TUDUHAN ROGOL ANAK TIRI BEKAS ANGGOTA RUFFEDGE FITNAH SEMATA??

11.9.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Kita sedia maklum bekas anggota kumpulan Ruffedge dah pun di jatuhi hukuman penjara 20 tahun & 10 sebatan atas tuduhan merogol anak tirinya. Tapi tetiba tadi den terbaca satu artikel kat blog yang mengatakan tuduhan tu fitnah semata mata atas dasar tak puas hati bekas bini & anak tiri beliau. Betul ke tak.. Sang lekit tak berani nak buat pengesahan cuma nak share jer apa yang sang lekit baca untuk kita yang mempunyai akal & fikiran yang waras & matang dapat menilai sejauh mana kebenaran atau kepalsuannya..


untuk cerita penuh korang boleh baca kat sini >> Warung Kopi See Sharp Minor

Sekali lagi sejauh mana kebenaran cerita ni sang lekit nak bagitau sang lekit tak tahu cuma sekadar berkongsi apa yang sang lekit baca untuk kita sama2 berfikir sejauh mana perkara yang di ceritakan ni betul ataupun rekaan semata mata. Den pun tak pernah tengok penampilan terkini atau tahu kehidupan terkini bekas anggota ruffedge yang dituduh merogol anak tiri tu untuk menilai samada apa yang di ceritakan betul atau tak betul.

Tapi sekiranya dia hamba yang teraniaya.. Insya Allah doa2 orang yang teraniaya akan di makbulkan Allah.

 Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 comments:

  1. Agak memeranjatkan baca petikan blog tu. Hanya Allah Maha Mengetahui..

    ReplyDelete
  2. Ooo mcm tu kisahnya?... Astaghfirullah....hanya mampu geleng kepala bila iman di dada senipis kulit bawang...

    ReplyDelete
  3. akak, ida dah masukkan link blog akak ke dalam senarai my blog list ida

    ReplyDelete
  4. SIAPA YG BENAR..SIAPA YG SALAH..KALAU BETUL DIZALIMI BERDOALAH..aLLAH MAKBULKAN DOA ORG YG DIZALIMI

    ReplyDelete
  5. speechless kalau betul. kalau benar biarlah Allah permudahkan segalanya ...

    ReplyDelete
  6. salam Mummy lala..

    huhu..semoga semuanya jelas & terang..

    ReplyDelete
  7. Jangan percaya 100% apa yg tersebar diinternet. Dari apa kenyataan di atas rasanya tidak disertai apa-apa bukti, cuma sekadar menulis cerita yg sesiapa pun boleh buat. Pertuduhan rogol pula bukan semudah yg disangka. Banyak benda yang perlu dilalui oleh si penuduh untuk menuduh seseorang. Bukan sekadar dia cakap 'aku dirogol' dan serta merta hakim percaya.Lazimnya bila kes-kes begini wanita lebih dibenci dan dikatakan 'gatal'.
    Tapi jika benarlah si tertuduh tidak bersalah tapi gagal membuktikan dia bersalah (maklumlah mahkamah dunia, pasti ada silap dan salah), lambat laun fitnah itu akan terungkap juga. Cuma kita yang tak tahu kisah sebenar ini jangan buat spekulasi ke atas gadis tersebut sebab nanti tak pasal2 jadi fitnah.Hanya tertuduh yang tahu hal sebenar.

    ReplyDelete
  8. Anonymous dalam entri ni saya tidak membuat sebarang spekulasi cuma berkongsi apa yang saya baca & tidak mengesahkan samada betul atau tidak apa yg di tulis dalam blog tersebut.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!