MAYBE YES.. MAYBE NO.. DAH 1 TAHUN 8 BULAN HARI NI

20.4.13 Suria Lekatlekit 7 Comments

Ye.. dah setahun lapan bulan. Menyemak entri bertarikh 15 Januari 2011 dimana test yang di buat sendiri kat rumah positif.. rasa macam alahai sekejab je masa berlalu. Maybe Yes Maybe No dah setahun 8 bulan dah...

Lala membesar macam biasa, sihat, aktif, lasak tak kira dalam tidur apatah lagi dalam jaga cuma makan je taknak sekarang ni. Tapi susu kuat jugak dia minum. Suka tidur lewat & bangun pun lewat sekarang ni. Tidur pukul 1 lebih.. bangun pun sekarang paling awal 11.30 pagi.. & pernah sampai pukul 1.30 petang baru dia bangun.

Rata2 kalau bawak lala keluar.. Orang tengok akan cakap 'Lasak budak ni'. Ye memang lasak budaknya. Tak reti diam langsung. Tidur pun lasak jugak. Abis semua orang di sebelah dia kena tendang. Kalau lala tendang bukan tendang2 baby.. atau tendang2 manja. Tendang2 perit jugak la rasa. Sampai dady taknak tidur sebelah dia lagi. Dia punya berpusing masa tidur 360 darjah gitu. Tu tak kira kalau dia bangun hempap kepala dia atas badan.. kadang tersasar kena kat muka memang rasa nak menangis.. nak nak lagi kena kat mulut atau batang hidung. Nasib la kau anak... hahahaha

Masih suka upin ipin.. jadi kami laki bini kalau nak makan kat luar selalunya akan bagi lala duduk dalam baby chair sambil layan upin ipin kat youtube maka tenang la kami makan. Kartun2 lain macam Dora The Explorer, Go Diego Go, Bola Kampung, lagu2 tema drama sinetron indonesia juga salah satu favourite lala selain lagu2 patriotik, lagu2 mengundi, lagu2 undilah BN bagai, juga lagu2 nasyid, zikir & selawat kat tv al hijrah. Tu semua lala suka tengok sambil dengar.

Tu je la cerita lala untuk kali ni.. Jom kita layan aksi shahila depan lensa camera bapak dia yang di snap mak dia tanpa didikan profesional.. hahahaha







P/S : maybe yes.. maybe no tu tajuk entri semasa berjaya kesan lala dalam perut


**Perisai Wajah yang menghalang Penuaan.Jom tengok kat sini >> PERISAI WAJAH YANG MAMPU MENGHALANG PENUAAN <<

** Nak pergi Jakarta tak. Jom tengok tiket murah kat sini >> TIKET FLIGHT KE JAKARTA RM1 JE. CEPAT SELAGI PROMOSI ADA <<

** jom tengok sarapan apa yang sedap di dengar kat sini >> SARAPAN YANG PALING SEDAP DI DENGAR <<

 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE << 

7 comments:

  1. Kita pun suka Dora the explorer jugak la.. Kita sama lala :)
    Cepat2 besar dan terus comel ye

    ReplyDelete
  2. olololo..lasak btul cik lala sorang neh..Teringat pulak org pggl cik ila pun lala jugak..hehe

    ReplyDelete
  3. lala dh besar!!!! hahaha aktif!

    ReplyDelete
  4. Comelnya. Kejap jer dah besar kan.

    ReplyDelete
  5. Salam Abby...
    alhamdulillah...dah besar anak dara ni ye..
    hihi..cma mmg terpikat dgn mata dik lala ni.. geram!

    semoga mmbesar bagai juara ye shahila syg! :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!