PEMANDU NAIK ANGIN PUNCA BAS JATUH GAUNG DI GENTING HIGHLAND

23.8.13 Suria Lekatlekit 3 Comments

Orang kata marah boleh membawa padah. Bila kita dah marah, perbuatan kita mula hilang pertimbangan & akal kita pun boleh jadi tak waras. Macam tu la rasanya den boleh simpulkan kes kemalangan Bas jatuh gaung di genting highland tu.

Menurut penumpang yang terselamat.. Pemandu bas tu jadi marah bila ada sebuah kereta hon masa dia berhentikan bas lebih kurang 5 minit. Lepas dia marah2 sambil memandu tu penumpang pula tegur supaya jangan marah marah. Dia jadi bertambah marah lalu memandu laju sehingga bas hilang kawalan lalu jatuh gaung.

Sumber Astroawani

Sebab kena hon je nak naik angin agaknya kalau kena maki terbang gamaknya bas tu kelangit. Rasanya pengusaha bas express ni kena juga adakah ujian tahap kesabaran kepada bakal pemandu bas dorang supaya dapat elakkan dari pemandu hilang sabar atas sebab2 remeh macam ni sehingga mengorbankan ramai nyawa. Sabar tu penting dalam apa juga pekerjaan yang kita buat. Nak2 lagi kerja yang melibatkan keselamatan & nyawa orang ni.

 Entri yang berkaitan :
UPDATE TERKINI BAS JATUH GAUNG. SENARAI NAMA MANGSA TERKORBAN

 TERKINI! BAS JATUH GAUNG SEDALAM 150 KAKI DI GENTING HIGHLANDS 

KAKI DAN CEBISAN ORGAN DALAMAN MANGSA BAS JATUH GAUNG DI TEMUI


  ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE
 

3 comments:

  1. salam Mummy Lala..

    hmm... masah punya pasal, nyawa org melayang..

    ReplyDelete
  2. betul tu.. kena buat ujian tahap kesabaran ni.. seram tol la..

    ReplyDelete
  3. akibat diri sendiri org lain turut jd mangsa. marah sbb kena hon jd punca hilang nyawa

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!