ORANG MINYAK GIGIT LEHER & BUAH DADA WANITA

13.8.11 Suria Lekatlekit 21 Comments

Teringat cerita P. Ramlee sumpahan orang minyak di mana si bongkok yang kembali ensem dari bantuan orang bunian menjadi halimunan setelah pulang ke kampung halamannya melanggar perjanjian kerana seorang gadis. Kemudian terjebak dengan perjanjian setan yang memperdayakannya & berjanji akan mengembalikan dia seperti asal dengan menyuruh membunuh & merogol gadis & wanita.

Ingatkan dalam filem jer.. rupanya orang minyak ni muncul kembali. Bukan sebab dia di sumpah sebab langgar perjanjian & membuat perjanjian dengan setan tapi dengan tujuan jahat yang di pengaruhi setan jugak la ni. Orang minyak ni di katakan menyerang & menakutkan golongan wanita dengan menggigit leher & buah dada. Mengikut sejarah, ‘orang minyak’ adalah pencuri yang hanya memakai seluar dalam dan melumur minyak hitam di badan mereka supaya tubuh licin dan tidak mudah ditangkap.

Carian google. Sekadar hiasan

Tapi kaum wanita di Malaysia jangan panik yer sebab orang minyak ni sedang mengganas di Sri Lanka, dan 2 daripadanya dah di bunuh oleh penduduk setempat. Rupanya orang minyak ni ramai mungkin berkumpulan kot. Kira-kira 30 kejadian telah dilaporkan di tujuh daerah di Sri Langka timur, merentas kawasan penanaman teh di Kawasan Bukit. Polis telah menahan 47 orang sejak bulan lepas.


Orang minyak’ tidak wujud. Mereka hanyalah orang biasa yang mempunyai niat jahat untuk mencuri dan melakukan kerja haram,” kata jurucakap polis Prashantha Jayakody.
 
Macam - macam taktik orang jahat nak melakukan jenayah, kan?? Jadi kita jangan la terlalu cepat percaya akan benda karut marut yang berkaitan jelmaan mistik & misteri ni. Semuanya adalah angkara manusia jahat yang bernafsu syaitan semata - mata.

Rujukan : Harian Metro

21 comments:

  1. mcm mana la rupe kau kalau jd org minyak kan??

    mesti hodoh.. hahahaha

    ReplyDelete
  2. keh3...nasib baik jauh kalau berenang mahu kemari pun pasti sudah mati...selamat anak dara malaysia!

    ReplyDelete
  3. ingtkan dia ada amal ilmu hitam.. hehe

    ReplyDelete
  4. kat malaysia orang minyak lain...

    pakai ilMU~~~

    ReplyDelete
  5. kalo cik ila tgk orang hitam yg pakai baju hitam,pun cik ila takot..blum jumpa org minyak lagi...
    hahahahha

    ReplyDelete
  6. takut dgn org minyak ni.. aiyakkk...

    ReplyDelete
  7. x geli ke pakai minyak banyak sangat

    ReplyDelete
  8. mengarut r ttg org minyak berilmu nih!

    ReplyDelete
  9. terus kena bunuh...peh,sia sia je

    ReplyDelete
  10. seram jer pasal orang minyak nie...kalau hensem takpe gak..hik3:))

    ReplyDelete
  11. haha.. mcm2 sungguh aih.. haru2..

    ReplyDelete
  12. yaks..cik lekit jangan tengok lama-lama orang minyak tu ye.geli pulak eii.

    ReplyDelete
  13. Eee.ada jgak org minyk kt Sri Lanka eh? hehe

    ReplyDelete
  14. menakutkan & mengelikan lar org myak nie

    ReplyDelete
  15. suspen betul. ingat kan kat Malaysia.,. dulu takut sangat lepas tengok cerita orang minyak

    ReplyDelete
  16. pergh~ngeri gak dengar org minyak ni kak

    ReplyDelete
  17. Uishhhh suspen je.. Nsb bkn kat sini.. Kihkihkih

    ReplyDelete
  18. perghh byknya orang minyak kat sana.

    ReplyDelete
  19. gigit leher?die nak buat love bite je tu..haha

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!