ADAKAH VIDEO BINI MAT YO MAKI PAKCIK GUARD TAK BENAR??

27.9.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Mula2 isu pasal bini mat yo pemain bolasepak negara aku cuma ambil tahu tapi takde minat pula nak kupas kupis & kopek kat blog melekit ni. Masa tu fikir kalau nak buat entri menegur pun ramai dah buat kot tapi bila keluar statement si minah tu minta maaf kat rakyat Malaysia ikuti dengan statement “Saya percaya, kebenaran kes ini akan terbongkar. Tolong jangan hukum saya tanpa mengetahui apa yang berlaku,” kata Siti Aisya Adam, 24, isteri kepada pemain bola sepak negara, Norshahrul Idlan Talaha atau lebih dikenali dengan panggilan Mat Yo " terus tergeletek hati nak komen jugak sepatah dua kata.

 Pakcik guard & bini mat yo -Gambar carian google-

Kebenaran apa yang si minah ni nak bongkar gamaknya. Video dah tersebar. Yang jelas nyata memang dia maki hamun pakcik tu dengan kata2 kesat. Dari pihak management pakcik tu pun dah keluarkan kenyataan yang mereka dah tengok kejadian sebenar kat cctv & dorang pun dah buat laporan polis pasal si minah tu ada tendang pakcik tu. Jadi apa lagi kebenarannya yang tersembunyi yang semua orang tak tahu. Yang nyata orang marah sebab kebiadapan dia.. Dia ngaku atau tak dia biadap tetap ada bukti dia biadap..

 Untuk berita penuh baca kat SINAR HARIAN

Kita dah dengar penjelasan pakcik tu kenapa perempuan tu jadi biadap. Sebab dia suruh alihkan kereta je.. Kalau betul ada lagi benda tersembunyi yang buat perempuan tu jadi biadap.. dedahkan je. Bersihkan nama kau buat apa nak sorok2. Nak tunggu kebenaran terbongkar sedangkan keaiban ko dah tersebar 1 Malaysia, nak tunggu apa lagi. Ke dah takde kebenaran nak di bongkarkan cuma ego je taknak mengaku salah?? (ni tanya je buat tuduh tau!!)


Yang belum macam mana minah ni maki pakcik guard tengok boleh tengok video ni

Kalau betul pakcik tu salah.. pihak pengurusan syarikat pakcik tu pun rasanya takkan ambil risiko nak fight kes pakcik tu kalau minah tu nak saman. Pakcik tu security guard je kot.. kalau dia salah dorang boleh buang jer & ambil staff baru tapi kenapa pakcik tu tetap nak di bela?? Kita kena fikir jugak pasal tu. Sebab pihak management pakcik tu tahu & yakin pakcik tu tak salah. Dia hanya menjalankan tugas seperti yang di amanahkan pada dia.

gambar carian google

Sebenarnya kes ni kes remeh sangat boleh settle macam tu je. Kalau tak minta maaf pun boleh diam & biar dia berlalu macam tu jer. Tapi memandangkan video tu di sebarkan.. kes ni jadi besar & serius. Bab sapa yang sebarkan tuan punya badan tak ngaku dia yang upload jadi benda tu mungkin betul dia tak upload. Tapi den tak berani ni buat apa2 spekulasi cuma nak komen statement dia yang misteri sangat konon kebenaran akan terbongkar tu je sedangkan video tu di rakam empunya badan sendiri. Dok cari2 jugak kebenaran apa lagi yang boleh terbongkar.. kalau dia nak bongkar kebenaran sapa yang upload video tu memang takde pertikaian la dari den tapi kalau dia maksudkan nak tunjuk antara dia & pakcik guard tu sapa yang salah.. memang agak lawak jugak la kot.

Moral of the story kat sini.. Kalau benda yang mengaibkan diri sendiri tu tak payah la record & simpan. Semua tu senjata orang nak jatuhkan kita je. Aib sendiri.. sendiri jaga & tutup la.Aiyo.. tu pun tak boleh fikir ke?? Ke memang dia rasa dalam video tu dia tak salah & nampak teraniaya sangat?? entahlah....

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 comments:

  1. yang pasti, dengan sesiapa pun kita tak boleh biadab..tua atau muda ke orang tu kita tetap kena hormat, tak gitu..
    kalau Allah sayang kita, insha Allah semua makhluk pun akan sayang, dia kena fikir tu..satu Malaysia kutuk, memang tak baik la kutk2 ni kan..
    cuma ujian buat dia supaya insaf kena jaga mulut..wallahualam

    ReplyDelete
  2. dan2 la...bukti jelas pun dia nak pusing lagi tu...harap dia muhasabah diri la lepas ni...semoga kejadian ni bagi pengajaran dan permulaan untuk dia berubah jadi manusia elok sikit.,

    ReplyDelete
  3. Haha memang kelakar la kalau dia nak cari kebenaran lain sebab memang terang dan nyata dia yang salah..Ego je dia ni..

    ReplyDelete
  4. Paling kelakar bila yang punya badan tidak mengaku menyebarkan video tu. Padahal video tu dia sendiri yang rakam. Ker dia nak cakap hp dia hilang atau kena curi dan orang ambil kesempatan sebarkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan last sekali peragut yg tolong upload kan hahahs

      Delete
  5. we got eyes to see lah siti aisha..
    obviously dari mula ko yang mulut macam &%$@!#

    yang mat yo tu blur aje awatnyer?
    tak reti nak suruh bini tu diam?
    ke mat yo yang dayus? hehe

    apapun saya simpati sangat dengan pakcik guard tu. teringat dekat abah

    ReplyDelete
  6. Hormatlah sikit ...orang tua tu pompuan bodohhh

    ReplyDelete
  7. Hormatlah sikit ...orang tua tu pompuan bodohhh

    ReplyDelete
  8. kesian mat yo dgn isteri.. takdir Allah. semoga sabar!!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!