TERPILIH UNTUK 100 BLOGGERS TO ADVERTISE DARI EXABYTES TAPI TAK TAHU NAK BAGI QUATATION LAK

6.5.11 Suria Lekatlekit 17 Comments

Pada mula Sang Lekit tak rasa nak buat entri pasal ni. Kang orang cakap nak menunjuk pula tapi memandangkan sang lekit memang perlukan bantuan pernafasan dengan segera so rasanya tak salah kot niat tu. Cuma inginkan bantuan dari mereka2 yang dah pun terjebak dengan exabytes ni.

Okies ceritanya bermula bila sang lekit terbaca entri kat blog sapa entah pasal exabytes mencari 100 blog untuk menyewa ruang iklan mereka. So, sang lekit like la kat fanpage exabytes ni untuk tahu butiran lanjut. Memang mula - mula tak mimpi pun nak dapat sebabnya yang di cari cuma 100 blog tapi kita sedia maklum kan blog sekarang berlambak - lambak. Bila tak di harap tu datang pula bergolek. Dan dapat la sang lekit email bertulis sedemikian rupa...

Hi Sir/Madam,

Thank you for your statistic.

I would like to confirm with you again, your average traffic a day is roughly 310.

We are interested to advertise at the top part of your sidebar, 160x300 or
728x90 below your blog banner.

Kindly quote us your best price for 3 months.



Masalahnya sekarang sang lekit memang tak pernah sewakan ruang iklan kat blog & tak tahu harga mengikut size banner. Cadang - cadang nak letak  160x300= RM100 per month & 728x90 = RM150 per month. Rasanya tinggi sangat tak? Macam la blog aku ni traffic mencanak sangat kan?? Tapi ok ker harga tu atau korang ada cadangan yang lebih bagus & sesuai dengan traffic harian sang lekit. Betul - betul perlukan bantuan sebelum sang lekit reply email tu. Pleaseeeeeeeeeeeeee

17 comments:

  1. RM100 ok juga tapi kena tengok juga hits berapa sebab ada yang dapat RM50, ada yang RM90 ada yang RM100 untuk 3 bulan depend on hits

    ReplyDelete
  2. wa bestnyeeee.... err xtau nk bg pendapat sbb xpernah dpt pon, demand je la heheee

    ReplyDelete
  3. kakak , exabytes tu mcm nuffnang and advertlets ke ? boleh daftar cemtu je ke ? maaf la . nak tauuu :"(

    ReplyDelete
  4. lekit weh...redahh jelahh..
    amik je yg mane bolehhh..
    cayalahhh..aku kagummmm hehe =)

    ReplyDelete
  5. wah..dapat erk??em..ct pelik kenapa ct boleh tak dapat..erm..cuma boleh dapat komisen dari iklan...tapi die tak sewa..tak terpilih pon dlm 100 blog..sedeh..niwey..tahniah...

    ReplyDelete
  6. entah la ctea.. akak pun tak bapa faham lagi dengan exabytes ni. takde pacak iklan dia lagi pun. Akak pun nak tau jugak exabytes ni ganggu status glitteri nuffnang or tak

    ReplyDelete
  7. yeke..em..baru sehari pasang..agak ramai uv yang klik iklan exabytes tu...ct ade pakai 3 syarikat iklan kat blog ct...paling nampak hasil adalah adverdlest...status kelihati pun dah hilang..even pacak satu je iklan nuff..nuff stil bagi duit..maybe ade jugak org klik iklan die..hehe..

    ReplyDelete
  8. mcm mana nak daftar ekk?? akak pun blom daftar

    ReplyDelete
  9. lama tak singgah blog cik lekit.. hehe

    ReplyDelete
  10. mahal sangat tu , paling banyak pun dia akan bagi rm50 je... 150 tu mcm diva la pulak... PALING BANYAK 50...aku tau aku pun guna gak , tp yg masa dia cari 300 blog

    ReplyDelete
  11. tak taula pasal rega iklan ni ,,,tak amek pot sangat,,,, cuma suka main tukar tukar kod iklan je carik mana yang cantik. mungkin cik lekit bulih siatsiat eh siasatkat web cam harakah daily tengok rega dorang pastu wat 50% ke 70% ke dari harga dorang.....

    ReplyDelete
  12. exabytes tu bukan local hosting ke?

    ReplyDelete
  13. wow..rezeki dtg bergolek..
    huhu..cma xtau la pasal mende ni..kene tnye pd yg lebeh pakar..

    ReplyDelete
  14. set rm30 cukup aku tau lebih dorang akan reject...

    ReplyDelete
  15. ish2...smpai 100 lebih...harakahdaily tu lain la... Aku pun charge 50 je... pada arrr ... lgpun tu masa pemilihan pertama

    ReplyDelete
  16. dorang offer rm50 je kodet Ooi.. sebelum ni tak tau rate bapa letak je la. tp dah deal Rm50 jer.. takpe 1st time.. esok2 tau dah la bapa. nasib baik dorang tak reject blh tukar quotation lagi

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!