KOS MELAMAR DAH RM47,076.41, BELUM TUNANG & KAWEN

12.8.11 Suria Lekatlekit 21 Comments

Orang berduit ni kadang - kadang pelik jugak sang lekit fikir. Macam dah takde arah tujuan yang lebih berfaedah nak gunakan duit tu.. Mungkin jugak sebab dorang berduit maka apa saja yang di buat nak meraih perhatian orang lain dengan mencipta kelainan kononnya. Ayat dengki ke tu sang lekit?? Tak lah.. terpulang pada korang la nak labelkan ayat tu dalam tag dengki atau pendapat. Tak kuasa mak nak layan Nyah.. kekekekeke

Alkisahnya seorang pemuda yang melamar kekasihnya dengan memakai kostum lobak merah dan cermin mata hitam bersama 49 rakannya di sebuah pusat membeli belah dan menari2 dengan iringan muzik & kemudian melamar kekasihnya tu. Dia mengambil masa tiga minggu untuk merancang aksi romantik itu. Kos lamaran itu dikatakan menelan belanja  RM47,076.41.


Tu baru kos melamar.. belum kos pertunangan seterusnya perkahwinan lagi. Seram sejuk jugak tengok angka tu. Nyah Zulfikar yang mula menyeru jodoh 2 3 hari ko ada berani keluar belanja banyak tu nak lamar bakal bini ko?? Kekekekekekeke... Apapun kisah tu tak berlaku kat malaysia.. nun jauh di china sana. Memang tak salah nak buat apapun selagi dalam kemampuan tapi kalau dah sampai jadi pembaziran agak nampak salah jugak la.


Rujukan : Kosmo

21 comments:

  1. bile duit dah byk tak tau nak buat ape
    tu yg membazir je..
    kalau x tau nak buat pe dgn duit, bagi je kat kite ni..tau la dikerjakan

    ReplyDelete
  2. perghhh! kaya betul lelaki nih?? untunglahh~~ :D

    ReplyDelete
  3. dorang kaya kalau aida pun nk mcm tu gak tp kita orang tak baik membazar amalan syaitoon...

    ReplyDelete
  4. mak ai...banyak sangat duit sampai taktahu nak buat apa agaknya..

    kalau kat malaysia buat macam ni nampak gayanya bukan orang mendoakan semoga panjang jodoh..orang dok kira jangka hayat kawen diorang..huhuuu

    ReplyDelete
  5. fuh fuh semput baca entry nei.hehe.melamar pun dah byk tue.gamaknya dia keje cop duit kot.hehehe

    ReplyDelete
  6. dah kaya sangat lettew..td baru borak ngan akak pasal kalau duit banyak kena bayar cukai bnyak jadi untuk kurangkan nilai cukai kenalah guna duit tuh wlau utk bnda yang not important..apsal la msia ni bnyk sgt cukai..ishk2..hehe

    budak mls nak sign in,alexa yussida

    ReplyDelete
  7. hak dia utk berbelanja sebyk mana demi org kesayangannya... tak salah selagi itu memang wang milik dia yg dia usahakan...

    adik lelaki aku baru belanja dlm RM20,000 utk bertunang tak kecoh pun...

    ReplyDelete
  8. nnti time nak melamar awek farid..
    nk buat cam ni jugakk lahh..
    baru ar feeling sikit..
    hahahaha..
    romantik kot..
    kawen kan sekali..
    cayalahhh lelaki niii -,-'

    ReplyDelete
  9. sanggup demi seorang bernama wanita

    ReplyDelete
  10. ish mengarut. 47k tu buat kenduri grand2 is much better. haha

    ReplyDelete
  11. perggghhh! mahal giler...baru melamar! anak jutawan ke lelaki tu???

    ReplyDelete
  12. banyaknya !! mahai tuh !!!!
    tak patut2 ...

    ReplyDelete
  13. pergh.. mahal gile kos dieorang ne... anak orang kaya lh la.. anti dh papa kedana jangan nak meminta2 lak yerk :)

    ReplyDelete
  14. romantik tuu.. mesti si perempuan teruja sgt.. tp tunang dah macam ni kahwin apatah lg..huhu

    ReplyDelete
  15. http://www.youtube.com/watch?v=eJWlavnM6b0
    <<<the best wedding ever, PROPOSE & MARIED . happen in 15 minutes.

    ReplyDelete
  16. tak kose mak nyaaahhh

    kalau boleh, melamar tu, mak nak belanja makan cendol je...

    tak pun makan bihun goreng lauk tauhu...tapau dalam polisterin...

    hahahahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  17. mgkin awek die suke sgt mkn lobak tu berie sgt gune kostum lobak,,:D

    ReplyDelete
  18. kalau kaya boleh lar.. kalau kayap baik buat kos kawen terus.. ehhehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!