BILA LELAKI BERBEDAK

19.5.11 Suria Lekatlekit 23 Comments

Ni bukan cerita lelaki lembut, lelaki patah atau lebih di kenali dengan pondan or makNyah ok. Ni al kisah lelaki yang memang lelaki.. Yang bernaluri lelaki, ber imej lelaki & bernafsu normal seperti lelaki.

Hasil carian google. Sekadar Hiasan

Selalunya lelaki yang straight ni jarang la kita nak tengok dia berbedak bagai pergi kerja atau keluar rumah kan?? Biasanya dorang lepas mandi jer.. pakai baju.. sikat rambut.. & siap. Takde pula nak tempek2 apa2 kat muka tu tapi masih ada segelintir lelaki yang suka berbedak (kecuali yang nak jadi raja sehari tu, biasa la kan??). Pelik ke?? Tak lah..

Dulu kat ofis Sang Lekit pun ada sorang mamat ni, teruna lagi (mengikut status la.. lain2 tak dapat nak pastikan. kekekeke) kalau datang ofis tu siap berbedak. Kadang - kadang berlip gloss lagi tau. Bedak tu bukan bedak tepung tapi compact powder lagi. Bila di soal siasat dia pakai jenama miyami (produk cosway). Bagi yang tak tau bedak miyami ni 2 way (Foundation+powder). Korang bayangkan la betapa gebunya kulit muka dia yang hitam manis tu bila di sapu bedak miyami 2 way ni.

Ni la rupa bedak miyami 2 way tu

Dulu lucu jugak tengok mamat tu.. dah la bercompact powder & lip gloss bagai.. Jalan pula kepit - kepit. Geng pula dengan akak - akak kat ofis tu. Tapi nak curiga naluri kejantanan dia.. selalu juga dok dengar cerita check in.. check out hotel dengan awek.. Op's. Bukan la nak mengaibkan dia cuma keliru dengan identiti. Sang Lekit bagitau aktiviti yang dia selalu cerita kat ofis tu bagi nak mengambarkan perwatakkan dia yang mengelirukan sang lekit jer.

Mungkin dia cuba menjadi lelaki sejati seperti yang di jadikan.. tapi pada yang sama naluri kegadisan tu pun ada sikit - sikit kot. Apapun dia tak cuba melawan fitrah, jadi dia sedaya upaya la kot cuba menjadi seorang lelaki. Tapi jangan jadikan teladan pula aktiviti sampingan dia tu dengan alasan tak mahu terjebak dalam pergaulan songsang hanya kerana memiliki sedikit kelembutan dalam naluri seorang lelaki. Tak elok tu! Banyak lagi cara lain boleh buat, kan??

Apapun ini cuma perkongsian kisah untuk pembacaan ringan bukan tujuan mengaibkan sesapa. Sekadar bercerita tentang apa yang berlaku di sekeliling sang lekit jer. Kalau ada mana2 pihak yang terasa dengan penulisan sang lekit terlebih dahulu sang lekit minta maaf yer.

23 comments:

  1. sang lekit..hahaha...
    senior LM ada yg camtu.pki compact powder , dan perfume pompuan yg mahal2..wahh kami masa tu mmg suka berkawan ngan dia sbb dia dah la baik , pastu suka cerita minyak wangi , dan bedak2 dia.jln kepit la jugak..hehe.tp hati dia baik.tu yg best!

    ReplyDelete
  2. cerita dia kuar masuk hotels tu nak coverline je kot...

    ReplyDelete
  3. setuju dgn zulfikar..mgkn die nak coverline je then buat2 cerita hot mcmtu..wallahuallam..doa2 la beliau dan org yg swaktu dgnnya itu berubah:)

    tp kat sini normal kalo lelaki pakai cream,foam cleanser,lotion,lip balm..hehe sbb cuaca kering..kalo tak pakai berdarah kulit:D

    ReplyDelete
  4. tunang rara pon pakai jugak.tapi pakai bb cream je bg muka nmpak ok sket.but rara dh pastikan dye tak patah.hehehee

    ReplyDelete
  5. hubby sy pun jenis suka juga jaga kulit ni.. cleanser je tak tau bapa jenis.. lotion.. cream pencerah walau kulit dia lebih cerah dr bini dia tp takde la sampai bedak compact bila nak keluar rumah.. sik baik. kalau tak abis compact powder den..

    ReplyDelete
  6. dah lama tak pakai bedak dekat muka..time kecik-kecik selalu la mama bubuhkan haha

    ReplyDelete
  7. nak bagi muka jadi flawless gituu

    ReplyDelete
  8. normal la 2... nama pown akhir zaman..

    ReplyDelete
  9. :) husaband akak guna pencuci muka.je
    tapi suka klu facial

    ReplyDelete
  10. gua ade member yang macam tu gak

    ReplyDelete
  11. erkkk..pelik lak kalau laki pakai compact powder...daku gi opis pon tepek bedak baby johnson jek lekit oi..hehehe

    ReplyDelete
  12. wow,pakai miyami lagi gitu..ini diorg mengalami masalah kenalpasti identiti diri. diorang ni konfius..

    Jom baca niNur Kasih The Movie..Penangan hebat 2011..

    Jom baca niZiana Zain masih maintain dalam usia 43 tahun.

    ReplyDelete
  13. hahahaha... saya pun memang tak suka dengan jantan yang macam tu.. bebedak2 segala.. geli pun ada.. kekeke.. tapi pa leh buat. dah naluri dia macam tu kan.. Harap dia akan kembali jadi lelaki normal la..

    ReplyDelete
  14. memang ada lelaki yg jaga penampilan kan dear..cuma macam tak macho je rasanya...hehehe kite doakan je dia masih dalam landasan yg betul..somi akak nak kata cuci muka pon tarakkk

    ReplyDelete
  15. akak pun pakai bedak itu....

    naluri ke arah keperempuanan... kadang2 org lelaki yang nak jadi perempuan ni..bila dia jaga bodi..bermakeup kalah kita yg ori perempuan...

    ReplyDelete
  16. muahaha.... mmg agak pelik.. lelaki pakai miyami.. erk.. huhuhu...

    ReplyDelete
  17. standard da skg laki berbedak...aku pun berbedak....hahaha

    ReplyDelete
  18. haha. same kot dengan compact powder saye. hehe

    ReplyDelete
  19. aku pun dulu pakai bedak gak masa kecik kecik, mak aku yang tempek kih kih kih, sebelum kawen pun, masa aku kat ILP, tiap2 malam aku sental bedak sejuk kulit rambai....tak salahkan?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!