NUFFNANG SUKA BAGI BE BLOG YANG TAK AKTIF KE?

8.7.12 Suria Lekatlekit 13 Comments

Memang sang lekit perasan benda ni dah lama. Kalau dulu Nuffnang akan memilih blog yang menepati syarat untuk bagi BE.. contoh macam UV 200++ sehari tapi sekarang dah lain pula cara dia nak sedekah BE, kan?? Kalau di tanya macam mana nak dapatkan BE katanya pihak advertiser yang akan bagi BE kepada mana2 blog yang dorang nak??

Persoalannya kini.. adakah pihak advertiser suka iklan dorang bernari2 di blog yang tak ramai visitor. Motif pacak iklan kat blog yang hidup segan, mati tak mau kan?? Kenapa sang lekit cakap macam tu sebabnya sang lekit perasan blog kedua sang lekit di mana blog tu dulu di bangunkan untuk join contest2 jer.. Tapi sekarang di sebabkan dah malas campur masa terluang & terbuang pun tak banyak jadi blog tu pun tak berhapdet sekian lamanya tapi masih mendapat BE yang earning nya cuma sen2 je berbanding blog Melekit ni.. Blog melekit ni kalau dapat 1 BE.. blog contest akan dapat 2 @ 3 BE. Kenapa advertiser memilih blog yang takde orang nak clik sangat berbanding blog ni yang alhamdulillah la.. paling sikit pun boleh dapat 400++ UV sehari.

Yang lain dah jadi ME Nuff bagi lak BE lagi tapi BE yang hanya mampu menjana syiling. Takpe sikit2 lama2 jadi bukit, kan??

Pelik kan?? Kalau pihak advertiser yang pilih blog mana dorang nak bagi kempen.. Mestilah dorang nak blog yang ramai pengunjung sebab di situ mungkin dapat memperkenalkan produk dorang kepada ramai orang. Tapi kalau blog yang hidup yang macam tak hidup tu.. Nak tarik siapa tengok iklan? Sang Lekit pun tak faham.. ada sapa2 yang faham dengan strategi baru Nuffnang ni?? Ke dia tak nak tabung Nuffnang kita banyak... kekekekekekeke

Kan bagus BE yang di blog malas tu transfer ke Blog meriah ni.. Dapat juga duit raya tahun ni. Apapun tu semua rezeki. Kalau ada.. ada la. Takde mungkin Tuhan nak bagi rezeki dari cara lain, kan?? Entri ni cuma meluahkan persoalan yang takde jawapan. Kalau tanya Nuffnang pun dia akan jawab benda yang sama.. "Pemilihan di buat oleh pihak pengiklan". Mungkin pihak pengiklan minat pada blog2 yang UV tak tinggi & boleh kira denga jari kot.. (merujuk kepada blog melekit, tak point sapa2 yer). Kot2 dia tengok blog satu lagi tu lebih cantik & meriah.

13 comments:

  1. Akak masih menunggu durian tak gugur...eheheheee...

    ReplyDelete
  2. samalah... blog dni, dari last year tak dapat BE.. bila diajukan soalan, jawapan sama je.. kadang jawapan macam copy paste... yang lain asik duk cite dapat BE.. nak kata tak update survey ke ape jenuh dah.. setahun lebih tade BE.. kecik ati ngan nuff. huuu

    ReplyDelete
  3. Belum tahu sangat mengenai ni.. (+.+)

    ReplyDelete
  4. tah ape2 tah..pergi dkt iklan len bru tau..hahahaha

    ReplyDelete
  5. mungkin ade byk hits kot yg mengena kat blog 1 lg tu..

    apepun alhamdulillah kan..blog cma yg 1 ni pun ade rezeki dorang nk bg iklan be.. :)

    ReplyDelete
  6. tak penah dapat pong .. huwaaa ..

    ReplyDelete
  7. Abg Ben ni tak dpt BE sbb x pacak Nuff dah kot.. :D

    ReplyDelete
  8. Bersyukurlah daripada tak merasa langsung. huhu

    ReplyDelete
  9. BE ke ME ke mmg haram tak pernah merasa..T_T

    ReplyDelete
  10. ta masih baru lagi. Tq sudi sharing

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!