SHILA AMZAH ANGGAP FAMILY OVER PROTECTED & BAWA DIRI JAUH DARI FAMILY

7.2.13 Suria Lekatlekit 21 Comments

Sang Lekit memang ikuti kes shila amzah, sharnaaz & ND Lala.. walaupun blog melekit ni bukan kategori blog cerita retis lebih kepada cerita rojak yang semua cerita ada ikut mood & minat sang pentulis blog nak tulis apa dari hasil pemerhatian, pembacaan & pendengaran. Sang Lekit tak letakkan tema blog ni sebab sang lekit jenis apa je aku rasa minat nak kopek.. akan di kupas kupis sampai ke urat saraf paling halus tak kisah isu semasa, isu peribadi, isu retis, isu jiran sebelah umah.. ada ku kesah kau siapa & cerita apa. hahahaha

Berbalik pada isu yang nak di kopek.. kita sedia maklum pasal kes tiga retis ni. Kes bapak shila amzah iatu ND Lala yang tak berapa berkenan dengan pakwe anak dia iatu pelakon sharnaaz. Sang lekit memang dah perasan yang pak ND Lala memang macam tak berapa berkenan dengan si sharnaaz sejak tengok dia bagi statement dalam rancangan galaksi ke melodi ntah.. lupa pulak. Dari apa dia yang dia cakap.. tak tahu pasal hubungan cinta anak dia.. tak amik tahu & tak nak tau, sapapun perasaan dia tak suka hubungan tu terjalin. Tapi sang lekit setuju dengan ND lala bila dia kata sharnaaz ni bukanlah bodoh tapi kurang cerdik. Terbukti dengan kenyataan2 sharnaaz bila di landa kontroversi.

Terbaru shila Amzah tampil bagi statement pasal pergaduhan ayah & kekasih dia tu.. maka shila keluarkanlah statement ni
 Shila memahami situasi ibu bapa Shila dan kenapa mereka begitu menjaga Shila dari pelbagai aspek sebab mereka menyayangi Shila dan takkan ada orang lain yang boleh menggantikan tempat mereka di dalam hati Shila.
Shila takkan sanggup melukakan hati mereka untuk berbuat sesuatu keputusan yang mereka tidak redhai.
 >> SILA CLIK DISINI UNTUK BACA ARTIKEL PENUH <<
Pak ND Lala cakap sharnaaz biadap bila keluarkan kenyataan nak merisik shila walau di halang pihak ND Lala yang si sharnaaz pula balas balik dengan kenyataan dia nak kawen dengan shila bukan bapak dia..  Bila shila keluarkan statement, Si Sharnaaz pulak tak puas hati cakap shila takde pendirian, rela kena kongkong.
sedutan statement sharnaaz
Sharnaaz turut melahirkan rasa kesalnya kerana tindakan Shila yang seakan-akan tidak mampu membuat keputusan sendiri.
“Sampai bila dia (Shila) nak dikawal begitu? Hak bersuara dan berfikir adalah hak dia, bukan hak ibu bapanya.”
Artikel penuh baca kat SINI
Ni Sang lekit cakap nak cakap sikit yer sharnaaz.. selagi kau tak jadi laki dia selagi tu dia hak mak bapak dia. Restu mak bapak tu penting. Takkan sebab kau yang macam saiko dia nak buang mak bapak dia pulak. Kalaupun dia rela kena kongkong dengan mak bapak dia.. hang takde hak nak campur sebab hang bukan sapa2 lagi dengan shila. Setakat kapel kalau putus tak kena naik turun mahkamah la sharnaaz. Yang hang macam nak suruh dia lawan cakap mak bapak dia tu dah kenapa?? Rasanya sebab tu la kot bapak shila amzah tak berkenan dengan si sharnaaz ni. Belum apa2 lagi dah macam mencabar bapak shila. Belum kawen dah tunjuk perangai macam ni.. elok la reject awal2 yer shila. Bukan apa takut esok2 dah jadi bini dia.. macam macam masalah pulak timbul. Moga si sharnaaz fikir sebelum keluarkan apa2 statement.. ingat sharnaaz ko dok bergaduh dengan bapak shila.. kalau ko nak kawen tetap ko kena minta bapak shila wali kan dia. Tapi nampak gayanya.. kau macam takde harapan kot.


Aduhai.. ni bukan sebab depa semua artis tapi untuk jadi pengajaran buat kita semua. Kalau laki jenis awai2 lagi suruh bantah (lawan) cakap mak bapak.. dari situ nampak sangat ketidakmatangan & ketidakbaikkan budi pekerti dia. Jadi jangan amik risiko yer anak anak.. Dalam kes ni sang lekit nampak sharnaaz ni jenis baran & taknak mengalah jugak. Shila kena fikir jugak tentang tu.. selama ni mak bapak dia besarkan dia dengan penuh kasih sayang & belai manja jangan dah kawen esok silap sikit kena maki hamun pulak. Bukan sang lekit kata sharnaaz macam tu yer tapi takut jugak la jadi macam tu.

P/S : tetiba hari terbaca statement shila kat sinar harian yang berbunyi something sangat seperti ni 

 “Ya keluarga perlu diutamakan... tetapi pada masa yang sama, Sha nak peluang untuk membuat keputusan sendiri juga.“Saya tak mahu ‘over-protected’ lagi. Biar saya menjadi diri saya,” tulisnya
Adakah shila maksudkan family (especially ayah dia) over procted dia??. Dik bapak mana tak risau kalau anak dara dia terlebih sayang kat laki yang macam saiko jer. Shila amik masa panjang yer untuk fikir yang habis baik untuk masa depan shila
 Sumber Tweet kat SINI


 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE <

21 comments:

  1. susahlah sebab belum apa2 lagi dah ada masalah dgn bakal mentua

    ReplyDelete
  2. Awal2 lagi dah nak kontrol kena fikir banyak kali. Kalau boleh kita nak hubungan sesama keluarga sentiasa baik.

    ReplyDelete
  3. perangai sharnaaz ni same je dgn perangai watak yg die lakonkan dlm cerita Ruby yg baru je abes smlm. mmg dasar benjamin! hahaha. tk mtg. shila lg matang. :)

    ReplyDelete
  4. x suka dah sharnaaz ni. makin lama makin nmpk panas baran dia. dengan mak ayah pun boleh dia biadap. macam tahu je kesudahan nye ni huhu

    ReplyDelete
  5. sama ada sharnaaz lupa atau tak tahu;

    restu/redha ibu bapa adalah yang paling penting untuk buat APA SAJA dalam dunia ni.

    memang masing2 ada hak bersuara. tapi selagi shila tak kahwin, dosa dia dipertanggungjawabkan pada mak bapak shila, bukan sharnaaz.

    pung pang lebih sharnaaz ni! MELUAT! hahahahah

    ReplyDelete
  6. hoho dh tak tw nk komen apa,segan kot blm ada apa2 ikatan mcm sudu lebih dr kuah.nilah namanya beri betis nak peha.beri kfc nak kenny rogers.hrp sblm trma lamaran,shila fkr baik2..ms dpn dia cerah ^*

    ReplyDelete
  7. salam abby..
    huhuh..moga2 semuanya baik2 shj..
    mereka dah dewasa & matang kan?

    ReplyDelete
  8. harap2 shila tak kabur mata dan masih bole fikir mana yg terbaik.

    ReplyDelete
  9. fuh, kisah hot ni...he
    nampak sangat ketidakmatangan shaarnaz tu...
    memang xde harapan la kalau mcm tu..
    ehehe

    ReplyDelete
  10. dosa tak kalau akak doakan agar Sharnaz & Shila ni takde jodoh... errrr..

    ReplyDelete
  11. kalau akak pun tak mau la menantu macam ni..ni bukan menantu,..ni hantu..

    ReplyDelete
  12. Adoilaa sy mmg xpekenan ngan sharnaz ni.dlm cite je mnat.tp kt lua idak lah.kalo shila nk jgk kt dye.tnpa restu bapak.mmg silap.besa lah.

    ReplyDelete
  13. masalah akan bertandang lagi kalau tak ubah. itu sahaja kesimpulan yg boleh dibuat.
    dh kawin, shila kena dgr ckp suami. kalau suami tak bg balik umah jumpa bapa.. agak2...

    ReplyDelete
  14. Shila dgr la ckp mak ayah yg berumur..lgi bnyk pengalaman tu

    ReplyDelete
  15. berita arini kat paper " Shanaaz nak lupekan terus shila.." bagus la kalo mcm tu..tuh la over sgt msa bercinta..terlalu publisiti.. sy sokong je kalo shila x pilih shanaz hihi

    ReplyDelete
  16. moga-moga keduanya dapat jodoh yang lebih baik..tak gitu cik lekit?

    ReplyDelete
  17. shila ni x jadi mak bapak lg so die x taw kot.. well... shiela anda mat disayangi semua so tak payah lah nak wat perangai gitu

    ReplyDelete
  18. Agak2nya la kan.. yg memanjangkan cerita ni camna pulak ya?

    ReplyDelete
  19. sebagai seorang ibu nurul paham tindakan sebagai ibu dan bapa.ND lala benar dia tahu mana yang terbaik untuk anaknya.kasih ibu n bapa mmg sampai mati...shahnaz2 tah apa tah awal2 dah nampak perangai.so shiela sila buka mata anda.kes2 mcm nielah ramai remaja kat luar sana kawin lari.ketepikan keluarga.bila kawin tak berestu Allah takkan bagi keberkatan di dunia n akhirat..tgk mc rita rudani kesudahannya mertua tak suka akhir hubungan tak kemana..tapi shielanie anak yang baik..tinggalkan jer sharnaz2..huhu

    ReplyDelete
  20. Hello! ӏ'm at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!

    Look at my webpage: car transport

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!