KISAH SEDIH SELUAR DALAM PERTAMA USTAZ KAZIM ELIAS

10.4.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

Dua tiga entri ni asyik share pasal kisah sedih ustaz kazim elias je kan?? Nak buat macam mana hati tersentuh membaca kisah pendek kat status post di Fanpage Ustaz Kazim Elias memang memang rajin update dengan macam - macam cerita tak kira cerita sedih, cerita kelakar juga perkongsian ilmu, nasihat juga teguran.

Kisah kali ni yang buat daku tacing.. kisah pasal seluar dalam pertama Ustaz Kazim Elias. Bukan cerita lawak.. bukan cerita lucah tapi cerita yang bagi sang lekit menyentuh hati jugak la. Jom la baca cerita sedih dari ustaz kazim ni..


Kadang2 - kadang kita rasa susah.. Tapi setiap kesusahan tu ada level. Kadang2 susah kita cuma tak mampu nak pakai gadget mahal2.. Tengok orang pakai iPhone 5 bagai kita cuma pakai android yang mini2 jer. Kita rasa kita susah dari bab tu.. Tapi walau kita susah tak mampu pakai note mahal2 kita kena bersyukur kita mampu lagi beli susu anak.. beli pampers anak tanpa perlu meminta simpati & ehsan orang lain. Ada orang yang tahap kesusahan dia sampai tak mampu beli susu anak.. mustahil dia mampu pakai gadget2 mahal kan?? Kalau susu anak tak mampu beli tapi update status FB guna note nak meraih simpati.. tu den tak dapat nak teka la level kesusahan yang macam mana. kalau den lagi sanggup tak de enpon dari anak tak minum susu kot..

Moral of the story.. apa je kita miliki sekarang ni kita patut syukur sebab di sebalik apa yang kita tak nampak ada orang lain lebih susah.. even nak dapat seluar dalam sepasang pun susah apatah lagi nak pakai bra yang rega rm500 sepasang. Jadi sentisa ingat, kalau kita rasa susah tak mampu miliki sesuatu kehendak tu.. ada orang lagi susah sebab keperluan hidup pun tak cukup apatah lagi nak dapat yang kehendak. Dengan cara tu kita akan rasa kita lebih bertuah dari mereka & patut kita rasa syukur & tidak merungut.

Deme tak mampu nak pakai bra rega RM500 cikgu. Deme kagum dengan cikgu. kekeke



** Makhluk asing mengejar manusia?? betul ke?? Jom tengok >>  Apakah yang dikejar makhluk asing di Stuttgart? <<

 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE <

8 comments:

  1. alahai..sedihnya..trus rindukan arwah ayah....

    ReplyDelete
  2. duluuuuuuuuu.. akak ingat akak susah, rupanya ada lagi yg lebih susah..

    p/s mak akak dulu jahitkan seluar dalam utk anak2, kami sume adik beradik perempuan. Mgkin krn ustaz lelaki jadi mak ustaz tak terfikir pentingkah seluar dalam bagi lelaki, hihi..

    ReplyDelete
  3. pengorbanan seorang ibu dan ayah sgt besar.. rugila mereka yg tak berbakti kpd mereka semasa hayat masih ada

    ReplyDelete
  4. Salam Mummy lala..
    huhuh.. tersentuh baca even hanya pasal seluar dalam... betapa susahnya ustaz dulu... kagum.. :(

    ReplyDelete
  5. tersentuh baca cite ustaz kazim. itulah orang kata kalau kita nak berjaya dan sentiasa bersyukur kita kena tgk org yg lebih bawah dari kita. kalau selalu kita tgk org yg diatas kita mesti akan selalu tak bersyukur

    ReplyDelete
  6. siannya,sy xpenah tahu pasal ustad ni.selalu dgr nama je.hehehe.sedihnya.

    ReplyDelete
  7. Suka betul ustaz kazim ni, tapi selalu dgr cerita dia buat jenaka je dia tak pernah pula cerita sesuatu mcm ni. Agaknya bila dia nak buat blog boleh juga baca-baca cerita dia.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!