RAJA EMA KELEMBUTAN YANG MENGGODA

15.6.13 Suria Lekatlekit 5 Comments

Semalam (13 Jun 2013) malam dalam pukul 9 mlm kot sempat tertengok rancangan bual bicara bertajuk 9 soalan. Panel jemputan malam tu artis yang hot zaman 80an dulu & kini kembali aktif berlakon & katanya dah keluar single terbaru iatu RAJA EMA.

Untuk pengetahuan korang aku ni lahir dalam tahun 80an jugak.. Jadi di era aku tengah membesar dalam tahun 90an tu kira aku sempat kenal jugak la RAJA EMA. Dari kecik aku memang minat gila dengan raja ema. Asal main pondok2 ke main anak patung ke main apa2 yang memerlukan lakonan gitu.. wajib nama aku RAJA EMA ok.. Jangan la gelak.. tu kira tahap fanatik budak2 pada retis kesayangan dia. Di sebabkan raja ema jugak la aku pernah berangan & bercita2 nak jadi penyanyi masa kecik dulu. Tu kisah masa kecik.. tak payah cerita panjang.

Semalam sempat tengok RAJA EMA kat tv9 dalam rancangan 9 soalan tu. Apa yang aku kagum dengan Raja Ema ni cara dia bercakap.. cara dia menjawab & cara dia susun ayat.. ton suara dia yang manja & lembut tapi tak gedik nampak sopan sangat biarpun soalan yang di ajukan tu agak kontroversi hot & spicy tapi dengan tenang & lembut dia jawab dalam ayat yang sangat2 terjaga sampai aku rasa sepanjang interview tu.. Sejuk je telinga dengar. Memang Raja Ema semulajadi berpewatakkan macam tu. Kadang2 orang ni cakap nada je lembut lembik tapi ayat dia berapi.. (macam shila Amzah.. suara lembut, nada sopan tapi ayat boleh tahan.. contoh macam dia nak point orang yang suka tegur apa dia buat di laman sosial.. ayat dia lebih kurang macam ni.. ada 2 button follow & unfollow, jadi paham paham je la maksud dia kan. Kalau rasa tak suka unfollow even kadang2 orang yang menegur tu bukan tak suka tapi dorang rasa tak elok jer ) boleh berasap telinga kalau dengar tapi entah kenapa bila dengar RAJA EMA cakap.. nada suara & kata2 dia tersusun jer..

Mesti ada yang cakap sebab daku FANatik dengan RAJA EMA apa keluar dari mulut dia semua jadi baik la kan.. Tak jugak. Cerita FANatik tu cerita berpuluh tahun dulu zaman aku budak2 tapi pendapat ni zaman aku dah jadi mak budak. Kefanatikan terhadap RAJA EMA pun dah tak sampai Level dulu la. Aku bagi pendapat berdasarkan apa yang aku tengok, dengar & rasakan je. Tak jugak aku anggap raja ema tu perfect untuk di jadikan idol tapi sikap dia yang daku sebut tu aku rasa baik kalau di jadikan contoh pada orang lain.

Rasanya retis2 sekarang macam retis yang tunjuk separuh payudara dia bila orang tegur dia melenting meraban ntah hapa2 kena pergi kursus dengan raja ema dulu la. Retis tu dah la muka tak berapa cantik.. pakai pun tak berapa sopan di tambah perangai pun tak berapa elok.. kesian pulak sebab dia kan retis. Apa dia buat orang bagi perhatian.. maka kebodohan dia buat pun senang sangat nak jadi bahan bual orang. Memang jadi retis bukan benda senang tapi tu la sebagai retis setiap inci anggota badan korang orang perhati. 1 perkataan pun mampu jadi kontroversi apatah lagi kalau 1 ayat. kan retis kannnnnnnnnnnnnnnnnn....

 Raja Ema muka manja lembut macam tu jugak la bila bercakap. Tergoda tau!! Ops..


** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

5 comments:

  1. ha ah..akak bukan la minat dia tapi memang dia cakap macam tu..lembut dan nampak sopan je..tapi bila dia tegas nampak tegas walaupun nada lembut.kan..dah la suara dia mendayu..lembut pulak..tapi tak lemah bunyi nya..

    ReplyDelete
  2. x tgok sangat cite die masa muda2 dulu

    tp bile tgok die yg skrg

    mmg masih meletop n cantik!

    ReplyDelete
  3. salam mummy lala..
    kenal raja ema..dn rasanya dia memiliki sikap lemah lembut dan cool..cantik gebu plak tu ")

    ReplyDelete
  4. daripada muda smp ke tua ni mmg cmtu cara dia bercakap kan...

    ReplyDelete
  5. sy suka style dye.comeiii je.marah pon nmpk ayu.hehe

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!