KAYAKAH BLOGGER2 YANG SHARE IKLAN??

2.9.13 Suria Lekatlekit 7 Comments

Ramai yang dah mula berjinak jinak dalam arena share iklan secara online kat FB twitter ataupun blog. Macam2 la cara orang buat nak meraih clik ni.. Sebab setiap unik clik akan di bayar. Jadi lagi banyak orang clik lagi banyak la pendapatan.

Tapi banyak2 pun pendapatan yang dapat dengan share iklan tidaklah sebanyak blogger2 popular.. blog2 yang SEO ke hapa.. siap boleh upah penulis lagi untuk update entri. Den pun pernah dapat offer untuk menulis kat blog2 macam ni tapi tak berani ambil tanggungjawab sebab takut tak terpikul. Blog sendiri pun nak kena update tu pun kadang2 3 hari sekali baru terupdate. Jadi kesimpulan pertama kat sini blog2 tepian pantai macam den ni tak pernah la merasa sebulan tu dapat ribuan ringgit tapi setakat nak beli sepasang dua baju.. sebotol dua facial cream tu boleh la. Tak banyak mana pun nak cerita pun segan..

Kalau kitorang yang gigih dok share iklan kat FB tu jangan la memperkecilkan usaha kita yer. At least kita berusaha jugak bukan duduk goyang bontot cari fans banyak kemudian share link iklan banyak2 minta jasa baik peminat tolong clik tapi kita berusaha membuatkan iklan tu jadi menarik untuk orang clik. Kadang2 original caption iklan tu memang already gempak yang buat orang tak menahan nak clik.. Bila clik rupanya iklan maka muncul la status2 memerli mereka2 yang share iklan tu sebagai seolah2 menipu orang yang melihat. Kalau tertipu tu salah advertiser tapi adat la mengiklan.. mesti la kena ada tarikan. Korang nak tengok filem pun korang tengok trailer atau baca sinopsis filem tu dulu walau kadang trailer je gempak cerita hapak.

Tapi bukan la kami ni terdesak sangat kalau korang tak clik iklan tu kami tak dapat makan.. Ataupun kalau korang clik nescaya kami akan kaya raya sekelip mata. Ada la habuan.. tak banyak mana.. macam den cakap kat perenggan mula.. dapat la beli sepasang dua baju bajan.. facial2 cream yang dah habis.. Nak merasa mewah macam blogger2 popular & blog2 SEO sehingga boleh upah penulis untuk tulis dalam blog mereka tu belum lagi setakat ni. Kalau ada rezeki di masa akan datang, Alhamdulillah tapi apa yang dapat sekarang ni pun tetap den syukur & sentiasa berusaha untuk lebih baik di masa akan datang.

Kesimpulannya.. dengan share iklan secara kecil kecilan ni takde la kaya tapi merasa juga la hasil dari usaha tu. Ada juga la 3 angka masuk dalam akaun bank setiap bulan. Takpe.. sikit2 lama2 jadi bukit.  Jadi sapa2 berminat nak bermula dari sikit2.. boleh la try kat sini >> Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE
 Korang sign up je dah masuk RM5 dalam account. Apa lagi sign up sekarang (sumber gambar pinjam dari link tersebut)
 

7 comments:

  1. sangat setuju...dari duk peghabih quota online tak pasal, baik share iklan, kurangnye lepaih jugak dwet broaband..haa

    ReplyDelete
  2. sy dh give up nak share iklan...
    lgpun tu rzeki masing2...
    rzeki sy bkn dkt stu =)

    ReplyDelete
  3. memang ada orang perlekeh bnda ni..apa2 pun, dari dok online tak buat apa, apa salahnya share & click2 iklan tu..

    ReplyDelete
  4. y@N@^y@Ni, share je...jangan putus asa..

    ReplyDelete
  5. akak kalau time bersemangt je share iklan..haha...sebab tu sampai sekarang belum cashout lagi..padahal lagi 5,6 ringgit je..hahahh.

    ReplyDelete
  6. zura ni punye la lama jdk subcribe ngn nuffnang, sikit je zura punye kredit..sedey nak cite.. hahaaha

    ReplyDelete
  7. salam mummy lala..

    eheh..cma pong dah terjebak sama cari side income mcm ni.
    alhamdulillah dgn rezeki yg ada :)

    20sen pun duit tuuuuuuu ;)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!