MAYAT WARGA EMAS HANYA DI TEMANI 2 EKOR KUCING SELAMA 7 HARI

25.12.13 Suria Lekatlekit 3 Comments

Baca berita ni tetiba hati ku sayu Uolls. Mungkin ada sesetengah di antara kita yang kalau nampak kucing jangankan nak belai.. nak kesian pun tidak tapi di sepak dengan kaki je. Seolah2 makhluk tu takde fungsi dalam bumi Allah ni. Hope mana2 pembenci kucing lepas baca kisah ni terus insaf yer..

Ni kisah 2 ekor kucing benggal yang setia di sisi mayat tuannya yang meninggal dunia seorang diri dalam rumah selama 7 hari sebelum di sedari jiran tetangga. Biarpun lapar selama 7 hari gamaknya tak makan tapi 2 ekor kucing ni setia teman mayat penjaga mereka selama ni. Ya Allah.. haiwan tak berakal ni pun ada perasaan kasih sayang sesama makhluk inikan pula kita yang di jadikan Allah sebaik2 makhluk.


 Sumber harian metro

Kadang2.. aku tak berapa dengan manusia yang anti sangat dengan kucing & anjing ni. Walaupun kucing bukan antara haiwan merbahaya tapi ada sesetengah orang pandang kucing ni macam bahaya sangat even lalu depan pagar umah dia pun dia baling kayu batu bagai.. apatah lagi kalau anjing. Kalau ada senapang gamaknya lintas pagar umah dia pun abis di tembak. Moga orang2 macam ni mendapat hidayang dari Allah.


** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

3 comments:

  1. sedihnya bil baca.. selama seminggu jiran baru perasan. nina sygkan kucing. haiwan kesayangan nabi bukan?

    ReplyDelete
  2. salam abby..

    setianya kucing tu pada tuannya..
    tersentuh hati..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!