PETUA ELAK DI SIHIR MELALUI GAMBAR

12.9.11 Suria Lekatlekit 35 Comments

Hari ni kecoh bila Kosmo menyiarkan artikel berkenaan seorang gadis yang menjadi mangsa sihir melalui gambar yang di ambil oleh seorang perempuan jahat di laman Facebook dia. Semua kecoh pasal isu tu.. Jadi tak perlu sang lekit kopek lagi cerita sihir melalui gambar dari laman sosial tu.

Apa yang sang Lekit nak kongsi adalah petua atau amalan untuk mengelak dari kita turut menjadi mangsa sihir melalui gambar ni. Memang benda ni sang lekit pernah dengar dalam rancangan WHI, tapi bila dah lama, jadi ingat2 lupa maka terpaksa la menggunakan khidmat pawang google la. Hasil jampi serapah pawang google, meh kita tengok hasilnya.

Petua & Amalan untuk mengelak di sihir melalui gambar

1. Sekiranya korang  upload gambar di FB, Blog @ mana2 laman sosial jangan sekali-kali mempamerkan keseluruhan tubuh badan. Hanya separuh sahaja kerana, gambar keseluruhan akan menampakkan kelima-lima pancaindera kita dan memudahkan sihir dihantar. Sebagaimana hadis Rasulullah SAW: "Sesungguhnya Syaitan (Jin) itu berjalan di dalam tubuh anak Adam sebagaimana darah yang mengalir di tubuhnya".

2. Andaikata korang terpaksa bagi gambar full (gambar yang mempamirkan seluruh badan) lubangkan sedikit mana-mana bahagian pancaindera contohnya lubangkan di bahagian kaki supaya sihir tersebut sukar dihantar.

3. Amalkam membaca doa ini yang mana Rasulullah ajar jika dibaca tiga kali di waktu pagi dan tiga kali di waktu petang maka akan terhindarlah kepada yang membacanya daripada segala kemudaratan disepanjang hari tersebut : 

Rujukan : HanyaDariMata
 
Moga dengan perkongsian ilmu yang sedikit ni dapat memberi manafaat pada semua yang membaca blog melekit ni.


P/S : Ni sekadar pendapat melekit, gambar yang di gunakan untuk tujuan sihir ni selalunya gambar original yang takde sebarang editing atau pengubahsuaian, apakata kalau korang nak upload gambar kat mana2 laman sosial tu edit2 skit, touch up la apa2 yang patut. Gambar tu takkan jadi gambar original yang di snap tapi gambar yang telah mendapat susuk moden dengan aplikasi2 komputer. Kan??
 

35 comments:

  1. orang lelaki mmg begitu peelnya kalau sudah sakit hati sangat ...habis semua dukun di cari...moga2 mereka di lindungi.

    ReplyDelete
  2. thanks sbb share petua ni. bagus utk simpanan. bahaya betul zaman skrg kan

    ReplyDelete
  3. kadang terfikir,kenapa tak jatuhkan menteri atau artis atau sesiapa sahaja yang sesiapa saja tak suka dengan sihir melalui gambar.Ikutkan dahlama dah mana-mana VVIP dah kena kan?Daripada buat page/blog hentam atau kamihamun sana sini.heeee

    p/s:nak edit gambo sat gi hahaaa

    ReplyDelete
  4. macam macam la skrg ni..mereka yg suka mensihir ni tak fikir ke akibatnya di kemudian hari kelak..mohon dilindungi oleh Dia yang Maha Esa..

    ReplyDelete
  5. info yg berguna utk semua
    smga kita dijauhkan dri hasad dengki manusia
    amin :)

    ReplyDelete
  6. mekaseh kak lekit.. pasni nk edit gmbr.. :)

    ReplyDelete
  7. TQ dik.. berkongsi ilmu.. ;) mudah2an kita & keluarga kita dijauhkan dari benda yg tak baik.. Sentiasa dibawah lindunganNYA.. amin!! cik lala wat pe tu? ;)

    ReplyDelete
  8. Cik Lala.. setelah bersenam mulut, tido la dia. :D

    ReplyDelete
  9. ish...nauzubillah...
    saya takde fesbuk...hehe...


    salam kenal...

    ReplyDelete
  10. perempuan dengki dgn perempuan..hurmm..dunia dh moden ilmu pawang pn makin moden =.=

    thanks kak atas perkongsian ni..pasni mmg kena slalu edit je gbr =)

    ReplyDelete
  11. doa tu selalu menjadi amalan saye..dari dulu..

    ReplyDelete
  12. sgt bguna info ni. utk kselamatan kt smua.. mde2 ni smua x mstahil tjd dlm dnia moden ni

    ReplyDelete
  13. sgt bguna info ni. utk kselamatan kt smua.. mde2 ni smua x mstahil tjd dlm dnia moden ni

    ReplyDelete
  14. setakat ni tak de lagi gambar penuh..

    ReplyDelete
  15. alamak nok... habisla mak di mandremm.. gambor bukan main banyak,, gugurlah susuk2 berlian ni nyahhhh

    ReplyDelete
  16. Sungguh menakutkan sehingga ke gambar facebook jadi bahan sihir...anyway, tips yg sgt berguna utk sesiapa yg suka upload gambar kat laman sosial tu...nice sharing sang lekit :)

    ReplyDelete
  17. ooo..ayat ni.
    dalam al mathurat ada.

    terima kasih seba share.

    ReplyDelete
  18. palingggg bagus jangan upload gambar...habis cerita...hehehe..

    ReplyDelete
  19. banyak betol cara orang sekarang ni wat jahat kan.. time kasih pasal ilmu ni ye kak :)

    ReplyDelete
  20. pake saja foto kuda atau buaya untuk profil fb, dijamin tak akan ada yang niat sihir Anda. haha

    ReplyDelete
  21. kak,izinkan sy share,huhuhu

    amy,google akaun & blog kena hack

    ReplyDelete
  22. "alamak nok... habisla mak di mandremm.. gambor bukan main banyak,, gugurlah susuk2 berlian ni nyahhhh"

    hahahaha.. lawak zul.. lawak...

    tapi ni fakta yang wajar dikongsikan.. sebelum membaca entry ni.. serious tak tahu.. skang dah tau...

    ReplyDelete
  23. thnks akk share doa,rara cuba amalkan.pas ni kalau nk attach pic mst buh watermark.

    ReplyDelete
  24. tak pernah terfikir ada perkara macam ni.. anyway thanks sharing. takt lah pulak

    ReplyDelete
  25. kite memang suke edit2 gambo ! wee~

    ReplyDelete
  26. yup, betul tuh. bahaya sekarang, sihir melalui gambar dah lama ada dari dulu lagi cuma sekarang nih kat facebook pun jadi.

    ReplyDelete
  27. terima kasih kak untuk back link tu ye... semoga perkongsian ini bermanfaat!

    ReplyDelete
  28. segelintir manusia tak pernah lari dari perkara2 yang tidak baik..
    kalau tak.. takdelah wujudnya pawang, dukun dan yang seangkatan dengannya..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!