WAJAH TERKINI BUDAK AYU 20SEN DALAM FILEM SENIMAN BUJANG LAPUK

30.11.13 Suria Lekatlekit 11 Comments

Mesti ramai tahu & ingat watak budak Ayu yang tak boleh di tanya atau di suruh buat apa2 mesti minta upah 20sen dalam filem seniman bujang lapok, tak kira la yang hidup masa era filem tu atau baru hidup dizaman 2000an ni. Sebab filem arwahyarham P.Ramlee ni dari setua2 manusia sampai la sekecik2 anak memang masih meminati. Lawak.. sedih.. dalam filem beliau memang sampai sekarang boleh di rasai setiap kali menonton. Setakat pengarah KL Gangster tu... kehebatan dia takat buku lali Arwahyarham P.Ramlee saja kot. Takde sapa boleh mempertikaikan karya seniman agung P.Ramlee sebab dia sememangnya mampu menyentuh perasaan setiap penonton dulu & sekarang dalam filem2 beliau.

Tadi dok belek2 news feed FB tetiba jumpa keratan akhbar yang di post salah satu page kat FB. Alahai.. budak ayu 20sen sekarang dah jadi nenek. Kita nak panggil dia budak ayu pun tak sesuai dah sebab dia level2 makcik2 dah bagi kita2 ni kan?? Bila tengok filem tu.. rasa nak cubit2 je budak ayu tu.. kan?? Sekarang dah tak budak.. meh kita tengok wajah budak ayu 20sen yang sekarang dah jadi nenek ayu 20sen ni..

Sumber Gilerkentang

Apapun samada zaman budak Ayu atau nenek ayu tetap comel kan?? Senyuman dia masih sama macam budak Ayu.



** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

11 comments:

  1. Wah. Bestnya jejak kasih cmnih. Haha. Ada sekali dulu terfikir nk tau perkembangan budak ayu ni. Satu lagi, budak gemok cili cili padi tu. Apa jadi skang ya?

    ReplyDelete
  2. budak syafiq cili padi tu sekarang dah ada anak pun.. dia dah taknak berlakon

    ReplyDelete
  3. hehe...teringat cerita tu rasa kelakar pula
    mengimbau kenangan silam pula
    comel dia time kecil, time sekarang pun comel juga =)

    ReplyDelete
  4. Kenapa pula tidak mahu berlakon lagi? Tentu dapat memberikan mutu lakonan yg berkesan. Jika tidak pun aktiflah semula di belakang tabir, supaya dapat melahirkan karya menarik. Tentu pengalamannya dapat dikongsi dgn pelakon semasa.

    ReplyDelete
  5. akak mmg tertanya2 setiap kali tgk citer tu budak ni idop lagi ke sekarang..alhamdulillah cantik gak orgnya :)

    ReplyDelete
  6. tak ingat pulak yang mana 1.. huhu.
    mungkin nnti boleh la tengok kt tb

    ReplyDelete
  7. eh eh..
    baru tahu nie..
    hehe..
    muka sama jer..

    ReplyDelete
  8. sebijik je muka dia dari zaman budak sampai ke senja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. umur saya dah 46 thn baru tau siapa budak Ayu ni..comelnya tetap ada sampai sekarang

      Delete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!