TAMPAR SIKIT PUN NAK KECOH SATU HARIAN METRO

13.3.11 Suria Lekatlekit 12 Comments

Terlalu di manja murid sekarang... Jentik sikit masuk paper. Tampar sikit masuk paper. Salah sendiri buat buta tuli, salah cikgu jugak yang di cari. Apa kes sila cerita ceriti wahai sang lekit bistari... (bistari??? kekekekeke)

Ni kisah lima budak gadis nakal tingkatan 1 ponteng kelas dengan alasan letih sebab latihan kokurikulum. Wah.. alasan macam tu nak suruh cikgu terima. Alasan  5 orang pelajar perempuan.. Bukan 50 orang pelajar perempuan yer. tak tau la kot - kot mereka berlima jer yang terlibat dalam latihan kokurikulum hari tu sebab tu lima gadis tu jer bagi alasan letih punca ponteng kelas.

Akibat ponteng kelas.. Seorang guru 20an di katakan menampar la lima anak gadis ni didepan rakan - rakan. Tak pula di nyatakan ada yang mengalami kecederaan serius sampai kena masuk icu.. hatta patah gigi pun takde. Maybe tamparan sederhana kuat yang mengundang sedikit pedih & malu jer kot. Tu pun mak bapak dorang nak bising sampai masuk akhbar metro. Katanya tak puas hati katanya anak - anak dorang terkena gangguan emosi. Ada yang sampai trauma atau fobia nak ke sekolah ker?? Takde pun cakap. Takde terganggu mana pun emosi budak - budak tu mungkin taktik nak balas dendam jer kat cikgu tu. Terlalu di manja jadi mengada ngada tak lama pijak kepala. Bukan setakat kepala cikgu, kepala mak bapak dia pun tak mustahil dia boleh luku - luku, kan?? Kalaupun cikgu tu salah.. selesai dengan pihak sekolah sudah la.. Nak panjang cerita buat apa. Bukan kes besar pun.

Amoi2 yang di katakan terganggu emosi akibat di lempang cikgu. Kesian...

Pada 5 gadis tu.. Alasan korang ponteng kelas tu mak bapak korang jer boleh terima tapi bukan orang lain termasuk cikgu. Kalau kena lempang manja macam tu pun nak heboh satu Malaysia, lagi bagus la korang belajar kat rumah suruh mak bapak korang jadi cikgu yer.

Rujukan (harian metro) : Lima dakwa ditampar guru


Untuk bershopping cenderahati cantik & murah & menjana pendapatan di blog sila clik banner di atas

12 comments:

  1. ini lima amoi memang sengal...memang diorang tengah pijak pale mak bapak dieorang..die tak tau ke sekarang satu malaysia tengah pikir, "mak bapak dieorang ni tak malu ke satu malaysia tau anak dieorang ponteng clas"..

    haha...apa punye mak bapak lah....lagi satu...kalau penat sekali pun..tak payah ponteng kelas...tido je dalam clas...hahaha...mcam ct buat dulu..ponteng memang tak pernah..tido selalu..hahaha

    ReplyDelete
  2. haha..seb baek lecturer aku x tampo~

    aku selalu gak ponteng class ni..:)

    ReplyDelete
  3. hak alah..
    bende kecik pown nak keco satu kampong....

    gedik seyh !

    ReplyDelete
  4. hadoi, ini mengada..!!! sendiri buat salah nak salahkan cikgu pulak.. ni mesti bdk kelas blkg sbb selalu bdk kelas dpn penat ke x penat ke mesti rajin pg class.. mana la budak skrg perangai x mcm hantu kalau mak bapak pun ikut kan je perangai hantu dorg tu.. tu yg makin lama makin naik lemak besar kepala x reti hormat cikgu.. well, dh masak sgt dgn perangai kurang ajar amoi2 mcm ni masa jd pengawas sek dulu..

    ReplyDelete
  5. wat malu je pi hebah satu malaysia anak monteng.. elok2 org xwat citer konpem riuh senegara t anak mak cik kaki ponteng.. xpasai2 xlaku nk dpt sponsorship t sbb kantoi memonteng...hehe btw pleez jgn r asyik nk salahkn guru2.. dorg wat nk mendidik n selagi xkasar n tindakan mereka masih bersebb jgn r di rendhkan martabat mereka.. hello... kalo suke sgt salahkan cikgu jgn antq anak g sekolah kn senng..huhu

    ReplyDelete
  6. memang hangin jugak bila baca metro tadi...memang budak2 skrg ni xleh sentuh sket..mulalah nk buat repot..mulalah nk siar dlm akhbar...salah sendiri xpikir...huh!! (terlebih emosi plak..hihi)

    ReplyDelete
  7. memang mengada ah! kalau nak manja sangat g antar sekolah swasta la. budak2 dulu kena tibai lagi teruk, takde pun masuk paper kecoh 1 malaysia..

    ReplyDelete
  8. oklah tu kan kena tampar je bukan kena public canning..

    sy dulu tak wat salah pun kena rotan ngan cikgu satu kelas kena gara² dia tensen pegawai yang nak observe dia tak datang..

    ReplyDelete
  9. kadang-kadang Metro pun suka cari kontreversi jugak... kerjaya cikgu sekarang semakin mencabar terutama dengan perangai ibu bapa yg lebih2...

    ReplyDelete
  10. student sekarang memang manja cam tue... mak bapak dengar cakap anak jer... apa-apa cikgu yang salah.. yang cikgu dah bagi ilmu, diaorang dah lupa.. tak patut betul.. nak kecoh2 cikgu pukul naper, kecoh la yang diaorang tue kaki ponteng ye tak??? hangin betul mummy ngan bebudak cenggini....

    ReplyDelete
  11. cara didik murid2 dulu ngan skrg lain sgt..
    dulu rotan sampai lebam tgn pun x heran..ni penampor ckit nk mngaduh..aduhai..!

    ReplyDelete
  12. manje x bertempat. kan dah memalukan diri n mak bapak. bongok.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!