin bole cuba test..

    ReplyDelete
  5. huhu..
    agak2 ada x yg beli tu??

    ReplyDelete
  6. Saya hanya penumpang di planet yg sementara ini :)

    ReplyDelete
  7. ohw gitu. hmm mampukah org itu beli palnet tapi mampukah dia beli penghuni planet bumi? ohw tidak mungkin kan

    ReplyDelete
  8. mcm² dorg ni..ada je mende nk dikira..haha..=)

    ReplyDelete
  9. hukhukhuk...apalah nak jual bumi...

    ReplyDelete
  10. penjualnya siapa agaknya ya?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com