NAK TAU MACAM MANA NAK DAPAT VISITOR YANG BANYAK KE BLOG?

10.3.11 Suria Lekatlekit 19 Comments

Ni rahsia...  Apa rahsianya?? Nama pun rahsia mana boleh bagitau kan?? kang blog korang lagi popular dari Blog Melekit.. Tu dah mengugat kestabilan blog beta!!

Apakah sang lekit jenis manusia macam tu?? Oh.. Tidak! Saya seorang yang suka share apa yang saya tahu sebabnya ilmu itu akan bertambah sekiranya kita tidak kedekut. Bagi yang otai - otai tak perlu nak baca sebab dorang punya visitor setiap hari dah cecah ribu riban.. Bagi yang masih di pinggiran macam sang lekit ni Jom tengok macam mana Sang Lekit boleh dapat visitor sebanyak 2158 dalam masa 10 hari (1-10 march 2011). Statistik harian sebanyak 200++.
Statistik di Geng Blogger dari 1- 10 March 2011

Alahai.. Ramai dah tau kan pasal Geng Blogger?? Tapi ada yang tak tau.. Melalui Geng blogger kita boleh ping entri terbaru. Kat situ mesti ramai geng dia. Bagi korang yang tak tau macam mana nak kenalkan blog korang pada umum.. Geng Blogger salah satu tempatnya.

Selain tu.. selain ping entry kat Fanpage blogger di FB.. Lekit juga ada beberapa site yang selalu Lekit ping entri. Diantaranya

1. http://innit.nuffnang.com/
2. http://www.blogged.my/
3. http://www.gengblogger.com/

Pada korang yang belum join 3 site kat atas tu apakata jom cuba. Feedback bagi Sang Lekit not bad.. Tapi korang kena rajin jugak update kalau tak, nak ping apa bendanya kat sana. Pada blog2 yang sarat, berat & melarat tu.. Kurang berat blog anda supaya orang selesa untuk keluar masuk. Yang paling penting pandai2 la cari isu yang best & bergimik dari tajuk entri tu. Harus di ingat GIMIK pada tajuk entri tak bermakna korang harus menipu. Jangan Gah hanya pada tajuk walhal entrinya takde kena mengena langsung. Nanti orang menyampah lak. Apapun selamat mencuba.


Untuk bershopping cenderahati cantik & murah & menjana pendapatan di blog sila clik banner di atas

19 comments:

  1. yap betul! website2 ni antara yang pop kan ^_^

    ReplyDelete
  2. baik cik puan...baru nak gi terjah ni

    ReplyDelete
  3. 2000 sebulan.. ingat 2000 sehari.. fuh..

    ReplyDelete
  4. tq ye cik puan lekit 4 this info.. :)

    ReplyDelete
  5. paan.. sy bkn blogger popular utk dpt 2k tiap hari.. info ni utk blogger2 tepian longkang mcm sy jer.. tu bkn statistik 1 bulan tp 10 hari.. nampak sgt paan takde baca pun entri ni. apapun thanks singgah & komen

    ReplyDelete
  6. Salam. Betul. Kena ping entri lepas siap kita publish .. lau tak camner orang nak tahu? :) kadangkala ping service semasa atau dalam blogspot nih dia lembab skit, so baik ping sendiri atau gunakan feedburner yang secara auto akan ping blog anda bila ada entri baru.

    ReplyDelete
  7. tnx 4 de info.. menarik nih huhuh

    ReplyDelete
  8. thanks for sharing lekit..:)

    meh ke rumah..
    ~kekasih hati chinta jiwa~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  9. 10q Sang Lekit... Mummy pun nak cubalah.. Mummy baru nak berjinak2 nie... boleh bg tunjuk ajar n follow mummy yer.. 10q

    ReplyDelete
  10. dekat sini http://www.selangorbloggers.com/
    pun boley ping.

    ReplyDelete
  11. oooo...nanti k.aina nak trylah...

    ReplyDelete
  12. aritu aku wt exchane link kt http://rakanblog.com/ fyhhh mncanak naek trafik... haha... cube ahh ea...

    ReplyDelete
  13. Salam kenal. Saya suka info ni.sebab saya masih baru dlm dunia blog ni..hehe.i dah follow blog kiut u ni.follow i balik ye..tq..;)

    ReplyDelete
  14. Terima kasih kerana kongsi info ni. saya masih baru dalam dunia blogging. nak buat perniagaan online. tp tak tau mcm mana nak bg org tau mengenai blog saya. dengan info ni, boleh la saya mulakan perniagaan online saya. terima kasih sekali lagi.
    inain644.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. tengs sbb bg info ni..saya br je buat blog..nt tlg follow blog saya jgk tau http://fettycantik.blogspot.com/

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *