TERAWAL PULA KELUARNYA

22.8.11 Suria Lekatlekit 46 Comments

Tentu korang tertanya mana hilangnya sang lekit 2 hari ni, kan?? Blog sepi tak ber update. Semuanya terjadi di luar jangkaan. Ceritanya bermula awal pagi sabtu lebih kurang jam 7 pagi.. Sang lekit terbangun dari tidur akibat dari tendangan kuat baby dalam perut dan kemudian...

Korang rasa apa yang berlaku selepas tu? Tak payah la main teka teki yer.. Sang lekit dah selamat lahirkan baby girl, pagi sabtu haritu. walau due date dia 9.911 tapi 20.8.11 dia dah tengok dunia. Kisah di sebalik kelahiran baby girl tu nanti sang lekit cerita yer. Apapun semuanya selamat & di permudahkan. Sakit pun tak lama.. pukul 8 pergi hospita, lebih kurang pukul 9 bersalin secara normal & lebih kurang pukul 11 masuk wad bila dah selesai urusan di bilik bersalin. Semalam (tengahari) sang lekit dah di benarkan balik. Hari ni kat rumah bersama baby girl.

Kalau ada kelapangan & kesempatan nanti sang lekit akan cerita pengalaman sang lekit lahirkan baby girl ni. Sekarang ni nak rehat2 kejab.

46 comments:

  1. Wahhhhhh tahniahhh!!!! tak sangkanyaaaaaa....

    memang betul2 surprise la wehh

    happy untuk ko...

    semoga semuanya sihat..kim salam babygirl.. ckp uncle rasa hati ucap selamat tengok dunia.. dan selamat hari rayaaaa

    ReplyDelete
  2. tahniah kak!! org kata ank sulong + ank pompuan mmg slalu kuar awl..dia nk tlg mak dia msk..haha dh ada nama lom?? nnt cite eh..letak gbr lbh afdal =)

    ReplyDelete
  3. tahniah lekit dah selamat jadi ibu untuk seorang baby girl...;)

    ReplyDelete
  4. congrates babe... da jadi mak da pon ko... :)

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...tak sabar mau tunggu bb girl sendiri..sabar ye nak...

    ReplyDelete
  6. syukur semua selamat,. xsabar nk tgk gmbr baby ni,.bagi nama sedap2 aw,.he3

    ReplyDelete
  7. Tahniah Suriaaaaaaaa.... wahhhhhhh baby girl... Baby sengaja keluar awal tu sebab nak beraya bersama dengan mama dia hehe.. nnt upload gambar k =)

    ReplyDelete
  8. tahniah buat lekit dan suami...semoga dapat menjadi ayah dan bonda yang baik. jaga diri dan baby ye...

    ReplyDelete
  9. Tahniah dik!!! Alhamdulillah!!
    Padan le 2 hari cuti akak tertanya2 mana adik akak ni x dtg pun jenguk kami.. Selamat dah segalanya..
    X sabar nak tgk muka baby girl the lekit JR tu.. ;) Take care ye dear.. Tahniah sekali lagi.. ;)

    ReplyDelete
  10. YaALLAH...teruja nya!!!! Tahniah lekit dan suami.....cpt2 update, tk sbr nk taw kronologi kelahiran baby. ehehehe.

    ReplyDelete
  11. tahniah kak.. wahh, senang ye baby kuar.. baby pun nk beraya la tu...

    ReplyDelete
  12. yeay yeay.. !!
    bby dah keluar dari tummy..
    congrates sis n hus.. :)
    pictura bby jgn di lupa...

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah..tahniah buat suria dan suami..dapat baby gurl eh..msti comel macam mama die..jangan lupe buh gambo baby nnt eh..nak tahu nama die jugak..eh?teruja lak rase..;p


    *besday sama dengan kakak saye la..nnt senang nak ingt besday baby gurl ni..^_^

    ReplyDelete
  14. tahniah!!! wah ada baby sempat lg hupdate blog yaa..selamat menjalani kehidupan baru sbg seorng ibu ya lekit..

    ReplyDelete
  15. tahniahhh suria :)
    slmt berpantang hehe..jaga diri ya..

    kiss utk baby k..

    ReplyDelete
  16. hureyy ! kongrtes kak lekit ! hihi

    mesti tomeiii mcm mma die ;D

    ReplyDelete
  17. congrats...best dpt bby girl...tgu my time plak nebes nih...heheh sakit tak..

    ReplyDelete
  18. tahniah.. alhamdulillah selamat sudah.. ;)

    selamat berpantang dan selamat hari raya.. ;)

    psstt: baby yang dah tak sabar nak beraya..

    ReplyDelete
  19. akk syggggggggggggggggggg tahniahhhh.ritu baru baca entry akk,akk kata akk dh lapan bulan.tp baby kua awal.bagus lah.yg penting akk sihat.nk tgk gmbar phulizzzzzzzzzzzzzzzzzz

    ReplyDelete
  20. tahniah dik!
    lebih bermaknalah raya dapat sambut dengan new baby! heheheeee

    ReplyDelete
  21. Salam abby..
    Wahhh...teruja you cma jadi untie ni..muehehe..
    Betul jugak tekaan last2 minit dpt gugurl coz waktu scan ari tu senang plak doc dpt taw..slalu klu laki kompom payah..
    Apepun..tahniah utk abby & asben atas kelahiran bby gurl yg dinnti2 ni..
    Xsabar nk keluar tu..awal 2 minggu..nk raye skali la tu..hehe..
    So..pengalaman bersalin dah rase kan??nikmatnye kesakitan itew..tp bila bb dah kuar..best nye la..
    Selamat berehat dear..x sabar nk tgk gugurl ni..
    Selamat berpantang...selamat beraye.......
    Alhamdulillah...
    ^_________________________^

    ReplyDelete
  22. baca perjalanan kelahiran baby tu nmpk cam senang ya amat...hehehe

    apa2 pun syukur la sebab semua urusan di permudahkanNya...

    tahniah ye! :)

    ReplyDelete
  23. congrats ibu lekittttt!! patut lar senyap jekkk!! hehehe..

    salah tekaan lak..ingat baby boy..hehehe.. baby pempuan tomei2 bagi nama bambam ek..hahaha

    ReplyDelete
  24. fuhh!! tahniah tahniah tahniah. take care yer. :))

    ReplyDelete
  25. aah la silap teka kali ni..gegurl rupanya..

    bersalin normal?kagumnyaaa..
    tahniah ciklekit.tak sabo nak tengok pic baby

    ReplyDelete
  26. Wah.. tahniah kak. Betul la Hana teka baby girl. ekke

    Baby tak sbr nk lihat dunia. Walaupun awl dr due date, seems like akak n baby sihatkan? Syukur, alhamdulillah.. ^_^

    ReplyDelete
  27. wahhhhh tahniah kak! syukur sume jalan lancar n baby sehat sempurna ^_^

    yeah, saye teka betul! baby girl! ;D

    eh, ye ke? ^.^

    ReplyDelete
  28. tahniah,...
    seronoknya dapat baby...
    beraya dengan baby la nampaknya tahun ni..

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah...tahniah sang lekit, nampaknya fitrah bertiga la tahun ni....

    ReplyDelete
  30. whoah bestnye dapat baby girl! tahniah kak!

    ReplyDelete
  31. wahhhh... dh dpt baby!!! tahniah lekit~

    ReplyDelete
  32. akak n husband....

    congratulations on your newborn....wahhhh, besnyer dapat baby...peluk cium baby untuk saya....selamat menjadi ibu ayah mithali

    akak....

    selamat berpantang!!!

    baby....

    moga jadi anak solehah...penyejuk mata, panawar hati, pengarang jantung ibu dan bapa yang sangat menyayangimu....mmuuaaaahhhh....

    ReplyDelete
  33. tahniah...dapat bby raya...jenuh ye nk gnti posa??...i pon msa bersalin ank sulong kena 1 ramadhan...hoho...1 bulan mengqhada..

    ReplyDelete
  34. tahniah dpt bby..jenuh la ye pn lekit nk mengganti posa??..sy pon..msa bersalin snk sulong kna plk 1 ramadhan...hoho...jenuh nk mengganti

    ReplyDelete
  35. Bertambah meriah la raya tahun ni ngn baby baru.... Tahniah!!

    ReplyDelete
  36. tahniah,,, baby nak beraya juga tuh... selamat berpantang...

    ReplyDelete
  37. tahniah...dapat baby ramadhan..

    selamat berpantang...

    untungnya sakit sekejap jer dah bersalin plak tue awal dari tarikhnya...

    ReplyDelete
  38. Wah..Dah bersalin ye..Tahniah for you sekeluarga..
    Erm..dapat bb girl, bestnya.. Mesti cute macam ibunya kan..Oklah pi rehat tau. Pantang jangan lupa. Dah sihat, jangan lupa upload gambar bb comei ye..hehe

    ReplyDelete
  39. tahniah adikku sayang...selamat berpantang ye dik.makan makanan berkhasiat tau

    ReplyDelete
  40. mesti interesting kan....dah jadi ibu...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!