AWAS! JANGAN SAMPAI ANAK ANDA DI JAGA IBLIS

17.2.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Dah tengok sikit kat Berita TV3.. memang dalam hati dah start menyumpah. Sedaya mungkin tak nak keluar kat mulut sebab depan lala. Tak elok budak yang dalam proses pembelajaran tu dengar. Kang pandai maki hamun dulu sebelum pandai panggil mummy dady kot.

Hati seorang ibu ni memang sakit sangat bila tengok full video seorang bibik bertopengkan iblis dari indonesia baling2 baby 4 bulan macam anak patung. Dah la baru hari first kerja dah buat macam tu.. Bayangkan kalau mak bapak budak tu tak pasang cctv kat rumah, agaknya berapa lama budak tu kena seksa dengan iblis dari indonesia ni?? Tak nak sang lekit bayangkan sebab takut terlebih pulak sumpah seranah yang terluah dalam hati ni.

Ya Allah.. bertambah fobianya daku tengok semua tu. Terdetik dalam hati biarlah daku jadi surirumah seumur hidup sampai lala besar. Moga Allah limpah kurniakan rezeki buat kami sekeluarga agar aku tak payah keluar bekerja & hantar anak untuk orang lain jaga. Walaupun yang kita tengok di dera amah selama ni anak orang tapi hati sakit & marah rasa macam anak sendiri yang kena siksa. Rasa nak pijak2 sampai lunyai je amah indon tu.

Agen yang menyediakan khidmat pembantu rumah ni tolonglah jangan hanya fikir keuntungan jer. Selected sikit pembantu2 rumah yang korang ambil. Buat la pemeriksaan mental sama. Tengok la background jugak. Jangan sebab korang nak untung anak orang lain jadi mangsa. Ye... korang peduli hapa kan sebab bukan anak korang tapi ingat, setiap perbuatan ada balasan. Jangan satu hari nanti kena kat batang hidung sendiri baru nak rasa terhukum & menyesal dengan dosa pada orang lain.

Pada mak bapak yang takde pilihan terpaksa bagi anak orang gaji jaga atau hantar ke pusat2 asuhan.. selain bertawakal & berdoa yang terbaik untuk anak tu, sebelum ambil bibik cerewet sikit takpe kot memandangkan banyak sangat dah kes bibik iblis dera bayi ni. Selebihnya kita serah pada Allah. Sebab kita dah berusaha yang sehabis baik untuk anak kita, kan??

Pada spesis Iblis yang bertopengkan manusia berjawatan amah @ bibik ni (tidak merujuk pada semua amah @ bibik dari indonesia yer.. yang baik2 kami sayang kamu yer bibik!) .. Moga korang mendapat petunjuk & hidayah dari Allah dan mendapat akal yang waras & matang secepat mungkin sebelum tali gantung menjadi pencabut nyawa korang kalau nyawa insan kecik yang korang seksa tu terkorban. Kalau rasa tak boleh pikul tanggungjawab jaga anak orang.. dok dendiam kat indon tu berkebun ke.. memburu ke.. apa yang patut. Sesuai la dengan spesis ganas macam korang. Maybe rimau pun takut nak baham korang. Ngertik ngak kamu bibik??!!

Ni la muka amah dalam rupa manusia (padahal dia tak berapa manusia sebenarnya) yang dera baby 4 bulan tu. Sekarang dah kena hukum penjara 20 tahun. Patut kena sebat sekali baru berbaloi dengan apa yang dia buat tu.

Nak share ke tak nak video tu.. sang lekit share tapi pada ibu2 yang hati tak kental.. jangan tengok. Takut trauma pulak. Tengok kat sini jer >> IBLIS INDON DERA BAYI 4 BULAN <<


9 comments:

  1. Bila sy buat entry isteri takpayah kerje klu suami gaji ok ramai yang komplen.tp tule.mmg isteri jadi suri rumah yang terbaik.

    Ingat senang ke nak jage baby.jage anak sendiri pon kita geram kalau di suruh tido tak tido ini kan pulak jage anak org lain

    ReplyDelete
  2. setuju dengan naz. seriau nak tinggal anak dengan pembantu rumah ni

    ReplyDelete
  3. zaman skrg ni manusia itu adakala buta hatinya. perasaannya...

    ReplyDelete
  4. Ya Allah, Suria. Akak terjerit2 tengok video ni malam tadi kat Buletin. Lagilah part yg dia angkat baby tu atas kepala dia, memang terkeluar jugak sumpah seranah.. memang layak disumpah bibik ni!!!! GRrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  5. NURUL HANGINNNNN banyak2 juta kali tgk amah yang sengal lagi mcm binatang nie..gila sungguh di tebar2 mcm roti canai baby 4 bulan tuh..sib tak kena sindrom goncangan bayi..tpkan tgk mcm gila jerkan amah2??isyk sib mak baby2 dah ambil langkah berjaga2..nurul hantar anak2 g nursery setakat nie okjerlah walaupun adagak yang tak puas ati

    ReplyDelete
  6. akak tak tengok..sebab takut..tak sanggup nak tengok.tak mau sedih.nanti berhari2 dok sedih susu merundum lak...

    ReplyDelete
  7. salam abby..
    huhuh.. dah tgk video ni..
    hmm.. amah ni adalah mental agaknya la..
    sian bb tu.. :(

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!