BLOG DI SIHIR

8.10.11 Suria Lekatlekit 17 Comments

Hari ni selesai kerja rumah, Lala pun tidur lebih kurang pukul 1.30 p.m baru sempat nak jenguk blog. Clik je link blog sang lekit yang dah di bookmark kat toolbar terus keluar mesej ni 'Sorry, the blog at lekatlekitgurl.blogspot.com has been removed'.suspen la sekejab.


Buntu jugak.. sang lekit tak pernah pun remove blog & takde sebab pun nak buat macam tu. Mula la fikir macam - macam. Kena hack ker? Mula dalam hati menuduh tak tentu hala. Buka email, check kot2 ada apa - apa mesej yang boleh menjadi bahan bukti penyebab blog kena remove pun takde.

Maka,Dengan kuasa doremon, sang lekit buka google account kemudian di minta verify account tu akhirnya blog kembali pulih. Tak tahu sebab apa ia ter remove sendiri. Mungkin ada kuasa hitam (black magic) telah meresap ke account blog sang lekit kot.. Nasib baik la otak mampu berfungsi di saat panik. Jadi masalah dapat di selesaikan dengan sepantas yang mungkin. Sihir yang tak tahu dari mana puncanya pun berjaya di hapuskan.  kekekeke


Yang pasti tak pasti berapa lama blog sang lekit ni halimunan. Buka je facebook dua orang blogger prihatin tanya pasal blog kena remove. Mungkin sejak tengahmalam semalam sebabnya tengok dari analitik nuffnang memang 0 pelawat ke blog melekit.  Jadi pada korang yang clik semasa blog ni koma, dengan sukacitanya di maklumkan blog telah pun di sedarkan dari koma. Jadi rajin2 la berkunjung yer.

17 comments:

  1. Hari khamis lepas blog sy kena sihir jugak hahaha...tak ade lah, blogspot nak kemaskini data je kot sbb ramai blogger lain terkena mcm ni..tp semua dah ok pas verify

    ReplyDelete
  2. banyak jugak blog kena mcm nei.aduhai risau plak.

    ReplyDelete
  3. NT pernah gk kna
    gila rsa cm nk terkencing pnya tkt

    ReplyDelete
  4. buat suspen je...penah jugak jd cm nie dulu....

    ReplyDelete
  5. SMA cam blog kwn lya.pon g2..alahai..takutnyer..kalo diremove btl2 oleh kuasa itam tu.

    ReplyDelete
  6. akak pernah kena..sbb tu terus tukar dot com sehari lepas tu

    ReplyDelete
  7. Ada blog kwn ibu pun kena mummy.. Dia pun kena verify account dia blk.. Baru ok blk.. Diapun ajar ibu utk backup blog ibu supaya nnt kalau jd apa2 entry x ilang.. Yelah sygkn entry yg pnuh picca si Aqil Naim tu.. Neway! Slmt sdar dr koma.. Hik3!!!!!

    ReplyDelete
  8. khamis wa tak nyempat nak buka blog

    ReplyDelete
  9. oh iya? ramai blogger yang terkena sihir blogspot ini..hhi..don't worry, ur blog will be saved as usual :))

    ReplyDelete
  10. alamak, risau la pulak... nak gi backup skg jugak...

    ReplyDelete
  11. blogspot ni kadang kala bengong jugak

    ReplyDelete
  12. cma nye bloglist semua ilang..tension!

    ReplyDelete
  13. blogger kemaskini data kot, tak pun ada yg report abuse.

    ReplyDelete
  14. tah2 ade hacker x. kot2 keje haters.

    ReplyDelete
  15. ptt lah lame x nmpk akk.hmm banyak gak dgr cm ni,ada yg entry tak update2.huaaa kalo rara mst nanges dulu.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!