BERTUDUNG TAPI TAYANG BRA

4.8.12 Suria Lekatlekit 21 Comments

Aduhai budak - budak zaman sekarang ni.. Berani tahap jerut leher sendiri. Setakat nak buat duckface.. mulut muncung, pipi kembung & mata sepet tu buat la. Walau orang menyampah at least takde la conteng arang kat muka mak bapak sangat tapi kalau dah buka baju ambil gambar pakai bra tapi tudung melekat kat kepala ni pejadah pula!!

Sang Lekit secara tak sengaja terclik Fanpage Himpunan gambar awek melayu (telah pun dideletekan malam tadi). Try la buka.. macam - macam gambar gadis2 melayu. Tengok pada rupa macam adik adik lagi ni. Boleh jadi sekolah pun tak habis lagi. Memang banyak jugak pic2 bebudak ni berbra je tapi paling tak tahan 1 gambar budak ni pakai tudung tapi dengan hanya ber bra tanpa di alas sebarang pakaian lain.

terpaksa di edit untuk mengurangkan kelucahan pada gambar asal.

Punya la bodoh kurang cerdik kan ambil gambar macam tu.. bertambah bodoh kurang cerdik
sekiranya betul dia yang upload gambar tu ke FB sampai admin Fanpage Himpunan gambar awek melayu jumpa kemudian upload ke dalam page dorang. Kalaupun dia kata gambar dia kena curi & gambar tersebut di ambil untuk simpanan peribadi tetap jugak bodoh kurang cerdik. Yang kau pergi ambil gambar tak senonoh macam tu nak tunjuk kat sapa? Kau nak simpan buat apa? Dah tau gambar macam tu berisiko tinggi kalau terlepas kat orang lain, sapa suruh kau ambil risiko simpan gambar tu. Tetap jugak kau yang bodoh tak cerdik, dik!

Jangan salahkan orang kalau gambar tu tersebar salahkan diri sendiri dulu yang buat kerja tak pakai otak. Samalah dengan orang yang tulis status tak guna penapis.. bila orang pertikaikan kenyataan dia mula meroyan cakap orang putar belit fakta. Punca sesuatu benda tersebar tu harus kaji dulu. Dari siapa kalau bukan bermula dari diri sendiri. Benda tu takkan wujud kalau kita tak wujudkan. Betul tak?? Jadi sebagai manusia berakal elok la gunakan anugerah yang Tuhan bagi tu sebaik mungkin.


P/S : Orang kata menulis @ menayang apa2 kat FB tu biar berpada supaya tak kena padan muka. Peringatan ni untuk diri sendiri jugak

21 comments:

  1. dorang nak kasi pakwe gambar tuh.

    bodoh.
    risiko tinggi kot.
    kang dah kena.
    Allah tengok!

    ReplyDelete
  2. kak, sy pon tgk page ni tadi..
    ya Allah..memang teruk..walaupun ada yg x teruk kat situ..tp komen2 org yg like that page memang la..xtau nk ckp ape..dorang dah explotasi gamba perempuan. tak kira la samada dgn kebenaran ataupon x..

    gamba yg akak upload ni sungguh menghina perempuan bertudung..otak tah letak kat mane ms tgkap gamba ni..

    MEMALUKAN.

    ReplyDelete
  3. Budak2 sekarang ni buat kerja tak guna akal gamaknya. Lepas tersebar lompat2 mancam kera salahkan org.

    ReplyDelete
  4. sebab tu la FB momoy hanya untuk coursemate sahaja. itu pun sebab x nak ilang contact bila memasing dah kerja

    kawan-kawan yang kat luar ni atau officemate x add langsung
    apatah lagi boss atau stranger.

    kalau ada GA atau contest yang kena add FB diaorang, haram momoy nak join

    ReplyDelete
  5. hmmm..memang takde akai..memalukan sunggah la..

    ReplyDelete
  6. Bagulah kalau page tu dah delete. Gambar2 tu mcm kena edit pun ada. haish, tp kalau betul ambik gambar camni. mmg bengap, upload kat FB - double bengap. sorry to say =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/firecrackers-consumer-be-consider-please.html

    ReplyDelete
  7. Tak fikir panjang, haish, apa la nak jadik bebudak zaman sekarang nih,

    ReplyDelete
  8. Tulah kat fb dok kecoh2 pasal page tu.. Huhu entah pape.

    ReplyDelete
  9. huhuh.. mmg bhya.. tp mgkin jugak gmbr2 tu di edit xtnpa di ketahui olh org tu sendri... skrg mcm2 boley buat.. fake skrg sng nk bt... lg2 lau yg pndai edit2 gmbr

    ReplyDelete
  10. AIH... teruk dh zaman skrg ni. mcm2 bnda yg x sepatutnya ditayang!

    ReplyDelete
  11. astaghfirullah... menjatuhkan maruah sendiri... gambo kena curik baru nak melalak... apapun berhati2 la nak upload gambar kt FB.. senang2 set private je la..

    ReplyDelete
  12. ishh ishh ishhh...x patut , x patut

    ReplyDelete
  13. Biar betul? Ke admin fanpage editkan?

    ReplyDelete
  14. suria, kalau nak taip bodoh taip je, bodoh yg kay guna dalam struktur ayat itu hendak menunjukkan kebodohan tingkah laku.

    bukan bodoh maki hamun..


    p/s apa tah fikiran dia masa tangkap gambar pakai bra pakai tudung, aku syak rambut dia buruk kot.

    ReplyDelete
  15. ish..betul ke tu?
    ke ada yg aniaya?super impose?
    ish xlogiknya..

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

    ReplyDelete
  16. kesian kat dia. kita sma2 peringat n doa ke dia sama2. :)

    ReplyDelete
  17. memang saje nak tayang tu kak..
    sengajamempersendakan agama

    ReplyDelete
  18. hmmm,dashat wanita zaman skrang:((

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!