BILA DAH RASA DIRI TU TERLALU POPULAR..

24.5.11 Suria Lekatlekit 15 Comments

Ikut resminya padi.. makin tunduk bila semakin berisi, Insyaallah akan lebih di hormati & di kagumi. Tapi tak ramai yang ikut padi walau majoriti rakyat malaysia memang makan nasi. Bila di kenali sikit mula hilang arah.. Rasa diri umpama sebutir bintang yang paling bersinar kat muka bumi ni. Walhal kejayaan yang di kecapi, populariti yang di miliki baru seciput berbanding orang lain yang dah berjaya dengan gemilang, terbilang & cemerlang sampai boleh kumpul aset juta - juta lemon.

Tidak merujuk pada sesiapa tapi kisah ini di ambil dari seseorang juga yang bernama manusia. Tak perlu di sebut siapa sebab tak berapa penting untuk kita tahu. Tahu la diri tu di kenali ramai.. peminat berpuluh - puluh ribu tapi tak payah la bajet hot sangat. Baru selangkah dalam alam di kenali dah rasa macam di puncak sangat sangat dah. Tak boleh di tegur.. Kenyataan pun dah semakin riak.. mula buat aktiviti ala - ala macam artis.Yelah.. dia rasa dia dah terlalu ramai peminat kan??  Tu belum lagi menang anugerah bintang popular bagai.. Bayangkan la manusia macam ni satu hari tetiba tercalon pun cukup walau tak menang dalam anugerah2 macam tu.. Entah macam mana la reaksi dia & kenyataan2 dia kan??

Mungkin terkena kejutan budaya kot membuatkan sipolan ni rasa diri dia terlalu hebat & boleh buat sesuatu yang orang lain tak boleh buat. Bila di kritik sikit di cabarnya orang buat apa yang dia sedang buat. Di tegur sikit di katakan orang tu dengki dengan kejayaan yang dia kecapi. Tak semua kritikan & teguran itu berunsurkan dengki & cemburu.. Sebagai seorang yang kononnya di kenali harus la bijak mengatur kata - kata. Orang menilai seorang publick figure dari perbuatan & juga apa yang di ucapkannya.

Tak payah berlagak sangat dengan kejayaan yang baru secubit tu.. Perjalanan masih jauh. Masa makan nasik tu cuba la bayangkan padi yer... semakin tunduk bila berisi. Insyaallah anda akan di kenangi dalam senyuman...

15 comments:

  1. ni dikira tergolong dalam kategori padi lupakan tangkai ni....

    ReplyDelete
  2. yang perasan dah popular tu satu hal..pengikut dia pun ikut gak perangai sifunya,perasan popular juga
    nak tanya,cik lekit visit balik tak sesiapa yang follow dan tinggalkan komen?kalau follower cik lekit nanti dah cecah 20K pun,akan visit balik tak blog follower cik lekit tu?

    soalan merepek di petang hari..=)

    ReplyDelete
  3. Aha...sape orang tu yer? Kita bakor jer. Oya..tak main mirc lagi ker..

    ReplyDelete
  4. atau pun kacang lupakan kulit yer ...bagus lekit pandai buat entri nasihat mcm ni

    ReplyDelete
  5. hahaha.... manusia mana tak melakukan kesilapan, yer tak...=)kadang mungkin tak perasan.... kadang mungkin cara orang menegur tak kena dengan dia... macam-macam ada kan.... hihi....

    tak pe, kita doakan je yang baik-baik.... mudah-mudahan bila doa yang baik, kita pon akan dapat tempias kenaikan itu....insha allah... amin... =0

    ReplyDelete
  6. sekali jatuh, baru dia tahu langit tu tinggi ke rendah

    norma kehidupan, manusia mudah alpa

    ReplyDelete
  7. hmm... manusia ni macam-macam perangai...

    ReplyDelete
  8. bila baca entry ni ramai yang setuju..
    tapi cuba bila kita dedahkan nama dia..
    wah!!melenting kemain dia punya kaki kipas..

    ReplyDelete
  9. norinaomar.. setakat ni kunjungan balas ada la buat. Akan dtg tu Insyaallah.. nama pun akan dtg

    diana.. i loike u'r comment. Betul tu.. nampaknya awak mcm tahu kan siapa yg di maksudkan. kekekeke

    ReplyDelete
  10. best komen diana..=)

    yg komen pun kita tak tau lagi diri kita,

    baik kita jdkan telandan jer dari terus kutuk2 =)

    doakan diri kita tak jadi seperti org itu.., =)

    ReplyDelete
  11. uit kakak2 dan abang2 sekalian.hmm rara mcm tertanya2 siapakah.hmm mcm tak besh lah bc entry ni.hmm k.diana dh lah suke komen ayat yg extreme.mmg tak dpt disangkal lagik.hehehe.

    p/s : kalau rara ada salah silap mintak tolong bgtau eh ><"

    ReplyDelete
  12. tu lah dia..baru fofular ckit dah nyombong..
    x sesuwaii~~~

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!