FILEM PENANGAL HANYA SERAM PADA TAJUK

23.12.13 Suria Lekatlekit 1 Comments

Aku ni dah macam pemburu cerita seram la pulak sekarang walau sejak dari dulu aku memang penggemar cerita seram. Sapa yang pernah rapat dengan aku dulu maybe tau la kan.. betapa aku obses dengan cerita seram ni.. lepas tu slow sikit tapi aku memang kalau ada peluang tengok cerita seram samada kat drama tv atau movie memang aku akan tengok.

Terbaru aku ada beli dvd 4 cerita seram.. pertama ghost ghost ghost!.. filem cina singapore kalau tak silap.. tapi cerita jenis cerita hantu pendek2.. agak bosan. Tak habis pun aku tengok. Kedua Mae Nak.. cerita thailand.. rasanya ramai yang tahu kisah Mae Nak ni.. Kisah lagenda seram thailand.. Kalau dulu ada filem yang mengisahkan hantu Nak ni tapi tajuk dia Nang Nak kalau tak silap.. Mae Nak ni kira versi baru. Boleh layan sampai habis walau tak berapa seram tapi jalan cerita dia tak membosankan. Nak seram kena tengok Nang Nak sebab Mae Nak tak berapa seram di bandingkan dengan filem Nang Nak. Yang ketiga filem seram aku tengok.. Long Weekend (Thoongsook 13) thailand movie jugak. Yang ni boleh tahan seram jugak la.. kiranya aku boleh layan sampai habis even sebelum continue tengok Long Weekend aku tengok Mae Nak.. Sapa2 nak tengok aku rasa Long Weekend ni best jugak. Dan yang terkini aku beli semalam.. Filem yang aku pada mulanya tak sabar sangat nak tengok sebab tajuk dia kalau di ikutkan cerita2 orang dulu hantu ni agak seram la. Pengarah dia pun aku dok bajet macam bagus sangat. Filem seram terbaru.. PENANGGAL.

Koleksi dvd bulan ni

Aku kadang2 tak paham la.. tak tau nak support filem tempatan macam mana. Haritu tengok filem paku pontinak.. Ya Allah filem seram apakah ini. Tak seram.. jalan cerita macam asal buat jer.. jadi filem sudah. merepek & ending dia rasa kalau tengok wayang nak bakar panggung. Tengok sekali menyesal seumur hidup Uolls... (boleh baca review filem tu kat sini >>ANTARA FILEM HANTU PALING GAGAL KAT MALAYSIA TERBITAN MIG PICTURE) Ok la aku layan jugak sampai habis sebab aku tengok filem tu bukan midnite kan?? Tapi filem penanggal ni.. aku tengok selepas pukul 12.. Kekonon tengok filem seram tengah malam feel la sikit kan. Hampeh jugak kalau filem seram tu bukan takat tak seram malah tak best langsung dari starting sampai pertengahan cerita... mata dah mula berat tak mampu lagi nak tunggu ending. Husband tengok starting je lepas tu dah tak pandang.. menyibukkan diri dengan gadget dia berbanding masa tengok filem Mae Nak.. dia layan jugak sampai habis. Last2 belum sampai pertengah cerita.. dia dah berdengkur.. Aku pun tak salahkan dia.. aku yg gigih tahan mata sampai pertengahan cerita pun tak mampu teruskan.

Dari Page Penanggal tengok kutipan memberangsangkan jugak. Adakah semua penonton rasa filem ni best atau depa pun macam aku dengar tajuk excited nak tengok sebab dok bajet filem ni best tapi bila tengok... sedih Uolls. -sumber gambar Page Penanggal

Gah pada tajuk. Macam seram bebeno ceritanya. Penanggal tu.. Hantu kepala dengan tali perut berjuraian.. terbang mencari mangsa iatu wanita yang bersalin untuk jadi santapan.. tapi filem penanggal ni.. heroin pun terlalu manja untuk pegang watak berat sebagai hantu penanggal.. Jalan cerita yang tak berapa suspend & bosan sangat. aku tak mampu nak tunggu ending dah.. terpaksa aku off tv & tidur.. kang aku tahan jugak mata aku nak tengok sampai ending aku rasa nak bakar tv pulak. Jadi.. jam pun masa tu dah 1.30.. masa aku pasang dvd tu pukul 12 tak silap.. kiranya aku bertahan tengok cerita bosan tu dekat 1 jam setengah jugak la dengan harapan maybe kejab2 lagi cerita tu akan jadi makin best walau ia cuma jadi harapan kosong yang tak bermakna. kekekekekeke

Antara komen2 di fanpage Penanggal

Agak serik nak tengok filem melayu ni.. Bukan nak menjatuhkan bangsa sendiri.. tapi penghasilan filem2 melayu sekarang tak kira la apa tema dia.. seram ke.. cinta ke.. lawak ke.. kadang2 kualiti cerita tu belum layak di angkat sebagai filem tapi di filemkan. Even aku cuma mampu layan dvd je kat rumah tapi aku beli dvd original jugak.. siap ada sticker perakuan B & original kpdn lagi. Beli kat selayang Mall... tak mahal sangat. Kalau tempat lain tak tau la napa harga dia lagi mahal dua kali ganda dari kat selayang Mall tu. Aku tanya amoi kat situ dia kata.. beza syarikat pencetakkan dvd tu je.. sebab tu murah. Aku tak paham sangat.. janji murah dvd pun cantik tak sangkut.. tak blur.. kira ok la tu.

So, maaf ler kak elly suriati.. Filem penanggal anda bagi saya GAGAL memberi kepuasan bila saya menonton. Tak abis pun saya tengok sebab.. kalau starting bosan.. sampai setengah cerita pun dok bosan lagi.. tak mustahil sampai habis pun tetap bosan walau di pancing Fasha sandha dalam filem tu sekalipun tetap tak best ok. Maaf la.. kalau pendapat saya tak sama macam penonton lain..

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

1 comment:

  1. salam abby..

    yeay.. kita se geng... cma mmg hantu cerita hantu+seram2 nih..suka melayan sekadar utk hiburan..tidak dinafikan sesetengah citer seram melayu ni menghampakan..

    tapi..ttp sokong filem melayu.. :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!