PELAJAR UITM DUNGUN INSAF SELEPAS MURTAD

3.5.11 Suria Lekatlekit 13 Comments

Seorang penuntut sebuah universiti yang masih muda remaja mengakui pernah menukar agama kepada kristian dan kini telah insaf dan kembali kepada agama islam. Fariz Ilham Mohd Zulkifli penuntut berusia 19 tahun & menuntut di Universiti Teknologi Mara cawangan Dungun, Terengganu dalam jurusan Diploma Seni Kulinari.


Mujur la kau cepat sedar. Tak tahu apa punca remaja lelaki tersebut menukar agama asalnya dulu kepada kristian tapi apa yang lebih penting adalah keinsafan & kembali pada agama Islam. Moga ia menjadi pengajaran pada kita semua.

Seorang pelajar Diploma Seni Kulinari, Universiti Teknologi Mara cawangan Dungun, Terengganu yang sebelum ini mengaku menukar agama kepada Kristian, memberitahu Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam bahawa dia sudah insaf dan kembali memeluk Islam. Untuk berita sepenuhnya sila clik KOSMO 

13 comments:

  1. alhamdulillah dia dpt hidayah :)

    ReplyDelete
  2. mcm mana lh dorg boleh sesat smpai cm ni eh...

    ReplyDelete
  3. mesti ada yang mempengaruhi dia nih sampai boleh g masuk kristian

    ReplyDelete
  4. manusia akhir zaman sekarang... sbb tu kate kalo bg didikan agama sedari kecik tp kalo individu itu sendiri mmg tipis iman di dada, takleh kate ape gak... nauzubillah...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah, tapi kat luar berlambak remaja kini islam tapi bersikap kristian.....

    ReplyDelete
  6. uish. menakutkan. sedih mak bapak dia agaknya. tuh lah. nak gak tahu apa sebab dia murtad tuh

    ReplyDelete
  7. bukan salah die masuk kristian , cuma dakyah kristian sekarang ni memang hebat

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah... dibukakan pintu hatinya

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..selamat sorg umat nabi..moga2 kita ni masih teguh berpegang kepada ajaran agama islam..

    ReplyDelete
  10. hadoi... ni budak junior fakulti i ni... buat malu la.. tapi alhamdulillah.. harap masyarakat bagi peluang kat adik ni.. mujur la die bertaubat...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com