SULTAN PALING MISKIN, HINA & JAHAT

19.3.13 Suria Lekatlekit 7 Comments

Mesti korang nak tahu siapakah sultan sudahlah miskin.. hina di tambah pula jahat, kan?? Sapa yang tak benci kalau dah macam tu keperibadiannya. Kalaupun dia teringin sangat nak jadi Sultan.. tunjuk la kepimpinan yang baik, ni tak awal2 lagi dah tunjuk ke syaitanannya.

Dah la takde orang nak iktiraf dia sebagai sultan terpaksa tabalkan sendiri gelaran sultan tu, kumpulkan pengikut yang ada  secubit dua tu.. latih sebagai pengganas dalam uniform tentera ceroboh negara orang.. bunuh anggota keselamatan orang dengan kejam & zalim.. macam tu nak jadi Sultan pada negeri Sabah??

Orang jahat even pakai songkok pun tetap nampak jahat

Ngeri rakyat sabah bila membayangkan mereka di bawah naungan sultan syaitan macam tu tau!! Dah tu suka memperdayakan orang dengan taktik kotor bila berperang. Mengaku Islam tapi cara hidup pun dah banyak amalan syirik & khurafat.. Tengok je la tentera Sulu.. bertangkal kebal bagai.. berdukun bagai.. Dah tu berperang langsung tak nampak ciri keislaman. Cara mereka bunuh anggota keselamatan Malaysia pun dah terang2 tunjuk tak Islamik langsung.

Tu pun ada hati nak bersultan di negeri sabah?? Kalau yer pun ada hati nak naik takhta & di tabalkan sultan cuba la tunjuk ciri2 kepimpinan yang baik sikit. Ni awal2 lagi dah tunjuk taring iblis tu.. Macam mana nak jadi ketua agama pada rakyat.

Sekarang Si Jamalul Kiram III nak mengistiharkan perang gerila pulak. haritu beriya nak buat genjatan senjata. Propa sungguh manusia yang perasan Sultan ni, kan?? Dan sekarang tentera Kiram diarahkan untuk menjalankan operasi ‘serang dan lari’ ke atas pasukan keselamatan Malaysia. Tu pun kalau tak mati boleh la serang & lari. Kalau tak serang & tunggu malaikat maut menjemput ke Mahkamah sana pulak. (Boleh rujuk kat sini SINAR HARIAN )

Jom la kita sama2 berdoa agar Allah menggagalkan segala rancangan jahat puak sulu Philippine ini, memusnahkan semua kumpulan mereka & moga Allah memberi petunjuk & hidayah kepada puak mereka terutama ketua mereka tu untuk kembali ke jalan yang benar & sedar akan perjuangan mereka itu sia2 & menyusahkan orang lain. Amin..

 P/S : Ya Allah berilah kekuatan & semangat luar biasa pada semua anggota keselamatan Malaysia untuk berjuang menghapus musuh (tentera Sulu). Amin..




 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE <

7 comments:

  1. Memang jahat lagi hina. Pray for sabah. Selamat berjuang utk perajurit2 kita di sana. Smoga mereka sentiasa dibawah lindunganNYA.

    ReplyDelete
  2. ich benci.knp lah kan.xde hati perut.tp betullah kan kak,dorg yg dtg berpeang sini suma ada ilmu kebal.sbb mmg kebal.dan sanngup buat cm tu kat org kite.

    ReplyDelete
  3. itu lah..patut nya dah tua2 ni rumah kata pergi kubur kata mari sibuk kumpul bekal nak bawak ke SANA.ni tak,dok kumpul dosa lagi ..pelik betul..

    ReplyDelete
  4. Sedih bila ingat pertempuran tu :(
    Mohon dipelihara Malaysia Ya Allah..

    ReplyDelete
  5. Salam Mummy Lala..

    Hmm.. 'sultan' sulu...
    kenapelah baru sekrg nk sibuk nk amek alih..kut ye pun takde hitam putih sabah tu milik malaysia..

    cubelah mintak/runding elok2..
    buat sistem demokrasi..ikut pilihan rakyat..klu rakyat nk, amek..klu rakyat tamao g men jejauh...

    ni nk bertempur perang bagai..
    nauzubillah... :(

    semoga segalanya berakhir dgn aman..
    Allah sentiasa melindungi perajurit kita disana..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com