RAMAI YANG TAK BERSYUKUR HARGA MINYAK PETROL NAIK

2.9.13 Suria Lekatlekit 5 Comments

Kalau ada yang bersyukur tu bermakna dia menikmati hidup dengan harta yang melimpah ruah sampai tak tau nak simpan celah mana dah. Sampai terlebih2 & tak tau nak buat apa dengan duit & harta2 yang ada.. memang dia akan bersyukur bila di umumkan harga minyak petrol akan naik sebab ada juga tempat untuk di salurkan duit2 dia yang melampau banyaknya tu.

Tapi bagi golongan yang rega minyak tak naik pun tiap2 bulan tergaru garu kepala nak cukupkan budget... mesti la mengeluh bila dengar harga minyak petrol naik. Yelah.. bagi yang berkemampuan mesti rasa 20sen pun nak kecoh.. kecoh jugak la yang di umumkan naik harga minyak tapi yang bakal2 naik bersama harga minyak macam - macam barang lagi dengan alasan harga minyak naik. Jangan cetek akal sangat fikir.. 20sen tu bagi budak2 pun tak pandang.. sikit sangat nilainya.. Belajar buat matematik sikit baru tau nilai 20sen boleh jadi besar mana kalau harga minyak naik.

Rata2 kat Facebook dok kecoh memberi pandangan, pendapat,luahan tak puas hati pasal harga minyak ni. Majoriti tak payah cakap ramai yang mula rasa terbeban & marah. Yang sokong & rasa selesa cuma 2 3 peratus je dalam friendlist aku. Mungkin itulah golongan yang duit & harta dia melimpah ruah. Ada jugak yang bagi pendapat katanya bukan harga minyak yang naik tapi subsidi yang di kurangkan.. tak kira la memana pun.. point tetap kena bayar lebih & membebankan orang yang kurang berkemampuan.

Kesimpulannya susah untuk orang bersyukur kalau yang di beri tu bebanan. Nak2 lagi bebanan yang terpaksa di tanggung sebelah pihak manakala sebelah pihak lagi boleh hidup selesa & kaya raya. Tak perlu libatkan politik dalam soal macam ni.. tak kira kita pandang dengan mata atau akal sekalipun tetap akan nampak beban dari kenikmatan. Jadi sebagai rakyat yang tak kaya raya.. saya tak sokong harga minyak naik walau saya tahu ketidaksokongan saya malam ni belum tentu mengubah apa2 tapi akan datang mungkin dapat mengubah sesuatu.kekekekeke


Saya orang tak kaya sebab tu saya join benda ni untuk cari duit lebih. Kalau korang pun tak kaya & terbeban bila harga minyak naik jom la join >> Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

5 comments:

  1. Setuju jugak..huhu..minyak mahal..harga barang keperluan lain akan naik harga juga..

    ReplyDelete
  2. biar la ape org nk ckp, sesungguhnye zura tk redha rege minyak petrol naik... huwaaaaaa...

    ReplyDelete
  3. kan. sy pun salah seorg yg tak bsyukur tu.

    ReplyDelete
  4. Salam Mummy Lala..

    huhuhuhu...
    tak tau nk komen ape..redha ajer laaaaaaa

    ReplyDelete
  5. pi mai pi mai taraf hidup dok macam tu je la walaupun tetiap tahun naik gaji..tapi naik gaji pun buat apa kalau habis macam tu ja sampai nak simpan pun tak dapat.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!