TESTIMONI 18SX TERLAMPAU!! SEMPIT DAN KETAT KATA LAKI DIA

29.12.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Memang ramai sangat pengedar2 & penjual2 jamu.. produk kesihatan.. produk kekuatan zahir batin secara online. Tak kisah la.. mereka berhak mempromosi & mengedar produk mereka dengan apa cara sekalipun. Tapi amatlah menyedihkan bila produk2 berasaskan Jamu/herba/produk kesihatan dalaman ni berkongsi testimoni dari pengguna mereka. Rasa agak memalukan..

Pengedar & pengjual ni dah tau.. Selagi ada point nak lariskan produk depa depa tak lepas nak menayang la sebagai testimoni. Yang kongsi testimoni dari pengalaman sendiri tu pun tak mau kalah. Selagi boleh cerita sampai ke dalm **tut** tu selagi tu nak cerita. Ya Allah kadang2 kita yang membaca tumpang malu untuk golongan macam ni.

Kalau cakap.. Bagus la produk ni. Baru 3 kali je ambil dah nampak kesan yang drastik & positif. Husband saya pun nampak bahagia setiap kali bersama dengan saya. Atau.. husband saya puji.. saya boleh layan dia macam malam pertama dulu. Cukup la.. tak perlu la kau cerita sampai camni.. (rujuk gambar di bawah)

Walaupun orang tak tau identiti yang share testimoni ni tapi ko tak rasa malu ke tulis macam tu untuk bagitau orang. Kalau aku la.. nak taip camtu pun aku malu apatah lagi nak share bagi orang baca

Betul.. banyak persaingan & kita nak produk kita lebih menonjol & menyerlah tapi jangan sampai hilang rasa malu & semua rahsia atas katil dengan suami di jadikan testimoni untuk semua orang baca & bayangkan keadaan kita semasa bersama suami. Berpada padalah.. Jangan nak jual produk yang setakat boleh beli baju selai dua... kita nampak macam tak bermaruah sangat.

daku pun pernah buat review untuk produk kesihatan dalaman ni.. Setakat perkataan ketat, rapat & tegang tu bagi den tak melampau sangat tapi sampai semua yang berlaku atas katil nak share buat testimoni ada lagi bagus kau snap gambar kemudian upload buat testimoni. Baru senang orang tengok takat mana punya sempit tu! Confirm meletup produk tu sampai tak cukup stok orang beli. Alang2 dah takde rasa malu kan...

So, nasihat pada peniaga2 produk kesihatan tak kira berasaskan jamu/herba atau cara moden sekalipun.. Jangan melampau sangat nak share testimoni. Kalau korang tak rasa malu.. hormatilah kami yang termalu bila terbaca ni. Kalau korang tak malu tak semestinya orang lain pun tak reti malu macam korang.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

JANGAN PILIH PASANGAN YANG ADA HURUF Z DALAM EJAAN NAMA

28.12.13 Suria Lekatlekit 12 Comments

Kalau dengar cerita ni macam tak logik. Tak tau dari mana datangnya kepercayaan macam tu pun tak sure. Dari suku kaum ker.. dari keturunan ke.. dari bangsa ke.. atau kepercayaan agama yang pasti sepanjang den hidup dah meniti ke angka balusia ni inilah kali pertama den dengar pantang larang macam tu.

Tak tau la apa kaitan huruf Z dalam ejaan nama sampai di kaitkan dengan sifat & sikap seseorang. Kalau maksud nama tu maybe logik jugak la boleh mempengaruh perangai seseorang sebab nama satu benda yang sering orang sebut untuk panggil.. Kata2 tu umpama doa. Kalau nama yang bermaksud tak baik.. bukan takat kawan2 jer panggil mak ayah dok panggil pun boleh jadi 1 doa. Maybe tu mempengaruhi perangai.. boleh la accept sebab dalam Islam pun menggalakkan kita memberi atau memanggil nama yang mempunyai makna yang baik & bermanafaat. Tapi bila huruf yang menjadi penyebab kelakuan seseorang macam kelakar pulak kepercayaan camni.

Alkisahnya den terbaca status Ustaz kazim Elias kat Fb yang share 1 kisah pasangan couple ni datang jumpa dia mengadu pasal bapak si perempuan yang halang pasangan ni dari berkahwin sebab si lelaki ni dalam nama dia ada huruf Z yang mengambarkan perangai dia yang tak elok. Arwah ayah I pun ada huruf Z tau dalam nama... nasib baik arwah Tokwan (ayah kepada mak) takde pantang larang camni. Kalau tak.. maybe dia tak dapat la menantu yang baik macam arwah Ayah. Menantu kesayangan arwah tokwan, ok.


Pada mak bapak kat luar sana... Kepercayaan, adat & pantang larang yang pelik2 sampai tak boleh terima logik akal tu buang la yer. Balik kepada kepercayaan agama. Jangan kerana pantang larang yang wujud zaman kuno dulu menyusahkan anak cucu nak buat benda baik. Kalau depa tak nak ikut pantang larang pelik2 tu bukan depa biadap atau tak hormat orang tua.. tapi orang tua pun kadang2 kena belajar dari orang muda jugak. Zaman dah berubah.. info & ilmu sekarang semudah abc nak dapat. Semua hujung jari.. berbanding zaman dulu nak kena cari guru, so... adat & pantang larang yang baik boleh la teruskan.. yang merepek sampai ada unsur khurafat & syirik tu elok la kita buang yer.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

12 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

MAK NYAH & PENGKID BAKAL DI PENJARAKAN??

27.12.13 Suria Lekatlekit 2 Comments

Tu dia... Tindakkan tegas bakal di usulkan pada golongan berpenampilan & berpewatakkan songsang sampai nak kena penjara. Bunyi macam kejam tapi entahlah.. kalau takde tindakkan tegas masalah ni akan jadi semakin serius.. kalau sampai nak kena sumbat golongan macam ni dalam penjara rasa dorang tak buat kesalahan yang melanggar undang2 negara tapi kalau melanggar hukum agama memang ye la..


Den nak cakap lebih pun den ni bukan ahli pakar hukum hakam.. Tapi dari hati seorang manusia rasanya memenjara golongan songsang macam ni bukan satu tindakkan yang terbaik sedangkan golongan macam ni apa yang lebih penting adalah pemulihan. Macam orang menangih dadah.. tempat depa kat pusat pemulihan dadah. Kalau golongan songsang camni elok la letakkan mereka di tempat pemulihan akhlak.


 Sumber HarianMetro

Tak perlu letakkan mereka dalam penjara & bila keluar dapat title banduan. Cuma perlu kita beri didikkan & sokongan untuk memulihkan golongan macam ni. Sebenarnya baca tajuk berita je sebab cerita dia metro kedekut nak share. Takut blogger plagiat la tu.. tapi apa yang den tulis kat atas tu sekadar pandangan peribadi den jer merujuk kepada tajuk akhbar bukan dari cerita di sebalik tajuk tu. Cerita dia tak tau lagu mana... tapi kalau betul nak kuatkuasa mak nyah & pengkid di penjarakan.. elok la di fikirkan semula kesannya. Kalau ada salah tang mana2 pandangan den ni.. tegur la secara berhemah.

P/s : kang ada pulak tuduh den penyokong LGBT. Bukan den sokong golongan depa ni tau.. tapi PENJARA tu bagi den bukan hukuman yang terbaik sedangkan golongan macam ni kategori rosak akhlak & ada krisis identiti jer. Jalan yang terbaik adalah pemulihan..

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

JOHAN AS'ARI NAK RASA KENA BALING SELIPAR KE?

26.12.13 Suria Lekatlekit 16 Comments

Aku tak kira aku nak tulis jugak pasal ni bukan pasal traffic semata2 tapi memang rasa macam Geremmmmmmmmm... je dengan si Johan As'ari ni kan?? Semua orang tau semalam kecoh pasal hubungan cinta dia dengan Lana Nordin putus sebab tak dapat restu dari Keluarga Johan As'ari maybe mak bapak dia rasa anak dia ni gud2... sangat sampai orang macam Lana tu tak layak join family dorang. Maybe sebelum jadi retis.. gud gud la kot tapi tidak sekarang bagi aku.

Aku tetap nak sebut dalam setiap entri aku berkenaan Johan ni even berkali kali sekalipun... Kalau sebelum ni dengan Izreen Izmida sampai ke sudah dia tak mengaku bercinta.. sampai di heret wartawan depa dua bersemuka sampai di cabar Izreen untuk bersumpah kalau betul depa tak pernah bercinta.. tapi dia tak berani sumpah dia dok buat ayat belit2 nak selamat kan diri. Ok.. fine kes pertama maybe kita boleh maafkan jer. Kes kedua yang aku ikuti shila amzah.. masa tengah rapat tengah di gosipkan even masing2 tak bagi jawapan jelas pada hubungan dorang tu tapi dari statement berkias2 orang boleh paham ada something special antara mereka.. Tup2 keluar statement dari di Johan ni nak pinang Lana Nordin & anggap shila Amzah macam adik dia je selama ni. Hati den yang baca kisah depa ni pun rasa.. alahai geremmm jugak. Masa kau nak tackle.. kemain shila la yang terbaik cukup sifat untuk di jadikan bini. Ada agama.. cantik berharta & dari keturunan baik2.. tup2 ko terpandang lurah dendam & body seksi lana Nordin terus kau geram.. tak fikir panjang terus annouce nak pinang dia dalam masa terdekat selepas 3 kali keluar dating.

Dan hari ni... Kat rotikaya keluar statement minta kena lempang dengan selipar pulak.. kononnya selama ni dia tak anggap lana nordin sebagai kekasih tapi cuma kawan rapat. Wahai wanita di luar sana... even bukan berlaku pada kita atau adik beradik mahupun sanak saudara kita sekalipun tidakkah korang rasa geremmmmmmmm... macam den ni?? Amboi buat perempuan macam diapers... lepas pakai buang. Kalau mak bapak ko rasa Lana Nordin tu tak layak jadi menantu keluarga korang.. Aku pulak rasa si Johan ni jangankan Lana Nordin.. Wanita2 di lorong haji taib pun dia tak layak dapat tau. Selagi dia rasa hati wanita tu boleh di buat macam diapers dia hanya layak bercinta dengan patung je. Dengan haiwan pun dia tak layak di sayangi & menyanyangi sebab haiwan pun ada perasaan. Bajet ko ensem & popular sangat ke.. boleh petik mana2 anak dara orang kau suka kemudian dah tak suka campak macam tu jer.




 Untuk artikel penuh korang baca kat Rotikaya

Lepas ni sapa pulak mangsa putar belit si Johan As'ari ni gamaknya. Hope takde lagi perempuan yang terpedaya dengan mulut manis si Johan ni. Terang2 la boleh nampak perangai kasanova dia. Hope mak bapak dia dapat sekolah kan balik anak dia yang dah mula hanyut dengan dunia glemer ni. Elok2 mak bapak ko hantar ko belajar agama nak bagi jadi manusia.. masuk dunia seni terus jadi tak berapa manusia. Wang, kemasyuran & pangkat dapat mengubah manusia jadi bukan manusia.. kan?? kini terbukti bukan saja dalam industri seni malah di sekeliling kita pun banyak yang macam tu.

P/s : kang ada jejantan penyokong tegar si Johan menyindir aku pulak.. tapi ada ku kesah??

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

16 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PUTUS SUDAH JOHAN AS'ARI DAN LANA NORDIN

25.12.13 Suria Lekatlekit 4 Comments

Jodoh pertemuan ajal maut semua tu kerja Allah.. Kita manusia hanya mampu merancangan selebihnya Allah yang aturkan. Macam tu jugak kisah percintaan sebulan antara Lana Nordin & Johan As'ari ni.


Restu keluarga memang sangat penting jadi.. tindakkan Johan ambil untuk putuskan hubungan sebab tak di restui keluarga tu ada baiknya jugak cuma yang tak berapa baik tindakkan dia dulu umum mereka bercinta sampai kata nak lamar Lana dalam masa terdekat tu je yang tak berapa betul. 3 kali keluar dah umum kat media.. sepatutnya ambil masa dulu.. berkenalan & tanya pendapat family. bila jadi camni semua bagi point orang mengata jer.

Sumber Berita harian

Pada lana tu hope perubahan semenjak kenal Johan tu di teruskan... Jangan lepas ni mana2 baju yang dah kena arkib sejak kenal Johan kau jadikan koleksi badan kau balik sudah. Yang baik tu teruskan.. Insya Allah, ada lelaki baik untuk kau nanti. Doa la banyak2.

Update terkini:


Well.. tak pelik sangat la Johan jenis senang lafazkan cinta & senang putuskan. Dengan Izreen Izmida dulu mati2 tak ngaku bercinta sampai ke sudah.. dengan shila Amzah.. dok tengah rapat tetiba keluar statement nak kawen dengan Lana Nordin.. Lepas tu keluar pulak statement katanya anggap shila macam adik walhal sebelum ni di gosipkan takde pulak nak cakap anggap shila tu macam adik. Sekarang baru sebulan couple dengan lana semudah tu mengalah & putuskan sebab family tak restui tanpa nampak ada usaha pun Johan nak menyakinkan keluarga dia tentang pilihan dia.. Memang kartun la Johan ni. Buat anak dara orang macam hati batu takde rasa.. tak kisah la lana tu orang pandang macam mana pun sebelum ni tapi dia tetap manusia, wanita & ada hati dan perasaan. Sekarang siapa yang tak matang & siapa yang mata keranjang?? Shila Amzah ke yang tak matang atau Johan ni yang jenis mata keranjang?

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

MAYAT WARGA EMAS HANYA DI TEMANI 2 EKOR KUCING SELAMA 7 HARI

25.12.13 Suria Lekatlekit 3 Comments

Baca berita ni tetiba hati ku sayu Uolls. Mungkin ada sesetengah di antara kita yang kalau nampak kucing jangankan nak belai.. nak kesian pun tidak tapi di sepak dengan kaki je. Seolah2 makhluk tu takde fungsi dalam bumi Allah ni. Hope mana2 pembenci kucing lepas baca kisah ni terus insaf yer..

Ni kisah 2 ekor kucing benggal yang setia di sisi mayat tuannya yang meninggal dunia seorang diri dalam rumah selama 7 hari sebelum di sedari jiran tetangga. Biarpun lapar selama 7 hari gamaknya tak makan tapi 2 ekor kucing ni setia teman mayat penjaga mereka selama ni. Ya Allah.. haiwan tak berakal ni pun ada perasaan kasih sayang sesama makhluk inikan pula kita yang di jadikan Allah sebaik2 makhluk.


 Sumber harian metro

Kadang2.. aku tak berapa dengan manusia yang anti sangat dengan kucing & anjing ni. Walaupun kucing bukan antara haiwan merbahaya tapi ada sesetengah orang pandang kucing ni macam bahaya sangat even lalu depan pagar umah dia pun dia baling kayu batu bagai.. apatah lagi kalau anjing. Kalau ada senapang gamaknya lintas pagar umah dia pun abis di tembak. Moga orang2 macam ni mendapat hidayang dari Allah.


** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

KERANDA TERBANG TERHEMPAS LAGI DI KEDAH

23.12.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Bagi yang tak tau apa tu keranda terbang jangan skip bacaan entri ni sampai ke noktah terakhir sebab korang akan tau sebentar saja lagi. Adakah keranda terbang tu berkait rapat dengan kejadian mistik & misteri yang melibatkan hantu, pontianak,jin, syaitan & iblis?? Bagi yang tahu.. tahu la. bagi yang tak tahu jom kita terus membaca.


Alah.. istilah keranda terbang tu tak payah korang nak pelik sangat atau kaitkan dengan kejadian mistik.. Keranda terbang tu gelaran yang di beri kepada Helikopter Nuri yang bukan sekali dua dah terhempas rasanya banyak kali & banyak jugak nyawa terkorban. Tapi entah kenapa ia masih di gunakan.. Maybe orang2 tu berpendapat Ajal Maut Allah dah tentukan.. kalau terhempas & menyebabkan kematian pun sekadar alasan dia untuk mati jer.. Yelah.. apo nak di kato, den cuma somut meroh, ekau gajah kan?? Ajal memang kerja Tuhan tapi kecuaian kerja manusia


Kejadian terbaru pesawat nuri terhempas di Pulau Perak, kedah pagi tadi. Menurut dari sumber yang mencanang cerita ni tiada kematian setakat. 3 crew helikopter tu pun katanya tak cedera parah tang mana2 pun. Alhamdulillah.. masih panjang umur maka khidmat pesawat nuri akan terus digunakan walau macam tak berapa relevan sangat dah besi tua tu untuk terbang tinggi. Manusia pun ada umur pencen inikan pula barang2 buatan manusia kan??


Sumber gambar & berita dari blog Relevan sokmo walau dia ambil dari sumber lain jugak tapi den dapat dari blog dia je berita ni.

Jom kita mengimbau kembali kenangan nuri terhempas selama berkhidmat di Malaysia..



 Sumber Wikipedia

P/s : Kenapa ia di gelar keranda terbang? Umpama membawa jenazah jer.. Sebab sudah tak selamat untuk benda tu terbang tinggi kalau di nilai dari berapa kali dia terhempas & berapa banyak nyawa terkorban

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

FILEM PENANGAL HANYA SERAM PADA TAJUK

23.12.13 Suria Lekatlekit 1 Comments

Aku ni dah macam pemburu cerita seram la pulak sekarang walau sejak dari dulu aku memang penggemar cerita seram. Sapa yang pernah rapat dengan aku dulu maybe tau la kan.. betapa aku obses dengan cerita seram ni.. lepas tu slow sikit tapi aku memang kalau ada peluang tengok cerita seram samada kat drama tv atau movie memang aku akan tengok.

Terbaru aku ada beli dvd 4 cerita seram.. pertama ghost ghost ghost!.. filem cina singapore kalau tak silap.. tapi cerita jenis cerita hantu pendek2.. agak bosan. Tak habis pun aku tengok. Kedua Mae Nak.. cerita thailand.. rasanya ramai yang tahu kisah Mae Nak ni.. Kisah lagenda seram thailand.. Kalau dulu ada filem yang mengisahkan hantu Nak ni tapi tajuk dia Nang Nak kalau tak silap.. Mae Nak ni kira versi baru. Boleh layan sampai habis walau tak berapa seram tapi jalan cerita dia tak membosankan. Nak seram kena tengok Nang Nak sebab Mae Nak tak berapa seram di bandingkan dengan filem Nang Nak. Yang ketiga filem seram aku tengok.. Long Weekend (Thoongsook 13) thailand movie jugak. Yang ni boleh tahan seram jugak la.. kiranya aku boleh layan sampai habis even sebelum continue tengok Long Weekend aku tengok Mae Nak.. Sapa2 nak tengok aku rasa Long Weekend ni best jugak. Dan yang terkini aku beli semalam.. Filem yang aku pada mulanya tak sabar sangat nak tengok sebab tajuk dia kalau di ikutkan cerita2 orang dulu hantu ni agak seram la. Pengarah dia pun aku dok bajet macam bagus sangat. Filem seram terbaru.. PENANGGAL.

Koleksi dvd bulan ni

Aku kadang2 tak paham la.. tak tau nak support filem tempatan macam mana. Haritu tengok filem paku pontinak.. Ya Allah filem seram apakah ini. Tak seram.. jalan cerita macam asal buat jer.. jadi filem sudah. merepek & ending dia rasa kalau tengok wayang nak bakar panggung. Tengok sekali menyesal seumur hidup Uolls... (boleh baca review filem tu kat sini >>ANTARA FILEM HANTU PALING GAGAL KAT MALAYSIA TERBITAN MIG PICTURE) Ok la aku layan jugak sampai habis sebab aku tengok filem tu bukan midnite kan?? Tapi filem penanggal ni.. aku tengok selepas pukul 12.. Kekonon tengok filem seram tengah malam feel la sikit kan. Hampeh jugak kalau filem seram tu bukan takat tak seram malah tak best langsung dari starting sampai pertengahan cerita... mata dah mula berat tak mampu lagi nak tunggu ending. Husband tengok starting je lepas tu dah tak pandang.. menyibukkan diri dengan gadget dia berbanding masa tengok filem Mae Nak.. dia layan jugak sampai habis. Last2 belum sampai pertengah cerita.. dia dah berdengkur.. Aku pun tak salahkan dia.. aku yg gigih tahan mata sampai pertengahan cerita pun tak mampu teruskan.

Dari Page Penanggal tengok kutipan memberangsangkan jugak. Adakah semua penonton rasa filem ni best atau depa pun macam aku dengar tajuk excited nak tengok sebab dok bajet filem ni best tapi bila tengok... sedih Uolls. -sumber gambar Page Penanggal

Gah pada tajuk. Macam seram bebeno ceritanya. Penanggal tu.. Hantu kepala dengan tali perut berjuraian.. terbang mencari mangsa iatu wanita yang bersalin untuk jadi santapan.. tapi filem penanggal ni.. heroin pun terlalu manja untuk pegang watak berat sebagai hantu penanggal.. Jalan cerita yang tak berapa suspend & bosan sangat. aku tak mampu nak tunggu ending dah.. terpaksa aku off tv & tidur.. kang aku tahan jugak mata aku nak tengok sampai ending aku rasa nak bakar tv pulak. Jadi.. jam pun masa tu dah 1.30.. masa aku pasang dvd tu pukul 12 tak silap.. kiranya aku bertahan tengok cerita bosan tu dekat 1 jam setengah jugak la dengan harapan maybe kejab2 lagi cerita tu akan jadi makin best walau ia cuma jadi harapan kosong yang tak bermakna. kekekekekeke

Antara komen2 di fanpage Penanggal

Agak serik nak tengok filem melayu ni.. Bukan nak menjatuhkan bangsa sendiri.. tapi penghasilan filem2 melayu sekarang tak kira la apa tema dia.. seram ke.. cinta ke.. lawak ke.. kadang2 kualiti cerita tu belum layak di angkat sebagai filem tapi di filemkan. Even aku cuma mampu layan dvd je kat rumah tapi aku beli dvd original jugak.. siap ada sticker perakuan B & original kpdn lagi. Beli kat selayang Mall... tak mahal sangat. Kalau tempat lain tak tau la napa harga dia lagi mahal dua kali ganda dari kat selayang Mall tu. Aku tanya amoi kat situ dia kata.. beza syarikat pencetakkan dvd tu je.. sebab tu murah. Aku tak paham sangat.. janji murah dvd pun cantik tak sangkut.. tak blur.. kira ok la tu.

So, maaf ler kak elly suriati.. Filem penanggal anda bagi saya GAGAL memberi kepuasan bila saya menonton. Tak abis pun saya tengok sebab.. kalau starting bosan.. sampai setengah cerita pun dok bosan lagi.. tak mustahil sampai habis pun tetap bosan walau di pancing Fasha sandha dalam filem tu sekalipun tetap tak best ok. Maaf la.. kalau pendapat saya tak sama macam penonton lain..

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

AJAL MEMANG KERJA TUHAN TAPI KECUAIAN KERJA MANUSIA

21.12.13 Suria Lekatlekit 2 Comments

Bila berlaku kematian yang melibatkan kecuaian manusia.. Ramai yang suka nak lepas diri dengan statement.. "memang dah sampai ajal dia... Tak boleh buat apa. Apa yang berlaku cuma penyebab untuk dia mati saja tapi sejak azali Ajal dia memang dah tertulis, bila & bagaimana?"

Betul.. tak salah. Memang ajal kita dah tertulis sejak kita dari dalam kandungan ibu lagi.. Tapi dalam  kehidupan ni kita tak boleh manjang nak letakkan kesalahan pada takdir. Kalau macam tu senang je la hidup dalam dunia ni.. Semua dah di takdirkan. Tak perlu buat apa2.. goyang kaki, makan, tidur sampai masa mati.

Macam tu jugak dengan kes kecuaian manusia yang menyebabkan musibah, bencana, kemalangan atau kematian orang lain. Kalau kita letak semua pada takdir rasanya tak perlu mahkamah dalam dunia ni untuk menjatuhkan hukuman atau memberi keadilan la.. Yelah.. semua dah di takdirkan. Kot mana pun jadi jugak.


Ada perkara yang kita perlu tegakkan keadilan & kebenaran bukan semata2 terima sebagai takdir.. contoh macam kes dalam akhbar hari ni pasangan guru yang nak ambil tindakkan undang2 pada pusat kesihatan yang di dakwa cuai dalam merawat anak perempuan mereka yang berusia 4 tahun sehingga menyebabkan kematian. Ajal memang tetap ajal.. takkan lewat atau tercepat walau sesaat.. itu kerja Tuhan yang kita tak boleh pertikaikan tapi kecuaian adalah kerja manusia yang tak boleh kita biarkan. Sebab kalau di biarkan tak mustahil manusia2 tu akan terus buat kecuaian & kesilapan yang sama berulang kali sebab dorang tahu hidup mati cacat cela pesakit yang datang mendapat rawatan.. takkan bagi effect apa2 pun pada dorang. Senang banyak la macam tu. Kau kerja sambil gentel taik hidung pun boleh... Asal buat & asal siap jer.

Sumber Sinar Harian

Jadi ubahlah mentaliti.. Yang suka hidup bergantung pada takdir & suka meletakkan kesalahan pada takdir  tanpa ada usaha untuk mengubah atau mengelakkan sesuatu yang buruk. Kalau kita dah tau terjun sungai yang dalam dalam keadaan kita tak pandai berenang boleh lemas & tak mustahil boleh mati.. takkan kita tetap nak terjun dengan alasan.. kalau ajal belum sampai, Insya Allah tak mati. Kalau macam tu kau tak payah makan la bila lapar.. selagi belum sampai ajal Insya Allah kau takkan mati. Boleh kau tahan lapar sepanjang hidup kau?? Tak boleh kan?? Dalam al quran pun ada menyebut.. terjemahan surat Ar-Ra'd ayat 11. ....إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ .... artinya: “Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ”

 Jadi bila berlaku kemalangan atau kecelakaan yang melibatkan kecuaian manusia bukan salah takdir biarpun sudah tertulis ajalnya macam tu. Itu kesalahan & kesilapan manusia yang patut kita jadikan pengajaran atau kita patut bagi dia pengajaran supaya tak berulang lagi.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

SKANDAL ADI PUTRA, NORAIDA AKHIRNYA DI CERAI SUAMI

20.12.13 Suria Lekatlekit 11 Comments

Tak payah nak perkenalkan siapa Noraida.. Rasanya kes dia dengan adi putra tu semua orang tak sempat lagi lupa & isu tu pun masih hot di perkatakan biarpun kes dorang dah di tutup tapi isu Noraida menayang lurah dendam masa sidang akhbar & menyalahkan butang baju jaket dia yang tercabut tu rasanya belum di sejuk beku lagi dalam arkib.


Dalam Isu tu masih hot & spicy tetiba keluar pulak cerita kat Harian Metro yang Noraida dah di ceraikan suaminya dua hari lepas. Nak panggil single mother tak sure Noraida ni ada anak ke tidak.. Terpaksa la letak title JANDA jugak walau tak berapa sedap nak dengar kan?? Dah menjanda.. tengah hot dengan kontroversi.. manatau ada producer @ pengarah nak tumpang publisiti dia .. angkut jadi artis pulak kan?? Almaklumlah... fenomena industri seni Malaysia sekarang memang tak kisah la orang tu dapat publisiti macam mana.. Janji popular, dah cukup syarat jadi retis. Bakat ke longkang sekalipun.. kalau popular, bakat tu syarat yang depa letak bawah tapak kaki jer. kan??

Sumber harian metro online

Nak2 lagi Noraida ni tak kisah nak seksi.. mesti ada producer & pengarah minat nak offer dia berlakon ke.. jadi model ke.. kan?? So, boleh la nanti Noraida bersaing dengan Adi putra. Tengok sapa lagi popular.. kekekekeke.
Apapun.. Noraida hope lepas ni tak berlaku lagi apa yang pernah berlaku. Popular dengan membuka aib sendiri bukan sesuatu yang bagus & bakal bagi kesan sepanjang hayat. Sampai mati orang akan ingat.. Pun macam tu semua manusia tak lepas buat silap. Moga kesilapan ni jadi pengajaran buat Noraida & kita semua.

P/s : Inilah nasib seorang wanita.. Mengharap yang terbaik dari yang ada akhirnya yang di harap tak jadi nyata yang ada pun melangkah pergi tinggallah dia seorang diri. Lelaki tetap lelaki..  Kalau dah jumpa lelaki yang baik usahlah nak cari yang lebih terbaik sedangkan yang terbaik itu hanya di mata manusia bukan di mata Tuhan maka dia akan jadi terbalik.

P/s : Yang si suami haritu beriya report polis.. nak dakwa adi putra isu skandal dengan bini dia.. beriya buat sidang akhbar, beriya nak buka kes balik.. tup tup ko bercerai. Kesannya perempuan tu jugak yang dapat. Ko sesenang je lepas tangan. Apapun tabahlah Noraida

 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

300 EKOR AYAM MENJADI MANGSA ROGOL SEORANG MANUSIA

18.12.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Bukan fenomena cuaca je semakin pelik sekarang ni, fenomena dengan perangai & nafsu manusia pun ber double pelik. Kalau bernafsu sesama jantina tu dah bersepah walau jelik tapi tak pelik sangat dah sebab bukan sesuatu yang baru & luar biasa lagi. Bernafsu kat haiwan pun sekarang dah dengar tak berapa pelik tapi bernafsu kepada haiwan bernama Ayam ni maybe akak pelik jugak sebab tak pernah dengar atau kalau yang pernah dengar pun jarang2 nak dengar.

Pesanan buat ayam2 jangan seksi2.. hangpa pun berisiko kena rogol

Tadi terbaca kat Mynewshub alkisah pasal sespesis manusia ni yang di dakwa kerana merogol seorang kanak - kanak sekaligus telah membongkarkan 1 rahsia yang mengejutkan semua orang bila dia mengaku dia memperkosa lebih dari 300 ayam sehingga mati. Mak Aih.. Ni nafsu jin mana pulak ni taste dengan ayam.

Sumber Mynewshub

Aduhai makin dunia berada kat hujung2.. Makin pelik pulak spesis2 manusia. Kat mana yang dia pandang ayam tu bernafsu sangat pun tak tau.. nak kata ayam dok tayang lurah dendam macam si Nooraida tu takde pulak.. lagipun ayam mana ada buah dada besar. nak kata ayam pinggang ramping ala2 rozita che wan pun.. takde langsung.. nak kata ayam tu comel macam syasya solero maybe la kot walau ayam tu takde mata besar macam syasya solero kan... Tapi ayam antara spesis haiwan comel jugak di pandang. tapi takkan tengok ayam comel pun kau dah teransang. Memang nafsu ko di luar kewarasan seorang manusia...

Ya Allah.. moga kau jauhkan la keluarga kami.. anak2 kami.. saudara mara kami.. & teman2 kami dari bernafsu pelik & songsang sehingga susah untuk di terima akal. Sesungguhnya perasaan & nafsu yang Allah anugerahkan untuk kami sudah cukup memberi nikmat. Tak perlu nak upgrade sangat sampai jadi pelik & jijik.

P/S : Takziah kepada seluruh keluarga arwah Seniwati Azean Irdawati atas pemergian beliau semalam. Semoga roh beliau di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

TURUN SALJI DI MESIR BUKAN TANDA KIAMAT

17.12.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

Kiamat itu pasti.. Ya sememangnya dah banyak tanda kecil kiamat kita boleh tengok. Tak tau apa tanda2 kecil & besar kiamat boleh la google yer. Betul.. bumi semakin tua & kita sekarang hidup di era akhir zaman. Tapi baru2 ni kecoh orang dok share pasal turunnya salji kat mesir adalah salah satu tanda kiamat.

Daku pun tak terlepas membaca sebaran pasal tu tapi setakat ni takde pulak berani nak share sebab tak berapa berilmu untuk mengatakan benda tu benar tercatat dalam hadis. Memang terfikir jugak nak cari maklumat pasal tu tapi tu lah bila dah sibuk dengan urusan harian.. terlupa la pulak. Umpama mengantuk di sorong bantal pulak... Tetiba terbaca status dari Dr Maza pasal isu tu. So bila dapat info.. Elok lah kita kongsi bersama.. ye dak??

Sumber FB DrMaza.com

Jadi moral of the story.. Ini peringatan untuk diri sendiri jugak yang kadang2 terbabas share benda2 yang tak pasti. Yelah.. kita manusia kan. Buat silap tu perkara biasa.. yang luar biasa cuma orang yang buat silap tahu dia silap tapi tak mengaku kesilapan dia jer.  Jadi kalau korang tershare tu nak buat macam mana kan.. niat tu sekadar mengingatkan orang lain tentang kiamat yang semakin hampir.. Tapi dengan info ni Insya Allah mampu memberi kita sedikit ilmu.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

MINYAK MASAK 3 KALI GUNA TAK JADI RACUN PUN SEBENARNYA

16.12.13 Suria Lekatlekit 10 Comments

Baru2 ni ada jugak terbaca sebaran di laman FB katanya minyak masak yang 3 kali di guna semula akan jadi racun. Walaupun den bukan jenis suka sangat recycle minyak yang dah di gunakan kecuali dalam keadaan terdesak. Tetiba nak memasak atau goreng sesuatu.. tup2 tengok minyak dah nak abis atau tak cukup. Time tu je nak recycle yang dah guna sekali. Tu pun kalau minyak tu still jernih & cantik lagi.

Hari ni baca kat mynewshub katanya tak jadi racun pun kalau minyak masak 3 kali guna tu. Tiada standard yang di tetapkan untuk berapa kali tempoh penggunaan minyak masak tu cuma bergantung kepada tekstur minyak tu selepas di guna. Jika warna minyak masak menjadi perang pekat, menjadi lebih likat atau pekat, berbau tengik dan banyak asap terhasil semasa minyak masak itu dipanaskan elok la di tukar kepada minyak yang baru.

Rujukan Mynewshub

Jadi pada orang2 dapur sekalian tak perlu risau sangat la nak recycle minyak yang dah guna tu. Selagi minyak tu masih nampak rupa minyak.. Insya Allah tak memudaratkan untuk kita guna semula. Alah.. masa kecik mak kita selagi tak rentung minyak tu selagi tu dok guna ok je kan? yang penting cara penyimpanan minyak yang dah di gunakan tu pun penting. Jangan terdedah sangat. Kalau berniat nak guna semula elok la.. simpan dengan selamat & tertutup selepas minyak tu dah sejuk.

Yelah zaman semua harga barang naik ni kita kena la lebih berjimat kan?? Even den pun nak mula jimat minyak sekarang ni. Walau family den still kecik yang nak makan 2 mulut jer.. tapi tak salah pratikkan dari sekarang. Biar jadi kebiasaan.. Nanti jimat belanja dapur

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

10 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

AKHIRNYA EZAD LAZIM @ EXIST TAYANG MUKA ANAK

15.12.13 Suria Lekatlekit 2 Comments

Lama jugak dok tunggu nak tengok muka baby ezad lazim atau dulu di kenali sebagai ezad exist. dari sejak lahir rasanya ezad tak pernah upload gambar baby dia lagi. Maybe nak tunggu besar sikit ke.. tapi akhirnya tadi ternampak ezad dah mula share gambar baby dia.

Baby girl memang jadi kesayangan bapak kan?? bukan kata baby boy bapak tak sayang tapi baby girl di manja tu lain macam sikit oleh bapak2 mereka.

Alolo.. baby takde yang tak comel.. termasuk anak ezad ni. Comel gitu. Macam muka mak dia jer.. Kulit tak sure pulak sebab nampak macam ada effect pada gambar ni kan? Apapun untie doakan Puteri Rania Keisha membesar dengan sihat & bijak bistari. Jadi anak solehah cemerlang dunia & akhirat.


P/s : feel kali pertama jadi mak bapak ni lain kan?? time tu la kita akan jadi mak bapak yang overprotect sebab semuanya adalah pengalaman pertama.

 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BUAT BERHALA DALAM RUPA BENTUK SEORANG HAJI & HAJAH

14.12.13 Suria Lekatlekit 3 Comments

Agak biadap bagi den la kan bila ada yang mengukir berhala dalam rupa bentuk seorang lelaki & perempuan muslim dan di namakan sebagai berhala haji & hajah. Selalunya kita boleh tengok setiap agama yang menyembah berhala ni dia ada rupa tertentu mengikut kepercayaan mereka takde pun pernah tengok rupa berhala dorang tu berwajah seperti penganut agama lain. Dah kenapa tetiba nak buat berhala yang menyerupai Umat Islam pulak??


Harus pihak berkuasa siasat benda ni sampai tertangkap manusia yang tak menghormati penganut agama lain. Jangan hanya nak take action bila orang Islam buat video bermesra dengan anjing je yang kononnya menghina Islam padahal.. mesej video tu jelas memaparkan ikatan kasih sayang seorang manusia & haiwan walau mungkin cara dia bergaul dengan anjing tu salah. Kalau dah sampai buat berhala haji hajah.. memang tahap melampau la jugak. Ada ke agama lain guna gelaran haji & hajah ni??


 Sumber astroawani

Pada semua rakyat Malaysia tak kira kaum & agama.. kita hidup dalam negara berbilang kaum & agama ni hope sama2 menghormati kepercayaan masing2. Jangan jadi manusia yang takde sensitiviti bila nak buat atau cakap pasal kepercayaan & agama orang lain.




Update terkini
 Ni komen den kat sinar harian online pasal isu tu.. Dan ada seorang non muslim reply komen tu. Bagi non muslim maybe takde apa yang nak di rasakan menghina atau menganggu sensitiviti sebab mereka bukan Islam.. Tapi tolong hormati, kami sebagai seorang muslim memang rasa benda ni menganggu sensitiviti kami.


** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PENGSAN DALAM BAS RAPID KL YANG KEMALANGAN BARANG & DUIT KENA KEBAS

14.12.13 Suria Lekatlekit 1 Comments

Tadi baca akhbar harian metro online kisah bas rapid KL yang di pandu laju tak tau dia kejar apa..  lepas tu terbabas langgar kedai orang kat pudu sana. Tapi bukan pasal kemalangan tu yang den nak kupas kupis & kopek walau nak jugak membebel sepatah dua kata kat pemandu tak bertanggungjawab tu. Dah la bawak banyak nyawa dalam bas.. pastu berangan macam pemandu formula 1 apa kau fikir nyawa orang ada jual kat farmasi ke??


Tapi paling kesian kat sorang penumpang bas ni la.. mungkin sebab terlampau panik & takut lepas bas tu rempuh kedai selepas terbabas dia terpengsan. Sedar2 beg tangan, wang tunai, dan telefon bimbit hilang. Sapa gamaknya sempat buat kerja terkutuk dalam keadaan cemas macam tu. Ni maybe kerja penumpang dalam bas tu jugak kot. Takkan la penyamun tengok bas terbabas macam tu cepat2 naik bas nak kebas barang orang. Memang kental la hati pencuri yang maybe penumpang bas yang turut terlibat dalam kemalangan tu cuma mungkin dia tak cedera atau cedera ringan jer. Tapi kalau dah jiwa mencuri sebati dengan diri.. dalam apa keadaan pun tetap dia fikir.. CURI jer.


Tapi den sure walau kakak tu sedih barang dia kena kebas tapi dia lebih bersyukur nyawa dia tak di kebas oleh pemandu berangan drive keta formula 1 tu. Takpe la kak.. Mungkin Allah nak ganti rezeki yang lebih berganda dari apa yang hilang yang penting akak selamat & tak mengalami kecederaan serius yer.

Pada penyamun itu.. kau patut balik taubat nasuha lepas kemalangan tu sebab nyawa ko masih panjang. Buatnya malaikat maut cabut nyawa kau time tu.. Kan seram bunyinya.


** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

UNTUK YANG HADAPI MASALAH SEKSUAL JOM TENGOK

12.12.13 Suria Lekatlekit 0 Comments

Ok.. kalau yang lepas jadi Ratu Jamu sekarang jadi Raja ubat kuat pulak... Amboi kemain sang lekit sekarang. Dah jual ubat perangsang seks pulak ke? erkk.. mana ada. Ini sekadar membantu mereka2 yang mungkin bermasalah seksual tapi malu nak bertanya atau merujuk pada orang lain. Tak semua orang terbuka untuk bercerita masalah dalaman mereka tak kira lelaki atau pun perempuan. Walau lelaki tu gagah dari segi luaran sekalipun belum tentu dia takde masalah dalaman, kan??


Bersempena malam Jumaat ni elok la sangat den memperkenalkan produk2 ni untuk mereka yang ada masalah seksual ni.ok.firstly den nak kenalkan produk Vimax. Ini untuk lelaki yer... Kelebihan produk Vimax ni memang rasanya ramai lelaki suka tak kira la yang takde masalah apatah lagi yang memang bermasalah dalam hubungan intim/kelamin ni. Antara kelebihan Vimax ni..Bukan setakat untuk menambah size alat sulit lelaki malah berupaya memberi kesan positif pada kesihatan & kesuburan lelaki. Disamping mengaktifkan sperma ia juga memastikan perjalanan & aliran darah di tahap yang optima. Elok sangat la untuk sapa2 yang ada masalah kesuburan, kan?? Subur tu sangat penting ok untuk meramaikan umat.

Antara kelebihan Vimax ni tak perlu nak bersenam atau mengurut.. hanya ambil 1 kapsul  setiap hari dah boleh membantu  menangani masalah2 dalaman lelaki terutama lemah tenaga batin atau alat sulit yang bermasalah. Vimax berfungsi untuk merawat dan membaiki sistem saraf dan aliran darah dalam sistem zakar untuk kembali pada tahap terbaik. Kesan yang dapat dilihat pada beberapa minggu pertama. Untuk lebih info korang boleh baca kat SINI


Produk kedua untuk lelaki adalah produk Minyak lintah gunung tok ayah. Sangat berkesan untuk mengembalikan dan menguatkan fungsi organ seksual lelaki. Dengan khasiat herba dan minyak lintah gunung asli ini menjadikan senjata lelaki kuat, kukuh, bertenaga, tahan lama, berurat dan lebih berotot. antara kegunaan lain minyak lintah selain untuk menguatkan alat sulit lelaki ni adalah..

1. Merawat penyakit strok
2. Lumpuh
3.Sakit pinggang @ lenguh-lenguh
4. Mengembalikan kesegaran pada urat sarat dan melancarkan peredaran darah

Untuk informasi lebih pasal minyak lintah ni korang boleh baca kat SINI yer.Sesuai untuk bacaan yang dah kahwin atau kaum lelaki sahaja. Harap maklum yer.


Dan ni pula untuk kaum perempuan.. Korang mesti suka dengan produk ni. Gluta berry's Collagen adalah berupa serbuk minuman antioksidan tinggi dari Collagen, Maqui Berry, Blueberry serta sari ekstrak herba untuk kecantikan wajah dari dalam dan peningkatan tenaga. Antara kelebihan produk ni adalah..

1. Membantu Mencerahkan kulit dalam masa yang singkat
2. Menganjalkan kulit, menutup liang roma dan melicinkan kulit.
3. Mengurangkan kusam dan tona kulit yang tidak sekata
4. Membantu mengurangkan keguguran rambut.
5.Membantu mengurangkan berat badan.
6. Melancarkan peredaran darah.
7. Penggunaan berterusan mengurangkan bilangan kepadatan dan kejelasan kedutan.
8. Membantu menurunkan kadar keasidan badan.
9.Anti Penuaan- Membantu proses awet muda melalui antioksidan dan melalui pembaharuan dan pengaktifan sel.
10. Menghilangkan Jeragat, Parut Jerawat & Menyembuhkan Jerawat
11.Mengetatkan Faraj & Melancarkan Perjalanan Haid.
12. Mengurangkan Risiko Kanser Dan Tumor.
13.Mengurangkan Masalah Katarak atau Rabun & Sakit Lutut
14.Meningkatkan Keghairahan Seks & Tenaga
15. Membantu Menstabilkan Pesakit Yang Mempunyai Penyakit Jantung, Sembelit, Buasir, Kencing Manis, Darah Tinggi, Strok, Gout, Migraine, Selesema.
16. Meningkatkan pembentukan otot baru yang lebih padu dan padat agar badan tidak menjadi lembik dan gelebeh. Otot baru ini akan membakar lebih banyak lemak

Dalam 1 produk banyak fungsi & khasiat dari untuk kecantikkan luaran sampailah ke masalah dalaman juga masalah seksual. Bagus kan?? Tak payah nak list macam2 produk untuk menyelesaikan macam2 masalah kat badan korang.. Hanya ambil 1 produk ni tu dia.. 16 khasiat dok ada di dalamnya. So, kaum perempuan yang bermasalah mahupun tidak boleh cuba. Untuk lebih informasi & harga korang boleh baca kat SINI.

Sebenarnya banyak lagi produk2 untuk lelaki & wanita yang menghadapi masalah dalam hubungan intim & seksual ni. Kalau korang yang ada masalah dalaman macam tu korang boleh la tengok kat website JiwaLara. Jangan biarkan masalah seksual anda menganggu hubungan dengan pasangan. Jika di biarkan tak mustahil boleh menjadi punca rumahtangga atau hubungan korang menjadi retak menanti belah. Tak ada penyakit tak boleh di ubat kecuali mati. Malu bertanya.. JiwaLara ada membantu anda memberi informasi tentang produk2 yang mungkin ada perlukan untuk menyelesaikan masalah dalam & seksual anda.

Jadi pada sesapa yang berminat pada produk yang den review atau nak cari produk2 lain yang berkaitan dengan masalah seksual & masalah dalaman ni korang boleh le tengok kat website Jiwalara. Kat situ korang boleh bershopping ubat2 untuk memulihkan masalah dalaman korang tu tanpa was was. Semua info & cara pembelian boleh rujuk kat website JiwaLara yer.

Sekadar membantu bagi mereka2 yang mungkin memerlukan info2 macam ni bukan berniat yang bukan2. Harap maklum.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PELAKON WAN MAIMUNAH BAKAL KAHWIN SUAMI ORANG

11.12.13 Suria Lekatlekit 11 Comments

Walau usia dah cecah 60an.. pelakon wan maimunah tetap di pertemukan jodoh setelah lama hidup sebagai ibu tunggal. Alhamdulillah.. Jodoh pertemuan ajal & maut di tangan Allah kan.. cuma yang tak berapa best dengar bila bakal suami beliau itu adalah suami kepada wanita lain.


Dalam usia 60an.. memilih hidup bermadu. Sebelah pihak isteri pertama tu tak tau la rela atau terpaksa, kan?? Rasa macam tak best pulak.. dalam usia2 emas macam tu kebanyakkan orang memilih untuk hidup selesa, beribadah & berehat dah... Apapun kita fikir positif yer. Maybe perkahwinan tu di izinkan & dengan kerelaan pihak yang pertama.

Sumber Berita Harian

Moga Jodoh yang di pilih tu jodoh yang terbaik untuk Untie Wan Maimunah. Semoga perkahwinan yang bakal di langsungkan itu adalah yang terbaik buat semua pihak. Hope takde mana2 hati terluka dengan perkahwinan mereka nanti. Kang timbul pulak masalah lain pun tak elok jugak. Yelah dalam umur emas macam tu rasanya dah tak sesuai nak fikir masalah2 macam ni, kan??

Tarikh: 14 Disember 2013
Pelakon Wan Maimunah telah selamat diijabkabulkan bersama seorang usahawan, Makpol Saimon, 53, dengan mas kahwin membimbing ke jalan yang diredhai Allah di Tropical Inn, Johor bahru kira-kira jam 8.20 malam, semalam.


Sumber Media Hiburan Online

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

JATUH TALAK LELAKI DAH KAWEN MENGAKU BUJANG??

11.12.13 Suria Lekatlekit 13 Comments

Masa dok round2 kat wall FB orang den ada jumpa satu statement yang nampak macam di snap dari page atau kertas tentang HUKUM seorang suami yang mengaku bujang? Terkejut jugak la sebab selama ni tak pernah pulak dengar jatuh talak kalau seorang lelaki yang dah kahwin mengaku bujang. Jangan buat main2 dengan talak ni... Talak bukan sesuatu yang boleh di jadikan bahan gurauan.


 Katanya info dia dapat dari ceramah Ustaz Kazim Elias.. tapi tak tau la betul ke tidak, kan??


Macam biasa den tak terima benda tu betul tanpa ber google dulu. Yelah.. sekarang senang info hujung jari je tapi bukan semua info boleh pakai. Kena tengok jugak dari page mana kita nak cedok info tu. Maka hasil carian google dapat la jawapannya..

Sumber e-fatwa

Moral of the story benda ni bukan perkara yang boleh di buat gurau.. Sebelum kita nak sebarkan siasat dulu kesahihan & kebenarannya. Jangan kita menyebar sesuatu yang boleh memesongkan akidah orang lain. Memang kita tak berniat nak sebarkan info yang salah tapi elok la kalau tak pasti jangan sebar. Peringatan ni untuk diri sendiri & semua.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

13 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

RUMAH HILANG SELEPAS BANJIR

10.12.13 Suria Lekatlekit 3 Comments

Ni bukan kisah kena rompak ke.. kena black magic ke.. kena troll ke hapa ke? ni kisah benar2 terjadi. Ini bukan kisah lawak tapi kisah sedih.

Kita tahu.. banjir yang melanda Pahang, Johor & terengganu kali agak besar & banyak tempat2 yang tak pernah banjir pun jadi banjir.  Jambatan runtuh.. elektrik air terputus.. rumah apatah lagi. Banyak yang rosak teruk sampai ada yang hilang terus. Serius. Rumah hilang di bawa arus banjir. Bukan setakat rosak... tapi dah takde kat tapak rumah tu. Yang tinggal hanya tangga rumah jer..


Ya Allah.. apa yang den nampak rumah pakcik ni mungkin rumah papan yang dah lama. Bila berlaku banjir besar macam ni memang tak mustahil la rumah dia boleh roboh seterusnya di hanyut arus banjir tu. Tapi apa yang pasti pakcik ni bukan orang kaya... kesian kan??

Harap ada pihak2 yang segerakan bantuan untuk pakcik ni bina rumah yang lebih kukuh & cukup kelengkapan bagi dia teruskan kehidupan. Jangan hanya dekat nak PRU atau sampai keluar media baru la terhegeh2 nak bagi bantuan.

P/s : Jom kita sama2 doakan semoga hujan berhenti & banjir cepat surut & doakan jugak buat pakcik ni & semua mangsa2 banjir di limpah kurniakan rezeki untuk mereka meneruskan kehidupan selepas di timpa musibah.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

HARUM MALAM.. WANGI KETAT DAN TEGANG

9.12.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

Wah.. cerita apa ni harum malam bagai. Cerita seram ke.. cerita pontianak ke hapa ni?? Ala2 macam tajuk filem pulak kan.. Pontianak harum sundal malam. ataupun cerita 18sx?? apa yang ketat?? apa yang tegang?? Ini bukan kisah pasal filem ini kisah realiti ok! Realiti yang wujud di bumi kita ni.. Lebih menarik dari filem seram. So, berminat nak tahu kisah Harum Malam ni.. teruskan membaca.

Ni makcik lekit nak share dengan korang 1 produk yang maybe korang tercari cari selama ni untuk menyelesaikan masalah dalaman korang yang kadang2 korang malu nak share dengan orang lain. Yelah.. tak semua orang terbuka nak cerita masalah dalaman atau luaran atau masalah bau bauan dia pada semua orang kan? Jadi dia akan bertanya cik google je la. So bagi yang pemalu untuk bertanya.. korang tak payah tanya makcik lekit sendiri tolong bagitau.


Mesti ada yang pernah dengar tapi tak mustahil jugak ada yang tak pernah tahu pasal produk ni. Harum Malam apa tu? Harum Malam ni satu produk suppliement dalaman untuk wanita yang menghadapi masalah bau badan& jugak boleh merapatkan vagina (alat intim wanita) & banyak khasiat2 lain seperti

1.Membantu menyegar & menyihatkan badan.
2. Mencantikkan & menaikkan seri wajah.
3. Membantu menghilangkan bau badan & mulut.
4. Melegakan panas badan.
5. Menegangkan payudara.
6. Memulihkan rasa rapat.
7. Mengencang otot kewanitaan.
8. Menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal.
9. Menambah keharmonian suami isteri.
10. Menyihatkan rahim.
11. Mencantikkan payudara agar sihat & montok

Masalah bau badan ni jangan pandang ringan ok.. Bukan saja boleh membuat kita hilang keyakinan diri tapi boleh menganggu keselesaan orang lain juga boleh menjadi penyebab ikatan kekeluarga menjadi renggang & pergaulan dengan kawan2 atau hubungan dengan orang luar pun boleh terjejas. Yelah.. kalau sebatu jauh pun boleh dah bau badan.. macam mana nak berkumpul ramai2 duduk dekat2 bergurau senda, berbincang atau menonton mahupun makan bersama. Pernah den sendiri kerja dalam 1 pejabat yang kecik, tetiba masuk satu akak staff baru masa tu.. Masuk je dia dalam opis kecik kita yang tertutup & ber aircon tu dengan badan dia yang berbau,sesak jugak nak tahan nafas. Jangan sampai jadi macam tu la.. Takkan orang lain boleh bau badan kita.. kita yang dok bawa di ke hulu hilir tak bau langsung, kan??


Kadang2 kita rasa orang tak bau apa yang kita bau di badan kita tapi jangan lupa kadang2 orang tak sampai hati nak bagitau yang badan kita tu busuk. Jadi kalau kita sendiri rasa badan kita ada bau yang tak selesa.. Jangan tunggu sampai bau bangkai dengan bau kita dah macam sama bau.. kang kita dok sedap tidur dalam bilik orang ingat dah jadi mayat pulak, mesti sentap kan? So, Cepat cari produk Harum Malam ni. Walau namanya Harum Malam.. tapi harumnya bukan waktu malam untuk bersama encik suami jer tau.. Harumnya setiap minit & jam walau di mana juga anda berada.


Ramai wanita yang dah berkahwin lebih mengutamakan ketat metat kat tut sebab nak bagi suami sayang lebih tapi setakat ketat tang tut jer pun tak guna kalau jarak 100 meter pun boleh bau badan dia. Selalu sakit sini sakit sana.. gunung2 pun mengelebeh sana sini.. Jadi produk harum malam ni senang.. sebab dalam 1 produk dapat menyelesaikan banyak masalah. Badan wangi, miss V kembali ketat macam anak dara & badan pun sihat. Cukup pakej untuk hidup bahagia.. Insya Allah.

Cara pengambil produk ni sangat senang.. cuma perlu minum 2 kali sehari (1 sudu besar setiap pagi sebelum sarapan dan 1 sudu besar sebelum tidur) & korang boleh tengok & rasa kesannya dalam tempoh yang singkat. Boleh guna tanpa was was. Dan produk ni juga takde kesan sampingan setelah di ambil. Sebotol berisi 250ml.. besar jugak botol dia walau dalam gambar nampak comel.

Harum Malam, supplemen dalaman mewangikan tubuh sepanjang masa. Diadun dengan ekstrak ros dan kaya dengan ekstrak herba seperti sirih, buah tin, kismis, madu, goji, limau purut, kayu serapat, buah delima, manjakani, pueraria lobata, pueraria mirifica yang dapat membantu mengatasi bau yang kurang enak dari tubuh. Hasilnya tubuh akan wangi semulajadi jika diamalkan berterusan. Ia mampu membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Ianya juga dapat mencegah masalah dalaman wanita, memberikan tenaga dan menambahkan stamina untuk melakukan aktiviti seharian. 
Ramuan : Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat, Buah Delima, Manjakani, Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica.

Harga dia mampu milik. sebotol hanya rm33 semenanjung Malaysia /rm39 sabah/sarawak (tidak termasuk pos), rm40 semenanjung/ rm45 sabah sarawak (termasuk pos), kalau bli 3 botol..  rm100  Semenanjung Malaysia Rm110 sabah/sarawak.. (termasuk pos)



atau kalau korang nak tengok testimoni, nak order atau lebih info pasal produk ni korang boleh pergi ke page dorang kat

https://www.facebook.com/masalahwanita
https://www.facebook.com/pages/Ladys-Dreams-House/533563800066352?notif_t=page_name_change
https://www.facebook.com/Rahsia.Kecantikan.Abadi
https://www.facebook.com/HARUMMALAMHOT

Pada yang berminat boleh la mencuba tapi apa yang penting semua ini adalah iktiar & usaha kita untuk menjaga kesihatan & kebersihan badan selebihnya hendaklah kita berdoa & tawakal kepada Allah. Sesungguhnya setiap apa yang berlaku itu dengan keizinanNya juga. Apapun kita tetap kena berusaha bukan hanya menadah tangan berdoa tapi tak buat apa2.

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *