BAGI BE PUN MACAM TAK IKHLAS JER

15.8.11 Suria Lekatlekit 22 Comments

Amboi entri merungut ala - ala tak bersyukur je kan?? Bukan la tak syukur dengan rezeki yang seciput nuffnang bagi tu tapi.. Macam tajuk entri tu la..

Baru ni Blog melekit dapat 1 BE untuk kempen Maxis Blackberry Playbook Launch (Grapevine) tapi hanya 3 hari je iklan tu keluar di blog melekit.. lepas tu langsung takde di paparkan dah. Kalau iklan kempen tu tak terpapar kat blog melekit ni bermakna takde la bertambah tabungan dia.

Dulu kalau dapat BE, iklan tu walau ada yang tak aktif sangat menari2 di blog, at least dalam 1 hari tu ada juga dia muncul walau 2 @ 3 kali ni tak.. dah 2 hari bayang pun tak nampak walau dia masih dalam BE & belum jadi ME. Itu je la BE yang blog melekit ada setakat ni tapi nampaknya BE tu pun turut berpuasa.

Kenapa sekarang nuffnang macam pelik sikit. Sudah la susah nak dapat BE, dapat BE pun susah iklan tu nak muncul kat blog. Agaknya apa tujuan BE tu dia bagi kemudian sorokkan iklan? Apakah BE nan satu tu di bagi sekadar menghiasi kotak kempen iklan mCPM jer? Itulah persoalan yang sedang berlegar di kepala otak sang lekit sekarang.

22 comments:

  1. nuff memang pelik...sy dapat be kat blog contest...yang idup segan mati tak mau...huwaa....

    ReplyDelete
  2. tukar jer geng... saya dah tukar...

    ReplyDelete
  3. tu la pasal...
    aku nye nuff tahun ni mmg kering kontang nak mampus.. mrajuk kot sbb balik2 cash out..
    hahaha

    -Mr & Mrs Mikko-

    ReplyDelete
  4. setuju,,,
    satu g,,kalo nk tgk trafik uv y msuk mcm x munasabah j...

    ReplyDelete
  5. betul tu abby..cma pom mgalami masalah yg sama..sehari je kut menari ..pastu dah metered.
    frust :(

    ReplyDelete
  6. yer la lekit..cuma iklan BE saya masih menari2 tapi dengan jumlah yg ciput jer la...

    ReplyDelete
  7. hehehe
    nuffnang mmg pelik dari hujung tahun sudah smpi la ke hari ni...ngee :P

    ReplyDelete
  8. kalau blogwalking skang pun, susah benar nak jumpa iklan yg duk menari-nari

    be pun skang tak macam dulu
    kalau dulu, be cepat sikit dapat naikkan income, tp skang sama je ngan iklan biasa

    ReplyDelete
  9. marila tukar ;p
    dah lama tak bersekutu ngan nuffy ehehhe

    ReplyDelete
  10. sabar je la..
    nasib baik bulan puase
    kalau x dh marah2 dh

    ReplyDelete
  11. cukup target dah kot? kalo dulu lambat abih sebab pv dalam sari sikit la ni pv riburiban sari kot?

    ReplyDelete
  12. nuffnang dah tak sayang kita kot?akak pun merajuk ngan nuffnang

    ReplyDelete
  13. dia xde dlm blog tp earning still jalan xper lar jugak kan..hehehe

    ReplyDelete
  14. cakap dgn dia olang.. x ikhlas ayah bg maa

    ReplyDelete
  15. sy bkn setakat E..earning biasa pon mcm x meningkat..

    ReplyDelete
  16. Makin malas nak fikir pasal income ni :) nuffnang mmg pelik skrg..blog sy tak ada data keyword dlm analisis..pelik tul !

    ReplyDelete
  17. saye penah 2x dpt kempen grapevine kak. tp x jadik BE pun. x faham x faham.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!