CIKGU SHIDA SEMUA ADA, KAU APA ADA?

18.5.11 Suria Lekatlekit 32 Comments

Bukan la nak mengutuk mengumpat atau mengeji tapi sekadar menegur. Kalau menegur orang terkenal ni boleh ke kita dedahkan identitinya? Sedang apa yang di tulis pun sedia maklum terdedah pada umum & semua orang pun boleh membaca & lihat.

Masih lagi kisah tentang seorang cikgu popular dengan video miming nya. Terkebil - kebil biji mata sang lekit baca kenyataan terbaru di laman blog beliau. Ini antara kenyataan - kenyataan si cikgu itu yang buat sang lekit rasa.. "Dato siti yang berjaya dalam kerjaya seni dia pun tak pernah keluarkan statement macam ni.."


Yelah.. cikgu shida ada semua, sang lekit cuma ada blog jer. Apapun cikgu shida semua kenikmatan yang Tuhan bagi tu sekadar pinjaman untuk kita di dunia ni.  Kalau sekejab lagi Dia nak tarik semua tu pun takde kuasa yang boleh menghalang. Jadi, jangan la terlalu riak & bongkak. Bersyukur la dengan apa yang ada & merendah diri itu lebih baik dari mengeluarkan kenyataan macam ni. Cikgu kan dah terkenal, elok la di tampilkan dengan contoh yang baik. Lagipun cikgu seorang cikgu selain seorang artis.

Kan lebih bagus kalau kenyataan di atas di sebut dalam ayat yang macam ni.. Dari kutukan, kejian, makian, hinaan korang telah membakar semangat saya untuk meneruskan hobi saya sehingga berjaya meraih peminat yang ramai, jumlah view video2 saya yang berjuta2 lemon,dapat jumpa orang2 popular, dapat menulis dalam majalah, dapat liputan dari pihak media (TV & majalah) & dapat memikat hati penyanyi nombor 1 malaysia (Dato Siti). Kan sedap sikit bunyinya. Takde la tergamam sangat orang membaca (melainkan peminat beliau akan akan like banyak2 statement diatas).

P/s : tak tahu lak konsep menegur harus kita ada lebih dari seseorang yang nak di tegur itu ada. Kalau tak di label sebagai tidak layak.

**Bukan nak mengaibkan beliau tapi untuk buat kita menilai siapa yang terbaik untuk di jadikan icon. Kita sedia maklum publick figure/artis ni terlalu besar peranannya dalam masyarakat sebab dorang lebih mendapat perhatian dari orang lain. Bukan pelik lagi kalau kanak2, remaja & masyarakat kita cakap idola mereka.. artis sipolan.. pelakon/penyanyi sipolan.kan??

32 comments:

  1. yer..teman takde semua tuh awok wehhhh..huhuhu.. hik3.. gelak teman mbacanyaaa.. :D

    ReplyDelete
  2. aduhai cpt betul entri ni di curi dah tu dia bagi backlink tipu. kalau clik keluar iklan apa ntah. sedih betul.. org berblog dia nak berblog.. tp guna hasil curi & taktik menipu. ni blog yg tak harus anda contohi http://ericoanaci86.blogspot.com/2011/05/cikgu-shida-semua-ada-kau-apa-ada.html

    ReplyDelete
  3. hehehehe... lucu juga membacanya... al the best utk semua (",)

    ReplyDelete
  4. ape yang kite ade tu pinjaman dari Allah je

    ReplyDelete
  5. bila Allah nak tarik nikmat kurniaan-Nya tu sekelip mata saja... bangga diri lak dia nih... malu saya.. huhu

    ReplyDelete
  6. huh! buat letih tangan fans je menge - like! =)

    ReplyDelete
  7. terkejut, dek kerana secara tiba-tiba dia diminati dan menjadi perhatian. tanpa dia sedar, semuanya sekejap sahaja. hidup akan sentiasa ada perubahan yang berlaku

    ReplyDelete
  8. adakah cikgu shida terkena kejutan budaya? hihi...manusia ni di bagi kuasa, duit, pengaruh mudah je dia akan lupa tanah yang dipijak.

    ReplyDelete
  9. patut ny makin famous main down to earth la.....boleh kan cikgu shida
    tak perlu la nak buat statement macam tu..dulu minat jugak tengok video-video die ni

    ReplyDelete
  10. eksyen bebenor cikgu syidah ni yeee...

    ReplyDelete
  11. apahal la kerek sgt smpai cmtu skali
    cm gud2 je

    ReplyDelete
  12. akak rara dh bukak blog akk bg tu,mmg copy paste je kot.agak2 lah der.mmg tak agak2.malu kot.mmg sebijik2 kot.ich2.sabo jelah.

    cikgu shida.no komen.rara mmg dr dulu tak minat kot. =) dye buat statement cm tu.cm riak,but ntah lah.biarlah dye.

    ReplyDelete
  13. akk siap nama akk pon dye tak buang.mmg copy habes.

    ReplyDelete
  14. ahahahhah teman pun x der .. tapi bila suatu masa semua itu akan merungsingkan diri sendiri buat per kan .. diperhatikan , dicemburuikan hahahahha
    .. teman ok je .. idup x risaukan ape2 .. :))

    ReplyDelete
  15. mmg cepat betul budak tu copy and paste...sebijik2..kot yea pun nak..mintalah kebenaran dari tuannya kan.... bagilah kredit kat lekit kan...

    kena berhati-hati untuk menyusun ayat... sekali baca seperti riak....

    ReplyDelete
  16. masya Allah..kenapa dia riak sangat..Ini ujian Allah tau..Allah beri dia rezeki untuk uji dia sebenarnya

    ReplyDelete
  17. ada mereka yang kami sayang! hahahah heheh

    ReplyDelete
  18. lekit..yg kata copy cat tuh..bukan dia ada credit ker? yang dia tulis SUMBER tuh..

    then yg link bwh skali tuh,,mmg agak kureng ar..suh org baca details tp link dkat iklan..for money.. --'

    not good okeh..huhuhu

    ReplyDelete
  19. saya tutup mulut jugak lah...:)

    ReplyDelete
  20. opss. sory lupa pulak.. saya copy kat link boleh...

    ReplyDelete
  21. ye la kome takde, awok je ade. kome ade blog je. ahaha

    ReplyDelete
  22. hehehe...ape saje la cik gu cda ni..

    ReplyDelete
  23. agaknye budok tu dah tukor kut..cma klik tadi,backlink blog abby dear..

    ReplyDelete
  24. pasal backlink tu selepas di tegur dia dah masukkan.. sblm tu memang rasanya takde backlink or kredit utk blog ni. Nasib baik terperasan awal entri di plagiat.. so tegur la cpt2

    ReplyDelete
  25. betol tuh..kena bersyukur bukan show off..

    aik,ade lagi kes2 plagiat nih..cmne boleh detect?follow beliau jugak ke?
    nak ushar jugakla blog tuh..huhu

    ReplyDelete
  26. adui... ayat dia mmg x leh blah.. nmpk sgt megah, takbur, sombong dgn nikmat yg dia dah dpt.. kene igt, ni pn salah 1 bentuk ujian drpd Allah nk tau kita ni terleka dgn nikmat ke x...

    lerrr, cpt gila ada org copy paste.. haha

    ReplyDelete
  27. sangat tak suke dengan ini cikgu
    betul2 buat akak marah...sangat2 memalukan profession seorang guru..guru kan contoh..
    entahlah ingat kan satu je "kun fayakun" itu janji ALLAH..kan kan

    ReplyDelete
  28. heeheheehehe..... bergurau mungkin tak kena cara... stress pun tak kena gaya.. hemm.... all the best untuk dia..=)

    ReplyDelete
  29. salam lekat lekit :)


    setuju dgn anda. kalau pon sume yg die ade tu, tidak menjamin die di akhirat kelak. sumenye sekadar hiburan sahaja. ape la sangat kan...

    takpe la.. mari la kite sama2 berdoa semoga beliau tersedar n mendapat hidayah Allah. insyaAllah :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!