PENGALAMAN SERAM PEMANDU VAN JENAZAH

21.9.13 Suria Lekatlekit 6 Comments

Bila orang bekerja berkaitan jenazah atau mayat atau lebih seram lagi kita sebut orang yang dah mati ni tak mustahil mereka2 ni akan berdepan dengan situasi yang kadang2 tak masuk akal, seram & menginsafkan. Kita kena percaya setiap apa yang berlaku itu dengan keizinan Allah mungkin untuk memberi iktibar kepada kita yang masih hidup.

Maaf kalau ada yang muncung cakap alah takat share benda dari akhbar je baik tak payah.. Bukan apa tak semua orang baca paper. Macam den kadang2 artikel dari akhbar pun den baca dari blog. Maybe sebab terlepas pandang & mungkin juga artikel dari paper yang den tak baca. Jadi bagi mereka2 yang malas belek akhbar ni boleh la baca.


Berbalik pada cerita pengalaman ngeri & seram seorang pemandu van jenazah ni.. Bila baca mungkin kita tak dapat feel seram sebab jalan cerita & gaya penceritaan tu  bersahaja & tak cukup seram untuk di bayangi tapi bagi yang melalui situasi macam tu.. Confirm seram. Jom kita baca pengalaman seorang pemandu van jenazah ni..


Untuk artikel penuh sila baca kat SINI

Kalau kita berdepan dengan situasi macam ni gamaknya kita stay lagi ke?? Sebab tu la setiap pekerjaan tu walau kita nampak macam simple & senang tapi tetap juga memerlukan kepakaran & kemahiran untuk menguruskan kerja tu. Biarpun pemandu van jenazah ni kita dengar alah kerja driver jer.. Tapi perlukan kekuatan mental, fizikal & iman jugak. Kalau takde semua ni.. mesti tak tahan punya bila berdepan dengan situasi macam ni, betul tak?? Jadi.. jangan pandang rendah pada setiap pekerjaan yang orang lain buat sebab semua kerja di buat dengan kepakaran cuma kepakaran setiap orang jer berbeza.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

6 comments:

  1. sereemmmmm pulop baca entri awak ni....hihi but nice...sego biji mata..salam ukhuwah ye ^_^

    ReplyDelete
  2. Allah.... Terbaca entry ni time tgh mlm la pulok.

    ReplyDelete
  3. erk.. mmg seram! nasib baik deno bc pagi2 nih... hihi^^

    p/s: deno follow sini #1812 :) jemput ke blog deno? :)

    ReplyDelete
  4. Salam Mummy Lala..

    'Sesungguhnya syaitan itu suka menyesatkan manusia'

    tak mustahil gangguan2 mcm ni akan berlaku.
    klu cma yg jd tukang pandu van jenazah tu..
    ermmmm..maunye pitam. :p

    ReplyDelete
  5. zura blm berani baca...nanti la bila2 zura baca.. hahahaahah

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!