KERANA CHEESE CAKE

26.5.11 Suria Lekatlekit 19 Comments

Kerana cheese cake 1 hari semalam blog ni tak ber update. Tapi apa kena mengena cheese cake dengan tak update blog?? Adakah sang lekit bertungkus lumus memasak cheese cake sampai tak sempat nak update blog??

hasil carian google. sekadar hiasan

Bukan pasal masak cheese cake.. Malah cheese cake tu hanya beli je kat jusco. First time makan memang sedap.. tapi second time makan tetap sedap cuma lain pula jadinya. Malam 24hb hubby balik dengan membawa buah tangan cheese cake. Makan bersama hamster & hubby. Tapi bertuah hamster & hubby selamat cuma sang lekit lepas makan cheese cake tu terus sakit perut & muntah2. Tak syak pula sebab cheese cake sebab hubby makan ok jer..

Perut semakin sakit & tak boleh tidur sampai pukul 4 pagi.. Jadi sang hubby bawak la pergi hospital sungai buloh. Memandang sang lekit tengah pregnant & kitorang pun tak syak sang lekit kena keracunan makanan sebabnya pertama, sang hubby ok je lepas makan cheese cake tu, kedua sang lekit tak mengalami cirit birit cuma sakit perut & muntah2. Risau la kandungan yang ada masalah.

Sampai hospital masuk unit kecemasan & bersalin. Kat situ semua ibu - ibu mengandung yang hanya tunggu masa nak bersalin cuma sang lekit jer yang membawa kandungan 6 bulan. Setelah doktor & nurse buat check up pada kandungan.. & kandungan semuanya ok takde masalah.. Doktor syak keracunan makanan. Suruh bermalam kat wad 1 hari tapi sang lekit minta nak balik. Lagipun wad memang penuh.. terpaksa melepak kat katil di bilik kecemasan tu jer bersama ibu2 mengandung yang menanti nak bersalin jer.

Sampai dekat pukul 9 pagi baru selesai semua proses keluar wad tu baru boleh balik. walau perut masih sakit & muntah2 tetap daku taknak tidur kat hospital. Dah la sakit nak mampus masa ambil darah. Tak sama rasa macam ambil darah kat klinik masa buat pregnant check up tiap2 bulan. Dua belah2 tangan pula tu kena suntik. Memula tangan kanan tapi darah pula kedekut masa tu taknak keluar.. beralih kat tangan kiri. esoknya habis dua2 belah tangan sakit & sengal termasuk la badan. Tidur 1 hari semalam kat rumah di temani hubby.

Bangun pagi ni kesan suntikkan dua2 belah tangan nampak lebam2 tapi sengal2 dah kurang. Rasa ngeri terhadap jarum suntikkan kembali. Aduhai.. mesti memberi kesan untuk next month check up ni! Tu pun masa kat hospital doktor nak masukkan air tapi sang lekit cakap tak payah & menipu sikit cakap perut dah ok sikit walhal memang still sakit & muntah2 masa tu. Kes takut jarum punya pasal. Tapi apa yang menakutkan sang lekit bila tengok muka ibu2 yang menunggu nak bersalin.. semuanya asyik berkerut dahi je. Nampak memang menahan sakit walau ada yang masih boleh berbual & berjalan kesana sini. Itulah detik2 yang bakal sang lekit lalui nanti. Takuttttttttttttttttt!!

19 comments:

  1. fara doakan semoge lekit ngan baby sihat2 selalu.. amin..

    ReplyDelete
  2. semoga sihat2 selalu oke..

    lepas ni takyah makan cheese cake dah oke.. :)

    ReplyDelete
  3. get well soon sis... sye pun takut jarum mcm sis... adodoi...

    ReplyDelete
  4. cheese cale itu telah berubah menjadi cis bedebah!!

    erm,so keputusannya memang keracunan makanan ke nyahhhh???

    ReplyDelete
  5. moga cpt sihat yer..
    mmg saat nk melahirkan ank..sakitnya hanya tuhan y tau... tp sebaik shj ank tu keluar.. ya allah..hnya tuhan y tau perasaan tu... mcm dh xde rasa apa2.. ckup syahdu saat kali tgk ank y selama ni bkongsi jasad dn nyawa dgn kita dpn mata..

    inyallah...smua dpt dialui dgn tenang bila tiba saat tu.. xplu takot2 yer

    ReplyDelete
  6. uishhh akak paling lomah bab amik darah ler... time pegnen, klu checkup tu.. mntk maap ler.. confirm cari urat tak jmpe... aduiiii..

    ReplyDelete
  7. Semoga sehat2 selalu..lpas ni kene jge mkn la kak...sian beby..

    ReplyDelete
  8. lah cane leh kena food poisoning sis.rara yg tak bwk perut ni pun ulang alik toilet letih.sakit giler kena food poisoining ni taw.haih.

    mesti penat kan.hopefully sis cepat sihat.rara dulu seminggu gak lah cirit.

    ReplyDelete
  9. semoga sis cepat baik yer ^____^

    wahh syoknye nak dpt baby..hehe t8 care psl kesihatan yer sis :)

    ReplyDelete
  10. adoii kesannya suria.. Dah ok sikit ke skrg atau masih sakit.. kak ida doakan suria cpt sembuh ya ...

    ReplyDelete
  11. izyan doakan akak dgn baby akk sihat2 saje...
    p/s:cheese cake besh :)

    ReplyDelete
  12. salam abby..waduh,,kerana cis kek rupenye..bykkan minum air..insyaalah..oke tu nnti..semoga cepat sembuh..
    1 ruang ngan ibu tggu time nk deliver??hehe..jgn seram..tu baru tgk dorang tggu time..belom masuk kat labour room lagi..kekeke..
    insyallah...sakit bersalin tu ada..tp seronok..tggu je time tu dtg...
    enjoy your preggy,,~~~

    ReplyDelete
  13. iskkkk...naseb baik den bukan penggemor cheese cake..huhuhu...careful next time tau lekit.. :)

    ReplyDelete
  14. sabar yer..tk nk cerita detik dekat nk bersalin nati lekit risau ..apa2 pun nk jd mak memang susah gitu ...

    ReplyDelete
  15. ciisss,..aini mmg kepingin nak makan cheesscake skunk ni.,=(

    ReplyDelete
  16. masa sakit2 pinggang tu je rasa sakit..
    masa teran tak sakit pun..
    jangan risau la..:)

    ReplyDelete
  17. keracunan mknn tu sis. hee. baby dlm perot tak suke cheese kot. jage kandungn baik2 tau. tak sabar nak tgok baby :)

    ReplyDelete
  18. cik lekit ok tak?siannyer ulang alik toilet

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!