BUAT BERHALA DALAM RUPA BENTUK SEORANG HAJI & HAJAH

14.12.13 Suria Lekatlekit 3 Comments

Agak biadap bagi den la kan bila ada yang mengukir berhala dalam rupa bentuk seorang lelaki & perempuan muslim dan di namakan sebagai berhala haji & hajah. Selalunya kita boleh tengok setiap agama yang menyembah berhala ni dia ada rupa tertentu mengikut kepercayaan mereka takde pun pernah tengok rupa berhala dorang tu berwajah seperti penganut agama lain. Dah kenapa tetiba nak buat berhala yang menyerupai Umat Islam pulak??


Harus pihak berkuasa siasat benda ni sampai tertangkap manusia yang tak menghormati penganut agama lain. Jangan hanya nak take action bila orang Islam buat video bermesra dengan anjing je yang kononnya menghina Islam padahal.. mesej video tu jelas memaparkan ikatan kasih sayang seorang manusia & haiwan walau mungkin cara dia bergaul dengan anjing tu salah. Kalau dah sampai buat berhala haji hajah.. memang tahap melampau la jugak. Ada ke agama lain guna gelaran haji & hajah ni??


 Sumber astroawani

Pada semua rakyat Malaysia tak kira kaum & agama.. kita hidup dalam negara berbilang kaum & agama ni hope sama2 menghormati kepercayaan masing2. Jangan jadi manusia yang takde sensitiviti bila nak buat atau cakap pasal kepercayaan & agama orang lain.




Update terkini
 Ni komen den kat sinar harian online pasal isu tu.. Dan ada seorang non muslim reply komen tu. Bagi non muslim maybe takde apa yang nak di rasakan menghina atau menganggu sensitiviti sebab mereka bukan Islam.. Tapi tolong hormati, kami sebagai seorang muslim memang rasa benda ni menganggu sensitiviti kami.


** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

3 comments:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!