PADERI GAY MALAYSIA BAKAL BERKAHWIN

17.8.11 Suria Lekatlekit 15 Comments

Kali pertama sang lekit tahu rupanya paderi pun ada yang gay yer.. Mungkin jugak sang lekit yang terlepas flight pasal paderi gay ni.

Bila belek2 Kosmo online tadi.. tertarik dengan artikel seorang Paderi Gay Pertama di Malaysia yang bakal menamatkan zaman bujangnya dalam usia 41 tahun dengan pasangannya dari Amerika Syarikat, Phineas Newborn III, 47, yang merupakan seorang penerbit pementasan Broadway dalam satu majlis di New York, Amerika Syarikat (AS).New York merupakan negeri keenam di AS yang membenarkan perkahwinan gay pada bulan lalu.

Dia mahu melihat lebih banyak toleransi wujud di negara ini yang majoriti penduduknya beragama Islam. Dia mengasaskan bersama sebuah gereja gay di ibu kota Malaysia, di sini pada 2007 yang dikecam oleh kumpulan-kumpulan Islam konservatif.

Hubungan homoseks bertentangan dengan undang-undang Malaysia dan pengamalnya boleh dihukum penjara sehingga 20 tahun serta disebat.

Paderi gay pertama di Malaysia, Ouyang Wen Feng (gambar) akan berkahwin pada sambutan Hari Kemerdekaan 31 Ogos ini.
 

15 comments:

  1. sape yg luluskn Gereja Gay tuh??

    ReplyDelete
  2. paderi boleh kawen ke...?

    skali pandag macam provokasi pada umat islam di Malaysia, menyentuh sensetiviti. Kenapa nak kahwin kat sini yg terikat dengan undang2. Kenapa tak kahwin kat Thailand yg tak kisah perkahwinan jenis mana pun!

    ReplyDelete
  3. Kristian pun tak halalkan hubungan gay, apa lagi perkahwinan gay...

    ReplyDelete
  4. bukan paderi tak leh kawen ke?merepek2 je dorg ni.

    ReplyDelete
  5. paderi pun teringin nak kahwin ke? kahwin pula dengan sejenis..haish

    ReplyDelete
  6. dah la tak ensem..
    perangai lak huduh...aduhai...

    ReplyDelete
  7. aik kate gay..tapi kawen..dorang ni memang sentiasa munafik

    ReplyDelete
  8. haha. x nsem la paderi tu. muke mcm pajeri nenas je.

    ReplyDelete
  9. entah ape ape lah paderi nih..saje nak mencetuskan kontroversi..haihh

    ReplyDelete
  10. aiseh.gay punya paderi pon ade

    ReplyDelete
  11. tulah namenye paderi yg x kuat agama. tak khatam kitab injil gaknye. sedangkan dalam tu turut melarang hubungan sejenis.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!