SEDIA SERAH DARA KERANA SETIA HUJUNG NYAWA

8.2.13 Suria Lekatlekit 16 Comments

Sebelum ni Nora Elena.. ramai la para gadis berangan nak dapat laki macam Aaron Aziz hero drama tu (den tak tengok pun tak tau la sesweet mana Aaron Aziz dalam cerita tu cuma dok tengok kat alam maya jer reaksi orang dengan cerita tu) sekarang semua dok gila watak Ersalina & Zain. Sapa2 yang nama zain feeling2 glemer la sekejab sebab nama korang di sebut2. hahahahaha

Setiap hari pukul 7 hingga 8 malam berjuta rakyat malaysia menjadi penunggu depan tv semata2 tak nak terskip walau sesaat pun cerita tu. Daku ni nak kata tak jeling langsung drama tu jeling2 paku jugak la. Tahu sikit2 jugak cerita tu tapi nak kata sampai set alarm tiap2 hari dari isnin sampai khamis demi taknak terlepas tengok drama tu takde la. Kadang2 on je cerita tu kat tv3 tapi tengoknya tak.. Almaklum mak budak macam aku, kekadang time tu lala tak siap dinner lagi. Dok mengejar dak kecik tu makan sambil tunggu siaran iklan muncul untuk buat diam sekejab.

Kalau buat pilihanraya majoriti yang undi cerita tu memang perempuan.. nak2 lagi anak dara trang tang tang kan?? kemain berangan ni nak dapat kapel sesweet zain kononnya sampai ada la anak sapa lah cheq tak tau nak create jalan cerita hidup dia macam watak Ersalina semata2 nak dapat laki sesweet zain & seterusnya hidup & setia sampai hujung nyawa. Ni kalau mak bapak dia baca statement dia yang kononnya sweet tu maybe menitik2 sweat punya. Tak tau mana reban nak kurung anak dia supaya budak tu tak pi buat benda bukan2. Statement panas ni dah luas tersebar kat laman sosial.. Jom kita baca statement sweat budak hingus hijau yang tak berapa kering lagi ni..

Dak Iqa tak payah nak create story hidup kau macam cerita setia hujung nyawa.. takut yang jadi SETIA SAMPAI PUTUS NYAWA pulak.

Drama tema cinta setengah mati ni memang bahaya jugak. Pengaruh dia sampai ada yang nak cuba tulis takdir hidup macam cerita yang konon sweet yang dorang tonton. Kalau baca novel maybe pengaruh dia tak kuat sebab cuma baca jalan cerita tapi kalau di adaptasi dalam bentuk drama @ filem.. jalan cerita dia kita tengok. Setiap watak di realisasi dengan bahasa tubuh & kata2 jadi bagi yang sempit akal & luas imaginasi ni boleh sesat la jugak dengan pengaruh drama macam tu kan?? Aduhai.. cabaran membesarkan anak zaman teknologi ni memang mencabar. Moga anak2 kita semua terhindar dari melakukan perkara2 terkutuk, amin


** Jom main pondok2 kat sini manatau pondok korang dapat TV HD LED & Dapat duit dapur RM10,000 >> Main Pondok2 & Dapat TV HD LED juga RM10,000

16 comments:

  1. inilah mslhnya bile bdk bwh umo tgk cite mcm ni ..cite tu nk smpaikan nsht n pgjrn lain tp bdk2 pk lain ..aduhai ..bimbingan ibu bapa itu perlu .bdk2 zmn skrg ni pk pelik2 je .aish ..lindungilah mereka Allah

    ReplyDelete
  2. tak dan nak tgk cerita pkl 7-8 sebab busy dgn anak dan maghrib...

    ReplyDelete
  3. budak2 skg kebanyakkan mmg mmg tu... suka sgt dgn bende yg 'sweet2' la tu konon!! sok kat akhirat hah jawab!! (emo terlebih.. :P)

    ReplyDelete
  4. ape budak tu pikir pun x tau la. boleh pulak nak samekan dengan hidup realiti

    ReplyDelete
  5. ape yang budak tu pikir pun x tau. boleh pulak nak samakan hidup dengan novel

    ReplyDelete
  6. boleh pulak nak samakan hidup dengan novel

    ReplyDelete
  7. Akak tak kenal Iqa ni secara peribadi. Betul ke dia bawah umur pun tak tahu tapi akak rasa Iqa ni sebenranya menyindir jalan cerita ni.. itu pada pendapat akaklah. Akak pun cuma sekali jer (itupun setengah jam jer kot) tengok cete ni.. huhu.

    ReplyDelete
  8. part paaaaling sy xpaham, ada yg mrh² kata penulis novel ni bersalah 100% sbb buatkn budak ni nk create jalan hdp dia mcm Ersalina.. pulak.. dh tu, siap kata budak ni xslh.. mmg xsalah, tp bangang sbb fkr mcm tu.. haishhh

    ReplyDelete
  9. ha..tu la..
    tak semua cerita baik untuk bdak2..
    ada yang orang tua nampak cerita tu bagus tapi bagi budak2 apa yang dia nampak itu la yang masuk otak dia.nak suruh dia pandang positif cerita tu memang tak la.nama pun budak2...

    ReplyDelete
  10. on off tgk cerita nie...hope dijauhkan la apa yg dak iqa fikirkan dari kaum keluarga kita ameennn

    ReplyDelete
  11. makin pendek akal plak org2 skrg nih

    ReplyDelete
  12. salam abby..
    huhuh..
    demmmmm!

    tu la dia..moga2 terbukalah pintu hati dia memikir mana yg elok mna yg tidak..

    ReplyDelete
  13. ish memanh menggedik tak ingt..maruah pun buat main..

    jemput join segmen..
    http://www.jeritpekik.my/2013/02/segmenblog-pilihan-februari.html

    ReplyDelete
  14. hahahaha budak iqa ni pon ngoi gak.hehehe.cara kita nk bahagia terpulang kepada kite nk bina.xyah lah sampai terlanjur

    ReplyDelete
  15. ada jugak budak ting tong..Tapi btullah membesarkan anak zaman teknology mcm ala2 canggignie kan mmg tersangatlah mencabar..huhu..takut juga semoga Allah tunjuk jalan mcm mana nak protect anak2 n bekalkan mereka ngan ilmu2 agama supaya boleh jaga maruah diri n keluarga.nurul ada 2 anak perempuan.fuhh mmg cabarannya hanya Allah maha mengatahui=)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!