PENONTON SAMAN PENERBIT & PENGARAH KALAU FILEM TAK BEST?

31.8.13 Suria Lekatlekit 6 Comments

Filem bocor nak saman jutaan ringgit. Agaknya tertuduh tu nanti ada duit tak nak bayar saman?? Kalau blogger la yang di heret & di tuduh tu nanti.. macam mana agaknya.

Dato  Yusof Haslam & syamsul Yusof mula mengamuk sebab kes filem KL Gangster 2 yang terlebih dulu di tayangkan secara percuma kat online & boleh di download full movie lagi. Sampai Dato Yusof haslam keluarkan statement nak saman jutaan ringgit kepada si pelaku yang memuat turun filem tu kat online. Ok la.. mencuri salah tak boleh di nafikan. Mereka berhak ambil tindakkan bila barang mereka kena curi. Tu pun tak boleh di nafikan. Tapi kerugian belum tentu lagi berapa.. entah2 kalau filem tu betul2 best mesti orang sanggup beli tiket & tengok lagi sekali sebab katanya filem yang terbocor tu hanya 50 peratus kualitinya daripada segi kandungan, kesan dan CGI serta belum dibuat 'final mix' dan sebagainya. Jadi mesti la orang nak tengok filem tu lagi dengan kesan bunyi yang gempak & effect yang hebat kan??

Sumber Sinar Harian

Tapi kalau filem tu indah khabar dari rupa.. pepaham je. Mesti ramai ucap syukur atas kebocoran filem tu sebelum tayangan sebab at least dorang tak payah bazir duit beli tiket semata2 nak tengok filem yang hanya gempak pada trailer saja, kan??Filem bocor sebelum tayangan nak saman kalau filem tak best tapi trailer je gempak penonton tertipu pergi beli tiket wayang & tengok kemudian filem 90% sampah agaknya boleh saman tak pengarah & produser filem tu?? Nak minta duit tiket balik pun belum tentu dapat.. kau jangan berangan la nak saman penerbit & pengarah filem tu. Mati berangan la kau dik non!!

hahahahaha.. kalau lah boleh aku rasa David Teoh la paling banyak kena saman sebab filem2 dia majoriti menyemak panggung je.(ini pendapat peribadi den pada filem2 keluaran metrowealth yer.. Tak salah kan kalau den rasa filem dia banyak yang tak best dari best) Yelah.. Orang bisnes memang macam tu. Orang seni hasilkan karya.. orang bisnes hasilkan duit. Bila orang bisnes berkarya.. Duit jadi benda utama maka karya cuma jadi kambing hitam saja untuk mengaut keuntungan.

Jadi isu pasal filem bocor tu.. Tak salah kalau Dato Yusof & Syamsul nak cari dalang punca filem tu bocor sebelum tayangan. Tu hak mereka jadi kat sini takde la pertikaian dari den. Nak saman pun saman la.. Den jangankan nak tengok yang free showing tu.. Kat Pawagam pun tak terdetik kat hati nak tengok filem tu. Pi mai Pi mai.. jalan cerita sama ja.


Jom tengok KL Gangster 2 Online secara halal punya. Confirm Dato Yusof Haslam & syamsul tak marah kat >> SINI <<

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

6 comments:

  1. Memang adat buat filem... mana ada yang real, semua tipu punya hehehe. Apa pun mesti ada orang dalam yang bocorkan filem tu..

    ReplyDelete
  2. bukan masalah filem tipu ke filem real.. masalah sekarang cerita tu best ke tak jer.. Kadang2 trailer je gempak tp jalan cerita.. nak sebut pun sedih sangat

    ReplyDelete
  3. lain da tgk buat kali pertama n kedua..walaupon da letak cgi n sound effect..sbb org da tau jln cerita dia cm mane..unsur2 suspend da xde

    ReplyDelete
  4. Salam Mummy Lala..

    hihi.. saman jgn tak saman :)

    ReplyDelete
  5. kompom keje org dalam nih, tkkn org luar ada access utk bawak filem ni ke luar...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!