KEJAM! CAJ SEWA BOT RM100++ DAN JUAL MINERAL WATER RM6 SEBOTOL PADA MANGSA BANJIR

7.12.13 Suria Lekatlekit 0 Comments

Dalam orang lain sibuk mengumpul derma untuk di beri kepada mangsa banjir ada jugak manusia yang berhati tak berapa manusia yang sanggup mengambil kesempatan atas kesempitan kepada mangsa - mangsa banjir. Terkejut juga den baca cerita dari seorang kawan blogger yang terlibat dalam banjir di terengganu yang rumah dia jugak tenggelam dalam banjir cerita pasal kejadian masa banjir

Menurut cerita kawan den tu.. ada manusia yang sanggup kenakan tambang/caj bot sampai RM100++ pada mangsa2 banjir & kat pusat penempatan mangsa banjir pula ada yang sanggup jual mineral water dengan harga RM6 sebotol... tak kejam & keji ke bunyinya tu. Orang dah la kehilangan harta benda.. takde makan pakai bagai.. yang mung dok cari keuntungan atas musibah menimpa orang lain takde perikemanusiaan langsung ke? Orang2 camni confirm tiap2 tahun dia berdoa supaya banjir yelah boleh buat duit time banjir.


Nama & identiti dia den tutup sebab takut dia terancam pulak

Pun macam tu syabas & terima kasih pada pasaraya yang sudi menderma untuk mangsa2 banjir. Kira dorang lebih ada hati perut dari individu yang sanggup ambil kesempatan atas kesempitan orang lain sampai tak fikir keselamatan & nyawa orang. Apapun malam ni Insya Allah mangsa2 banjir tak kesejukkan @ kelaparan lagi kot sebab dah banyak bantuan mula di hantar & sampai kepada mereka.

P/S : ini kisah benar dari kawan blogger yang terlibat dalam banjir bukan kutip dari orang dok share kat FB yer.. Dan sumber beliau den tak ragui.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!