MAK NYAH & PENGKID BAKAL DI PENJARAKAN??

27.12.13 Suria Lekatlekit 2 Comments

Tu dia... Tindakkan tegas bakal di usulkan pada golongan berpenampilan & berpewatakkan songsang sampai nak kena penjara. Bunyi macam kejam tapi entahlah.. kalau takde tindakkan tegas masalah ni akan jadi semakin serius.. kalau sampai nak kena sumbat golongan macam ni dalam penjara rasa dorang tak buat kesalahan yang melanggar undang2 negara tapi kalau melanggar hukum agama memang ye la..


Den nak cakap lebih pun den ni bukan ahli pakar hukum hakam.. Tapi dari hati seorang manusia rasanya memenjara golongan songsang macam ni bukan satu tindakkan yang terbaik sedangkan golongan macam ni apa yang lebih penting adalah pemulihan. Macam orang menangih dadah.. tempat depa kat pusat pemulihan dadah. Kalau golongan songsang camni elok la letakkan mereka di tempat pemulihan akhlak.


 Sumber HarianMetro

Tak perlu letakkan mereka dalam penjara & bila keluar dapat title banduan. Cuma perlu kita beri didikkan & sokongan untuk memulihkan golongan macam ni. Sebenarnya baca tajuk berita je sebab cerita dia metro kedekut nak share. Takut blogger plagiat la tu.. tapi apa yang den tulis kat atas tu sekadar pandangan peribadi den jer merujuk kepada tajuk akhbar bukan dari cerita di sebalik tajuk tu. Cerita dia tak tau lagu mana... tapi kalau betul nak kuatkuasa mak nyah & pengkid di penjarakan.. elok la di fikirkan semula kesannya. Kalau ada salah tang mana2 pandangan den ni.. tegur la secara berhemah.

P/s : kang ada pulak tuduh den penyokong LGBT. Bukan den sokong golongan depa ni tau.. tapi PENJARA tu bagi den bukan hukuman yang terbaik sedangkan golongan macam ni kategori rosak akhlak & ada krisis identiti jer. Jalan yang terbaik adalah pemulihan..

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

2 comments:

  1. emm menarik untuk dibahaskan
    tapi saya tak pandai nak bahas...hehe
    saya setuju dengan pandang cik lekit
    kecualilah kalau mereka melakukan jenayah
    camni boleh buat orang lagi memberontak
    bukan lagi baik...saya rasalah

    ReplyDelete
  2. Salam Abby..

    kes ni mungkinlah dikatagorikan sbgai keruntuhan akhlak..pernjara?? perlu ke?? rasanya diorang perlukan bimbingan dlm pembentukan semula akhlak.. bukan penjara.tak wajar

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!