CULIK MAK SEBAB ANAK MERAGAM

5.10.11 Suria Lekatlekit 19 Comments

Ni apa kes pulak ni.. Anak sapalah yang kejam sangat sanggup culik mak sendiri. Tak takut jadi anak derhaka ker? Apa kes anak meragam, mak di culik? Nak tau apa kes.. Teruskan membaca. Macam2 kes ada.. kekekeke

Ni kisah cik lala la. Sejak dua menjak meragam jer. Paling teruk selepas mak pergi berehat2 kat rumah adik sang lekit. Dah teruk sangat meragamnya.. menangis siang malam, semalam en hubby pergi culik mak kat rumah adik. Dalam erti kata yang tak bergimik ganas, jemput mak balik kerumah kkitorang sementara dia masih kat sini. Minggu depan mak dah nak balik kampung.

Elok la pulak lala semalam. Tak meragam langsung. Cuma siang je dia meragam, malam tak lagi. Tidur pun ok. Bangun minum susu jer tapi letih jugak sebab lala 1 jam sekali bangun minum susu. Pun macam tu, lebih baik la dari dia bangun minum susu lepas tu menangis & taknak tidur sampai siang, kan?? At Least walau 1 jam sekali dia bangun, dapat la jugak lelap mata. Takde la lemau sangat rasa. Jadi mak yang kitorang culik semalam takde la penat sangat. Dia boleh tidur dengan aman.

Menyelit sikit kat sini nak ucapkan thanks kat Untie Ezan Cik Lala yang bermurah hati bagi Lala hadiah baju. Cantik & comel. Pink gitu. Ezan ni pun blogger & sang lekit kenal pun melalui blog. Berinteraksi dekat blog jer. Terharu sebab Ezan sudi bagi lala hadiah. Terima kasih yer Ezan.

Hadiah dari Ezan. Terharu akak dik!

19 comments:

  1. wah....bagusnya..itulah baru kawan namanya

    ReplyDelete
  2. apa kata letak alamat kat sini pasti lebih ramai yg akan hantarkan hadiah...hehe

    ReplyDelete
  3. dia rindu kat nenek tu..
    sunyi kot nenek tak de..heheh

    ReplyDelete
  4. alalalala...sweetnya baju baby tue..pink auwauw.. :D

    ReplyDelete
  5. ingatkan mak siapa yg diculik..hehe.
    cantiknya gift color pink untuk baby lala ;)

    ReplyDelete
  6. super-nenek datang menyelamat! (*_*)

    ReplyDelete
  7. Hik3!!! Ada org tua kat umah kita x riso sgt.. Kan?! Cik lala, jgn bt mummy susah ati ye.. Sian mummy..

    ReplyDelete
  8. susah la kalau macam nie..harap2 cik lala akan cool la lepas nenek dia balik

    ReplyDelete
  9. Eii gram btol klw tgk bby nei,
    gram nk plok! ngee~

    ReplyDelete
  10. hmm rara pon nt mau culik mak jugak.hehehe.wahhhh pink,sukenya,

    ReplyDelete
  11. best la cik lala dpt baju baru..:)

    hehehe..cma pom mase ank meragam culik mak jugak...hehehe...

    ReplyDelete
  12. kesian betul ko. sabar ye... ehhh hadiah la...

    aku nak bagi hadiah, tapi alamat takda...

    kim salam di angin lalu je la ye..

    ReplyDelete
  13. wahhh cik lala dpt baju baru! ;D

    kak, mlm td boleh plak sy mimpi akak n hubby akak. adeh =/

    ReplyDelete
  14. hhehehe.. sementara mak ada kat sini, bolehlah mintak apa-apa maklumat yang berguna untuk menjaga si kecil dan diri sendiri..

    ReplyDelete
  15. Masa mula2 PH dapat kembar dulu, terpaksa korban masa tidur...tidur 2 cuma 2-3 jam sehari selama 6 bulan sbb tiap2 malam along & angah nangis nak susu...MH masa tu dlm pantang, jd PH tak nak ganggu dia...

    barulah PH tahu betapa susahnya menjaga anak...hu hu hu hu...tapi ianya mendidik sikap sabar :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!